Isıtma modunda yapılan hatalar.
(04-09-201609:29 AM)HAKAN Nickli Kullanıcıdan Alıntı: ARKADAŞLAR ME SF 42 MODELİNİ 26M KARELİK SALONA TAKTIRDIM AMA VERİM ALAMADIM  15 GÜN ÖNCE Mbirol HOCAYA SORDUM SF 42 YOKSA SF50 YANİ 18BTU DİYE ARADA 700TL FARK VAR DEDİM.M.mbirol HOCA ÖZELLİKLE 700TL FAZLA VER SF50 AL DİYE SÖYLEDİ.BEN ANTALYADA YAŞIYORUM.ME ELEKTRİK EVE KEŞİF YAPTI SALONUN YALITIMININ İYİ OLDUĞUNU ÇİFT CAM OLDUĞUNU 16 LIK KLİMANIN RAHATLIKLA ISITIP SOĞUTABİLECEĞİNİ SÖYLEYİP BENİ SF42 MODELİNE İKNA ETTİLER.KLİMAYI TAKTIRDIM ŞU ARALAR ANTALYADA ÇOK SOĞUK BİR HAVA YOK GECEN BİRAZ AÇAYIM DEDİM ILIK ILIK ÜFLÜYOR.SABAH BAYİYİ ARADIM BANA  UZUN SÜRE ÇALIŞIRSA DAHA ÇOK VERİM ALABİLECEĞİMİ İNVERTERLARIN BÖYLE OLDUĞUNU SÖYLEDİ BENDE KLİMAYI 31DERECEYE ALIP 1.5 SAAT ÇALIŞTIRDIM EVET ISI VERİYOR AMA BİZİ TATMİN ETMEDİ.BELKİDE PİSİKOLOJİK OLARAK DAHA ÖNCE KULLANDIĞIMIZ 2007 MODEL BEKO LG KLİMAMIZ 18LİKTİ. DAHA SONRA BAYİ İLE TEKRAR GÖRÜŞÜP DURUMU ANLATTIK ONLARDA SAĞOLSUN KLİMAYI FARKINI ALARAK 18LİK İLE DEĞEŞTİRDİLER.DEMEK İSTEDİĞİM BURDAKİ TAVSİYELERE UYMADIĞIM İÇİN PİŞMAN OLDUM.AMA ŞUNU DA ÖĞRENMİŞ OLDUM DAHA ÖNCE NE KULLANIYORSANIZ NEYE ALIŞTIYSANIZ ONUN ALTINI ALMAMAK LAZIM VE M.BİROL BEYİN TAVSİYELERİNE DE UYMAK LAZIM.ALDIĞINIZ BAYİDE ÇOK ÖNEMLİ BENCE 3 GÜNDE SORUNU HALLETTİLER.

aslında çok faydalı bir yazı yazılmış buraya. neden derseniz klimanın yanlış kullanımı ile alakalı örnek olacak çok faydalı bir yazı.

şimdi sn arkadaşım öncelikle sorununuzu kendi anlayışınızca çözdüğünüz için gözünüz aydın güle güle kullanın klimanızı.

ama yanlışlarınızı belirtmek gerekirse sizn oraya 12lik klima bile yeterdi bilemiyorum o klimada arıza varmıydı yokmuydu gaz kaçağı vs. ama bu durumlar yoksa orayı kavururdu.

ben biraz konu dışı gibi gözüksede bir açıklama yapacağım parantez içi.

( her zaman olduğu gibi gene buradan iddia ediyorum me  klima ısıtmıyor diyen kessin uçak biletimi otelimi masrafımı sağlasın klimasında ısıtmama vs arıza varsa ben değiştirttireceğim söz. ama inat etmesin yok ben açtığım anda ısıtacak diye...kimse klimasını devamlı çalıştıracak diye kural yok demesin.. tabiri caizse bilmeden inat etme cahilliği yapmasın bana.. 

dikkatli olun tüm me klimalara  çamur atıp yerine görede işine gelince model model ayıran Birol usta bugünde başka bir arkadaşa shira ile FH klimayı eşit tutmuş burdaki amacı Sf yi aşağılamak inanmayın alakası yok shira fh ile denk değil. ayrıca daikin kompresörlerde eski kalite yok ve shira soğuk üfleme sorunlu klima. keşke girsede yazsa whitenight arkadaşımız ama girmiyor foruma.

uyanık olsun herkez yoksa merkeze düşer... kim derseniz  merkez  @mbirol işi bildiği için bir kaç kelime ile çok rahat insanı istediği yöne yönlendiriyor.

yetmiyor kıyıdan köşeden bana sataşıyor. laf gönderiyor..  ne diye sataşıyorsun ukala karşıma burda çık bana mail atma özelden vs ulaşma..sen özelden konuşulup anlaşılacak adam değilsin hep kendini haklı gören adamsın.

sözde moralimi bozup beni iyice delirtmenin farklı yollarını arıyor..  çokta tınımdaydı...ulen ben ta geçen seneden beri doğru düzgün yazmıyorum.. daha iki gün önce duygu sömürüsü yüklü yazının görüntüsünü bastım buraya..

bu aralar bana kızsan yazmasan bile kardeşimsin dediğin yazı..  bu ayakların var o yazıda geçeceksin onları sen..

ben senin huyunu bilmeyen adammıydım bu işleri yapıcağını bile bile kurdm bu forumu senle amacım kBb3oJ.png ukala yönetime ders vermekti çokta güzel verdim.

boka döndü orası herkes birbirini yiyor bilgi yok.. ama sende burayı bok ediyorsun işine gelmeyen her markaya çamur atıyorsun.  herşeyin yanlı... ne halt edersen et ama emeğimin geçtiği forumda bunları görmek genede üzüyor beni...

heryeri kapa lafının üstüne laf getirtmemek için her yolu dene. sonra üste çıkmaya çalış. at at bana istediğin kadar at.. bin kere dedim sepetle kardeşim işine gelmiyorsa. nasılsa internet işler senin elinde sen anlıyorsun benimi dinliyorsun.  işine gelmedimi deli ilan ediyorsun beni. evet ben deliyim kral çıplak diyememektense Recep İvedik olup kıllı dolaşmayı herzman tercih etmişimdir.  )

neyse arkdaşım üstteki açıklama uzun oldu gerkirse daha sonra bu bölümü sadece konu dağılmaması için çıkartırım yada mesajı değiştirir bu bölümü alta alırım.

şimdi Birol usta kendi evinde ufak klimalar kullanarak ısıtma soğutma yapar aynı benim gibi.. ama nedense benim bunu yazmamı istemez...  anca sıkıştırarak cevap alırım yazarım vs ..

cevabı çok haklı kendim kullanırım ama devamlı çalıştıracağım için sorun yok. ama müşteriye güvenmem bu konuda der.

D2r4jz.png
http://i.hizliresim.com/D2r4jz.png

yani sizn sorununuz bu kadar açık arkadaşım eskort nickiyle başka bir forumda yazdığı yazıda çok güzel ifade etmiş birol.

sizde diyorsunuz zaten geçen gün bir açtım 1,5 saat çalıştırdım ya arkadaşım siz zaten daha orda klimayı doğru düzgün çalıştırmıyorsunuzki...

sonrada  burada yok Birolun dediği doğruydu gibi adamda sanki bir keramet varmış gibi yazıyorsunuz.

Birolda hemen atlamış bayi iyiydi değiştirmiş helal olsun demiş. kendini haklı çıkartmış.

kendi değişirmiydi acaba. . ME yerine olsam ben bu klimayı inanın değiştirmezdim. ama dili tatlı olana konuşmasını bilene sonsuz hizmet veren bir firma gerçekten.

tamamen yanlış yönlendirme olmakla beraber şu sözünüzede katılıyorum. neye alışıksanız onu alın. gerçektende doğru yoksa insan kafadan çok şeyler kurgular üretir. şunuda diyim 18lik klimanız klasiktir kesin hiç bir zman klasik klimayla inverter klimanın çalışma şartı aynı olmaz tabi hele hele sizn gibi sıcak memlekette olanlar özellikle ısıtmada inverter klima daha detaylı ihtiyacı belirleyeceği için çabuk kısmaya geçeceği için klima kullanmayı bilmeyenler ne yapsın etsin klasik klima bulsun bence. hemde büyük bulsunki büyüklüğün avantajıylada çabuk ısıtsın dahada olmazsa salon tipi almak lazım. :okeyto:

bu sözleri aynı zamanda genele yayarak söyledim sn arkadaşım
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
İyi geceler üstadım. Yukarıda okuduğumdan şu soru aklıma geldi. Şimdi 15 sene Akdeniz bölgesinde on oof klima kullanan birisi olarak İnverter bir klima dan memnun kalmayacağım anlamınamı geliyor?
Vicdanlı ve dürüst olmak olmak hesaplı olmaktan iyidir. Hesap insanı makam sahibi yaparda vicdanlı ve dürüst olmak insanı insan yapar.  "Nietzsche"
Dürüstlük kazanılması zor, Ancak kaybedilmesi kolay bir erdemdir!
Ara
(04-24-201608:26 PM)warrior33 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İyi geceler üstadım. Yukarıda okuduğumdan şu soru aklıma geldi.  Şimdi 15 sene Akdeniz bölgesinde on oof klima kullanan birisi olarak İnverter bir klima dan memnun kalmayacağım anlamınamı geliyor?

sn warrior33 arkadaşım az önceki mesajada yazacağımı söyleyecektim ama karışmasın dedim.

ben şahsım adına klaisk klimalrı tasarrufsuz oldukları için sevmem ama hakkını teslim etmek gerekirse daha kuvvetlidirler nasılki 6 silindir 8 silindir eski amerikan arabalarını düşünecek olursak bol benzin güçlü motor.

ama artık bu klimalar yok ve ekonomik değiller mecbur olan gerçekler var. buradada klimayı kullanmayı bilmek gerekiyor.

bekın benim üstteki yazım bunu açıklıyor klimayı kullnmayı bilmeyenlerel inanın çok uğraştım bıktım artık. birde sağolsun birol usta gazı verince bu kişilere e insanda işin cahili birde bazısında ahlak olmadımı az çileden çıkmadım bu üstte yazan arkadaş efendi birsiydi ama neler var ve bu kişilerden çıkar elde etmey çalışan bir Birol usta var ben  bunlardan bahsetmek zorundayım. buna dedikodu densede kabul ederim her şey zamanal anlaşılır çünkü.

bakın bunlardan birisine ME önerdim sf serisini adam gitti ef aldı komsularımada sf aldırdım ben memnunum ama onlar değil dedi. ben adama başından beri kızmıştım baskılı ve ukalaca konuşuyordu sözüm burdan dışarı olsun. vakum meselesini vs anlattım çekildim kenara.

gel zaman git zaman bu adam dh ye sf önerdikleri kişilerin kendi validesine sövdüğünü yazmış yazmış.. bizm ahlaksız birol ustada o yazıyı kopyalayıp sözde sf önerenlerin hepsi küfür yiyor diye foruma taşımış gelsin zaten burdada üye buryada yazsın demiş. tabi bende dedim burada kime önerdiysem dua aldım.. aynı sözleri söyledim. ıstmıyorsa benim yol paramı vs karşılasınla gelip tespiti yapayım. (zira yanlış kullandıklarına dım gibi eminim) aksi durumda o ağızı kullanacak adama ben söverim dedim. ama anlayan Birol usta kim mide bulandırıcı mahluk aynı tas aynı hamam hala kötülemek peşinde. neyse lafı nereye bağlayacağım.

bu lafı söyleyen adam ismi lazım değil geçen gün dh ye yazmış. ben ME nin EF modelini kullanıyorum iyi klima ama eski kafalılar ısıtmıyor der yazmış..

acaba neden yazmış bunu hem kendi klimasıda ısıtıyordu bu adamın..

vereyim cevabını , bu invertet makinelere çok akıllı cihazlar kapatmaya gelmezler şimdi havalar ısındı gündüz kapatırsanız akşam işten gelince çalışan bir aile ise klima açılır ev zaten fazla ısı kaybetmemiştir çabucak ayarlanan dereceyi bulur ve durur. e bu defada kışınki kadar ısıtmıyor olur işte.. ama klima kapanmasa oda daha homojen olacağı için bu durumu hissetmez insan... işte cevap bu.. aslında bu gibi kullanan insalar kaliteli klasik klima alması gerek. veya 12likse 18lik orta sınıf yerli vs kliask klima almalılar. tabi bulunması mümkün değil artık.

arkadaşım ve tüm arkadaşlar.. kapatmadan kullanacaksınız klimanızı ve memnun kalacaksınız. korkmayacaksınız çok tüketecek diye.. çünkü tüketmez.. bazı beyni arızalılar sağa sola  ne yaktı şu dereceye al çalıştır vs millete abuk subuk sorup dururlar çokta sıcağı sevmezler yok 22 derecede dene falan filan . kardeşim o derecede kullanmaya alışkın olan kendinsen herkesi neden rahatsız ediyorsun. milletin işi gücümü yok senin havale geçiren beynin estikçe senin dediğini yapacak.

artık demek istediklerimi  siz daha anlamışsınızdır zaten ok
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
Gayet iyi anladım üstadım saygılarımla selamlıyorum sağlıcakla kalın mutlu kalın
Vicdanlı ve dürüst olmak olmak hesaplı olmaktan iyidir. Hesap insanı makam sahibi yaparda vicdanlı ve dürüst olmak insanı insan yapar.  "Nietzsche"
Dürüstlük kazanılması zor, Ancak kaybedilmesi kolay bir erdemdir!
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping