Klima Tavsiyesi
rica ederim iyice bir kontrol edin bakalım :=) @osman
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
(07-02-201604:42 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: rica ederim iyice bir kontrol edin bakalım :=) @osman

c.tesi 8 saat klima çalıştı  , ama bu sesi duyamadım gibi geldi ,  belli bir süre takip edeceğim Smile
Ara
55b9ce75cbbf3410e8bc3d21.jpg
Ara
resim test.

Gz89lr.png
Ara
test
Ara
İzmirde arakat yaklaşık 35 metrelik salonumuza sadece soğutmada kullanılacak klima almak istiyoruz. Uygun fiyatlı, sessiz, tüketim faturasında bizi üzmeyecek klima önerileri bekliyorum. Öncelikle 9 köy hocam ve diğer arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Ara
(04-26-201808:40 PM)Melih Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İzmirde arakat yaklaşık 35 metrelik salonumuza sadece soğutmada kullanılacak klima almak istiyoruz. Uygun fiyatlı, sessiz, tüketim faturasında bizi üzmeyecek klima önerileri bekliyorum. Öncelikle 9 köy hocam ve diğer arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

merhaba melih bey, hoşgeldiniz.

bende öncelikle fiyatları bilmediğimi söyleyerek başlayayım. 

uygun fiyatlı klimalardan devamlı kullanacaksanız çokta tasarruf beklemeyin yanlız. 
devamlı kullanım derken, ilk kezmi klima alacaksınız şayet ilk kez klima alacaksanız klimayı kullanınca serinliğin tadını alınca kısa süreli kullanım düşünseniz bile bu süre uzar. 

devamlı kullanım demişken yeri gelmişken unutmadan söylemem gerekirse klimayı nasıl kullanacaksınız?

aç kapa şeklindemi (aman çok tüketim yapar diyerek) günde kaç saat kullnım düşünüyorsunuz?

şayet 3-5 saat şeklinde kullanacaksanız sıradan ucuz bir klima alabilirsiniz. 
klimaların tasarruf olayı daha çok soğutma modunda belli oluyor kışın biraz daha yüksek olur tüketim. kendi klimalarımdan edindiğim izlenim bu . 

ben 12000 btu klimayı yazın 100 m2 çok çalıştırdım taki evde sigara içimini , evi boyattıktan sonra mutfakla kısıtlayıp, metrekareyi 55m2 düşürdüm. ama burada kullnadığım klima mitsubishi electric oldukça tasarruflu bir klima. 

detaya giryorumn uygun fiyatlı klimalar bukadar tasaruf yapamaz. bende ucuz klimada var çünkü. m.electric kensini okadar büyük alanda 220 wattlara kadar kısarken bunu ucuz mide üretimi zibro klima başaramıyor.450-500 wattlarda dolaşıyor. yani ne kadar ekmek o kadar köfte tabiri caizse. 

sağdan soldan hepsi aynı diyenlerede inanmayın sayın arkadaşım. bazıları inadına vs yazıyorlar ama öyle değil insanda Allah korkusu olması lazım. alsınlar 24 derece yazın klimalarını öyle çıkıp konuşsunlar . tutup 28 derecelerde klima çalıştırıpta az kontör yaktı demekle olacak iş değil bu.

gücünüz yoksa ve az çalıştırcaksanız ne alırsanız alın sn arkadaşım kimseye şunu al diyemem şahsen.

size lazım olan btu ucuz klimalarda 18likten aşağı almayın . Mitsubishi electric ve orj daikin kullanıcısyım. bu klimalarda sizn m2 12likte yeter. 

hatta size ucuz klimalrda salonunuzun veya odanızın kapısını kapatın 9luk klima bile yeter ama bilyorumki serinliğin tadını alınca kaptamaz ve kapılarınızı açıp diğer taraflarada serin havanın yayılmasını istersiniz işte bu yüzden diyorum. yoksa kalite japon menşeili markalarda (18lik alınması gereken yere soğutmada ) 12lik yeter. 

ucuz markalardanda samsung ve lg ve arçelikten uzak durun bu klimaların dış ünitesi alüminyum kondenserli olabiliyor. 

birde montaj meselesi var. az çok ondanda bahsedeyim belki bilmiyorsunuzdur. baya uzadı yazım bu arada. 

alüminyum montaj kiti ile montaj yapan firmalar var. 
başta vestel ve arçelik york airfeldende her zaman korkulur bu konuda şuan ince bakır boru kiti kullanıyor olsalarda. 

vestelde dış ünite bakır deniyor. istenirse bakır montaj kitide veriliyormuş bilginiz olsun ben çok güvenmesemde klimalarına servis avantajı geniş. 

diğer ucuz markalardan uğurda galiba alüminyum kit kullnıyormuş sorarsınız midea üretimi klimadır baya memnun olan var. bakır kit talep edilebilir. airfel düşünürseniz kesinlikle bakır kit onayını yaptırınız. airfellerin kumandalaında bazı fonksiyonlar eksiktir onuda biliniz. ama çokta önemli olmaya bilir.

baymak baya kullanan var ben pek sevmesemde soğutmada idare eder. daha çok ısıtma şikayetleri var. bence vestelden arçelikten bile iyi olabilir ama servisi pek güvenilmez. 

benden bukadar soracaklarınız olursa gecikmeli cevap yazabilirim baştan affola. sizde şu ricam olsun yazdıklarımı birebir başka forumlarda soracak olursanız bir daha burayada gelmeyin kusura bakmazsanız . benim huyum bu kabul edebilrisniz etmeyebilirsiniz. vakti olan çok forumda var giderseniz oralarda kalın. ben uğraşamam bu tür işlerle. baştan özrümü dilemiş olayım.
Ara

9 köy abi cevabınız emek dolu çok aydınlatıcı oldu. Belirtmiş olduğunuz markaları inceleyip karar vereceğim. Belkide bütçemi yükselteceğim. Size çok teşekkür ederim .
Ara
Ustalar kuzey cepeli yalıtımsız eski bina 22m salonumuza yılda 2-3 ay soğutma amaçlı kullanılacak klima tavsiyesi rica ediyorum. Yerli ürün baymak arçelik vestel profilo bosh düşünüyorum. Sizlerin tavsiyelerine açığım sessiz ve tasarruflu olması önemli.
Ara
(05-01-201803:47 PM)TUSCON Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ustalar kuzey cepeli yalıtımsız eski bina 22m salonumuza yılda 2-3 ay soğutma amaçlı kullanılacak klima tavsiyesi rica ediyorum. Yerli ürün baymak arçelik vestel profilo bosh düşünüyorum. Sizlerin tavsiyelerine açığım sessiz ve tasarruflu olması önemli.

baymak pek tutulan bir ürün değil ucuz olduğu için şişiriliyor. (ısıtmada kullanmayacaksınız ama genele hitaben bir açıklama yapayım) bir kullanıcı ısıtma modunda test yapmış. tam yalıtımlı galiba odası.. çünkü oda kalorifer sisteyle ısınıyormuş. kaloriferi kapatmış cam kapı vs açıp  iyice havalandırıp 21 dereceye anca düşürmüş oda sıcaklığını. demek yalıtım süper. 

21C oda sıcaklığını 26C ayarla 27 ye yükseltti 50 şer dk aralıklı defrost ile soğuk iklimde diye yazmış. ama bu başarı değilki. sevdindirk olmaktan başka birşey değil çoğu kişi 21 derecede çalıştıryor klimasını ben şahsen o derecelerde donsamda.. klimanın zayıf olduğu belli her durumda. soğutma için alınırmı alınır.

bence vestel arçelikten bile iyidir. unutmadan baymak ın klimasıda yerli değildir. çin üretimi aux tur. 

fakat bosch profilo ürünleri bunların hepsinden iyidir diyebilirim çünkü midea üretimidir. ve onalrda yerli değildir. zaten bosch marka olarak alman markasıdır ama alman malı kliması vs yoktur tabiki. profilo yerli markadır onuda bosch grup satın almıştır veya öyle gözükmektedir.

ayrıca midea ürünlere bakabilirsiniz bütçenize uygunluğunca. model seçersiniz ben fiyatları bilmiyorum. bütçenizi bilemem tabiki.

bir üst mesajdaki arkadaşa yazdığım mesajıda okuyunuz... alüminyum konularına dikkat çektim.
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping