07-24-201810:10 PM
(07-24-201807:33 PM)M. Ekşi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 9 köy üstat yazılarını Donanım Haberde okurken profilinden http://klima-forumu.1111995.n5.nabble.com/ forumun üstünden geldim buraya. O forumda cevap yazmadını buraya sorulmasını söylemişsin. Üstat ben yazılarını çok okudum buraya üye oldum üyeliğim geç onaylandı takib edemedim şimdi yazabiliyorum bu soruna çözüm bulmanız gerekli. Üstat siz ucuz klimaları beyenmiyorsunuz benim yazılarından edindiğim kanı bu. Fakat güç meselesi herkeste sizin beyendiklerinizi alamaz üstat. Ben vestel arçelik airfel baymak midya sigma uğur boch klimalarını düşünüyorum bütçeme uyduğu için. Bu saydığım markalar içinde özellikle alın dediğin bir marka varmı? Ben soğutma ağırlıklı 17 m kare oda için düşünüyorum.
sn arkadaşım öncelikle hoş geldiniz. üyelik aktif etme meselesinde maalesef yapabileceğim bir şey yok inanın. mybb hazır forumlarda (bu forum gibi hazır forumlar ) rus çekoslavak vs botlar dolaşıyor abuk subuk mesajlar atıyorlar resimler işliyorlar. gerçi ben sizi fazla bekletmedim kendinizde söylemişsiniz takip edememişsiniz.
ucuz klimalar diyincede evet beğenmiyorum bendede var ucuz bir klima tüketim açısından ve kışın aşırı soğuklarda yetersiz kalma meselesi var.
ama arkadaşım ben kimseye illaki kaliteli klima alacaksınız demiyorumki bu konuda serzenişiniz yersiz. kusura bakmayın yargılamışsınız yazınızı okursanız tekrar sanırım bana hak verirsiniz.
mutlaka herkeste gücüne göre klima alır bunada katılıyorum. bakın yazılarımı okuduğunuzu söylüyorsunuz ama hemen bir üstteki üye ile yazışmalarımı okusanız bunuda demezdiniz. kusur abakmayın sn arkadaşım amacım sizi kırmakta değil. dh den beri yazılarımda hiç bir zaman illaki şunu alın bunu alın dememişimdir.
yine yanlış anlmazsanız diğer forumumdan geldiğiniz söylemişsniz oradaki yazımı okuduğunuzu söylemişsiniz. sn arkadaşım inanın aynı şeyleri tek tek yazmak artık zor geliyor bana . okuduğunuz yazıdada bu belli. ben illaki buraya üye gelsinde demiyorum. o forumu daha çok arşiv olarak kullanmak niyetindeyim ama bir türlü toparlıyamıyorum orası ayrı.
arkadaşım yazdığınız markalardan arçelik alacaksanız kondenserleri iç ve dış alüminyummu değilmi bunu netleştirmeniz gerekir. yine yazmamaışsınız ama samsung almamalısınız komple alüminyum üretimdir.
vestel derseniz idare edermi etmezmi bilemiyorum. son günlerde memnun olanda var olmayanda var. sonuçta vestel dendimi benim içimden çöptel demek geliyor. ama arçelik alüminyumsa ben servisi rezalet olsada vestel derim. arçeliğinde servisi vestele göre çok iyidir.
bosch, midea üretimidir bosch klimalar ve yan markaları profilo siemens gibi. servis açısından ne iyi ne kötü bence arçelik servisini tutmaz bosch servis.
baymak, çinlilerin en kötüsü ama arçelik vestelden bence gene iyidir. servisse oda vestel gibi rezil olduğu aşikar. kısmetiniz sorunsuz ürün denk gelmesine bakar.
arifel , bu markada midea üretimdir . midealara göre kumandasınıa bir kaç eksiklik olduğu söyleniyor servisi daikin türkiyedir. iyimidir dersek şansınıza iyi servis denk gelmesine bakar. bence asla iyi değildir daikin servisleride.
midea, makine olarak bir çok firmaya üretim yapar çinlilerin içinde iç ünite plastik kalitesi haricinde en iysidir denebilir benim görüşümdür. ama ithalatçı firmanın çok iyi olduğu söylenemez ilgisizler. dolayısyla servilerde kısmetinize kalmıştır.
sigma , gree üretimidir ben gree klimaları sevmiyorum. 2 yıl öncesine kadar baya sorun yaşattıl bu marka ama kendi makasında ama diğer markalara ürettikleriyle. son zamanalrda dahai hala tam iyi diyebilenle beğenemyenler aynı gibi. iklimsadada servis işi kısmetenizedir. ana firma kendisine aşırı yontuyor . daha öncesinde beğenirdim iklimsayı ama en son bir arkadaşa yaptıkları davranış hiç etti gözümde.
uğur, bu markada midea üretimidir. alanların çoğu memnun ama servis açısından ömemnun olmayanda yok değil ve bu marka diğer midea ürünlerinden farklı olarak alüminyum montaj borusu kullanıyormuş bilginiz olsun.
alüminyum boru nedir derseniz her iki forumumada yazıp aratınız .
önerim midea ürünleridir anlayacağınız üzere yakınalrınızda sağlam servis bulabilirseniz hangş markayı alırsanız alın derim şahsen.
size lazım olan btu, 9000 yeterldir.
saygı ve selamlarımla soracağnız olursa çekinmeyin. elimden geldiğince cevaplarım.
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.