(05-10-201608:11 AM)warrior33 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Saygıdeğer üstadlar 9köy ve White Night; öncelikle tekrar başın sağolsun 9 köy üstad. şöyle bir durum var değerlendirmelerinizi bekliyorum.
18 ila 19 metre karelik oda 3 metre yükseklik, son kat, sabah Doğu ve Güney, cepheden, 1 gibi batıdan akşama kadar güneş alıyor ve damdan gün boyu güneş alıyor üç cephede güneş döndükçe, güneş alan ve yalıtım olmayan bir bina. kurulum yapılacak oda damdan ve öğlen 1 gibi batıdan güneş alıyor. 2 ebeveyn, 2 çocuk bir 102 ekran Led tv balkon kapısı ve 1.60 cm pimapen pencereli bir oda yazın evin içi 31 ila 32 derece genelde, ancak aşırı sıcaklarda 34 dereceyi sık sık buluyor. Bu bağlamda Panasonic kit UE9RKE iş görür mü? veya 12000 btü mü?ayriyeten Panasonic kit UE Rke mi midea oasismi daha az elektrikle daha fazla verim alabilirim. Panasoniğin katoloğunu çözemedim bu sebeple sizi rahatsız ediyorum. Sizin değerlendirmenize göre karar vericem saygılarımla selamlıyorum
Hocam gerek bu forumda gerek diğer birkaç forumda daha 9köy abimizin özellikle kalite klimalarla alakalı bazı başlıklarını görmüş olduğunuzu düşünüyorum. Arada böyle bir kıyasa hiç gerek yok. Nitekim biri diğerinden 5-10 watt fazla veya eksiktir. Sonuçta arada bu kadar ufak farkları hesap etmeye gerek yok. Hatta afedersiniz biraz saçma da olur. O denli ince hesaplar yapan birisi evde tüm elektrikli cihazlarına wattmetre takıp tüketimleri takip ediyor olmalı. Öyle ki kullandığı telefonun şarjını sürekli göz ucuyla takip edip sarj bitti ikazını alır almaz cihazı prizden çekiyor olmalı. Girip çıktığı odadan lambaya kapatmadan çıkmamalı. Kullandığı tv ve varsa uydu cihazı gibi cihazları seyretmediği zamanlarda kumandadan standby moduna almak yerine direk düğmeden kapatmalı, veya fişlerini prizden çekmeli. Hele evde çoluk çocuk varsa gözü hep onların üzerinde olmalı. Vs vs...
Açıkçası bu pekte pratiği olan bir durum değil. Sadece bir ampulü yanık unuttuğunuzda aradaki farkın çok fazlasını zaten çıkarmış olacaktır. Bu denli ince hesaba değecek bir durum yok doğrusu. Panasonic ile midea arasında şahsım adına kıyas kabul etmiyorum. Alım maliyeti anlamında tercih yapılabilir ancak. Bu durumda da varsa farkı verebilecek bir bütçe söz konusu ise yine kıyas kabul edilmez. Midea kullanmadım, ama kullanan çok yer gördüm. Evet basitçe iş gören cihazlar. Fakat özellikle oasis ve fairwind ısıtma modunda serin üflüyordu. Belki benim gördüğüm cihazlarda bazı arızalar/eksiklikler vardı, bilemiyorum. Ama sorduğum çoğu kişide aynı şikayet var. Panasonic üst serilerde çok kıstığı için bazı durumlarda yine serin üfleme sorunu olabilir. Kendim gözlemlemedim ama olabileceğini gelişmiş inverter cihazların çoğunu kullanan biri olarak söyleyebilirim. Bunu da belirtmeliyim ki; kullanımdan kaynaklı hatalardan sebeptir bu durum çoğu zaman. Kaliteli üretim cihazlarda genelde sıkıntılar daha azdır ama herkesin bu cihazları kullanım şekli ve alışkanlıkları aynı olmadığı için böyle de bir dip not yapmak istedim. İstanbul'da ki evimde mitsubishi kirigamine cihazlar var. Asker arkadaşım kalıyor orada ve ilk başlarda oda serin üflediğinden yakınmıştı. Bir ziyaretimde baktım ki tvden bir doktorun sözünü duyup ısıtma modunda cihazları gündüz 19, gece 17 derece gibi değerlerde çalıştırıyor.
Bu değerlerde kısmaya başladığında serin üflemeyecek cihazı bana gösterenin elini öperim açık söyliyeyim. Soba değil bunlar. Ne kullandığımızı, niçin kullandığımızı bilerek kullanırsak doğru kullanım şekline biraz daha yaklaşmış oluruz.
Sizin en başta yapmanız gereken net bütçenizi belirlemekti. Ki sanırım hala bu soruları sorduğunuza göre bunu yapmamış, yada yanlış yerden başlamışsınız. Sonra bu bütçeye ve sizin kullanım şekliniz/amacınıza en uygun cihazların listesini uygun btu listesine göre seçip, sağladıkları extra avantajlarla beraber değerlendirip seçim yapmak. Özünde bu kadar basit bir iş ama ne yazık ki kendi ayaklarımızı birbirine dolayıp yere düşmekte ademoğulları olarak üstümüze yok.
Hepimizin zaman zaman yaptığı birşey.
Kısaca; Panasonic ve Midea şeklinde iki marka ortada olduğu için, direk kıyası reddediyorum ve panasonic diyorum. Başka marka/markalar olsaydı belki durum değişirdi. Ama şu an maç 1-0.
Önümüzde ki maçlara bakacağız.
Size sadece imzanızda ki Nietzsche alıntısını hatırlatabilirim bu seçim arefesinde.
Selamlar saygılar.