Klima Tavsiyesi
(04-26-201809:45 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(04-26-201808:40 PM)Melih Nickli Kullanıcıdan Alıntı: İzmirde arakat yaklaşık 35 metrelik salonumuza sadece soğutmada kullanılacak klima almak istiyoruz. Uygun fiyatlı, sessiz, tüketim faturasında bizi üzmeyecek klima önerileri bekliyorum. Öncelikle 9 köy hocam ve diğer arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

merhaba melih bey, hoşgeldiniz.

bende öncelikle fiyatları bilmediğimi söyleyerek başlayayım. 

uygun fiyatlı klimalardan devamlı kullanacaksanız çokta tasarruf beklemeyin yanlız. 
devamlı kullanım derken, ilk kezmi klima alacaksınız şayet ilk kez klima alacaksanız klimayı kullanınca serinliğin tadını alınca kısa süreli kullanım düşünseniz bile bu süre uzar. 

devamlı kullanım demişken yeri gelmişken unutmadan söylemem gerekirse klimayı nasıl kullanacaksınız?

aç kapa şeklindemi (aman çok tüketim yapar diyerek) günde kaç saat kullnım düşünüyorsunuz?

şayet 3-5 saat şeklinde kullanacaksanız sıradan ucuz bir klima alabilirsiniz. 
klimaların tasarruf olayı daha çok soğutma modunda belli oluyor kışın biraz daha yüksek olur tüketim. kendi klimalarımdan edindiğim izlenim bu . 

ben 12000 btu klimayı yazın 100 m2 çok çalıştırdım taki evde sigara içimini , evi boyattıktan sonra mutfakla kısıtlayıp, metrekareyi 55m2 düşürdüm. ama burada kullnadığım klima mitsubishi electric oldukça tasarruflu bir klima. 

detaya giryorumn uygun fiyatlı klimalar bukadar tasaruf yapamaz. bende ucuz klimada var çünkü. m.electric kensini okadar büyük alanda 220 wattlara kadar kısarken bunu ucuz mide üretimi zibro klima başaramıyor.450-500 wattlarda dolaşıyor. yani ne kadar ekmek o kadar köfte tabiri caizse. 

sağdan soldan hepsi aynı diyenlerede inanmayın sayın arkadaşım. bazıları inadına vs yazıyorlar ama öyle değil insanda Allah korkusu olması lazım. alsınlar 24 derece yazın klimalarını öyle çıkıp konuşsunlar . tutup 28 derecelerde klima çalıştırıpta az kontör yaktı demekle olacak iş değil bu.

gücünüz yoksa ve az çalıştırcaksanız ne alırsanız alın sn arkadaşım kimseye şunu al diyemem şahsen.

size lazım olan btu ucuz klimalarda 18likten aşağı almayın . Mitsubishi electric ve orj daikin kullanıcısyım. bu klimalarda sizn m2 12likte yeter. 

hatta size ucuz klimalrda salonunuzun veya odanızın kapısını kapatın 9luk klima bile yeter ama bilyorumki serinliğin tadını alınca kaptamaz ve kapılarınızı açıp diğer taraflarada serin havanın yayılmasını istersiniz işte bu yüzden diyorum. yoksa kalite japon menşeili markalarda (18lik alınması gereken yere soğutmada ) 12lik yeter. 

ucuz markalardanda samsung ve lg ve arçelikten uzak durun bu klimaların dış ünitesi alüminyum kondenserli olabiliyor. 

birde montaj meselesi var. az çok ondanda bahsedeyim belki bilmiyorsunuzdur. baya uzadı yazım bu arada. 

alüminyum montaj kiti ile montaj yapan firmalar var. 
başta vestel ve arçelik york airfeldende her zaman korkulur bu konuda şuan ince bakır boru kiti kullanıyor olsalarda. 

vestelde dış ünite bakır deniyor. istenirse bakır montaj kitide veriliyormuş bilginiz olsun ben çok güvenmesemde klimalarına servis avantajı geniş. 

diğer ucuz markalardan uğurda galiba alüminyum kit kullnıyormuş sorarsınız midea üretimi klimadır baya memnun olan var. bakır kit talep edilebilir. airfel düşünürseniz kesinlikle bakır kit onayını yaptırınız. airfellerin kumandalaında bazı fonksiyonlar eksiktir onuda biliniz. ama çokta önemli olmaya bilir.

baymak baya kullanan var ben pek sevmesemde soğutmada idare eder. daha çok ısıtma şikayetleri var. bence vestelden arçelikten bile iyi olabilir ama servisi pek güvenilmez. 

benden bukadar soracaklarınız olursa gecikmeli cevap yazabilirim baştan affola. sizde şu ricam olsun yazdıklarımı birebir başka forumlarda soracak olursanız bir daha burayada gelmeyin kusura bakmazsanız . benim huyum bu kabul edebilrisniz etmeyebilirsiniz. vakti olan çok forumda var giderseniz oralarda kalın. ben uğraşamam bu tür işlerle. baştan özrümü dilemiş olayım.
Hocam uygun fiyatlı klimalar tasarruflu olmaz yazmışsın. Sebebini biraz açıklarmısın. Başka bir forumda forum isimlerine kızıyorsunuz bende isim belirtmiyeyim. Baymak 1200 btü klima 3 ay kullanımda fatura bedeli bir ay 390 bir ay 345 ve 320 tl toplam 1035 tl 110 metrelik evi soğutmuş. Yüksek fiyatlı klima ne kadar harcardı kıyaslanırsa hocam?
Ara
(05-06-201811:03 AM)Cihan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam uygun fiyatlı klimalar tasarruflu olmaz yazmışsın. Sebebini biraz açıklarmısın. Başka bir forumda forum isimlerine kızıyorsunuz bende isim belirtmiyeyim. Baymak 1200 btü klima 3 ay kullanımda fatura bedeli bir ay 390 bir ay 345 ve 320 tl toplam 1035 tl 110 metrelik evi soğutmuş. Yüksek fiyatlı klima ne kadar harcardı kıyaslanırsa hocam?

arkadaşım hoş geldiniz. üyeliğiniz onayladım yazınızıda peşi sıra gördüm ama cevap için tekrar giremedim geciktim şuanda yazıp biterebilirmiyim bilmiyorum. ama zaten ben devamlı yazamayacağım forumlarımda belirtmiş durumdayım bu yüzden gönül koymayınız lütfen. 

forum isimlerine kızdığımı belirtmedim daha çok o şunu dedi bu bunu şeklindeki yanlızca karşısındakini köle görüpte çıkarına göre gayet ukalaca yazan ve yetmezmiş gibi kişi isimlerini öen sürenlere kızıyorum.. ama o kişilerin forumlarıda anılmasın bu açıdan benim eksiğimi tamamlamışsınız. 

gerçi isimlerden bahsedilmesi durumunu bende başlatmadım. hep kızdıklarım başlattıysa benim başım kelmi demekte şahsım adına doğru olur ukala görmezseniz beni.

şimdi arkadaşım bu forumumda var zannediyordum ama açmamaışım buraya aynı konuyu. alttaki linkte

http://klima-forumu.179.s1.nabble.com/BUYUK-ALANLARIN-KUCUK-BTU-KL-MALARLA-SER-NLET-LMES-N-TARTI-ALIM-td77.html

bu foruma bakınız daha sonra aynı konuyu burayada açarım. 

şimdi arkadaşım öncelikle klimanın ufaklığını göz önünde tutalım. benim üstteki konuma göre. aynısı dh dede var. klimacılar kendilerin garantiye almak için ille bir boy büyükte önerirler bazılarıysa elinde ürüne görede önerir . işin mantığı mutlaka ne gerekiyorsa odur. 

benim mantığımsa,  işin mantığınca önerilen büyüklükte kaliteli bir ürün almaya gücün yetmiyorsa . yerine göre bir boy ufak klima al hatat sadece soğutmaysa yerine göre 18 lil klima alacaksa insan kullanacağı odanın kapısını kapatmak şartıyla etkin soğutma için 9 luk klima bile alabilir derim. kendi kullanımımı şartlarımı örnek gösterip tüm şerhleri düşerek.

şimdi sorunuza gelirsek. 
market tipi vestel arçelik baymak vs  klimalarda pek fazla fark yok diye düşünürdüm bu durumu bir çok yazımdada belirtmişliğim vardır.  hatta ben daha öncesinde soğutma modunda çok fark olmayacağını düşünürdüm. ama ciddi fark var ve bunları çeşitli forumlarda hep belgeleriyle gösterdim zamanında. 

sanrım sizin sorunuzda dh deki bir üyenin mesajına dair.

herşey ortada işte arkadaşım. 400 tl az değil.. 

kalite bir klima olsa hatta kalite markaların alt serisi bir klima dahi olsa sarfiyat yarı yarıya düşer. yerinizin durumuna göre özelliklede soğutmada..  ben zamanında bunları söylediğimde hep suçlandım . ama sataşanlar vs uslanmadı...  adam hala diyor , midea klima , gree klima, york klima , sigma migma  klima aynıymışta . birde tüketimi yazıyor ahmakça kış kullanımı için 5-600 waat çekmiş saatte falan filan. benim 10 yıllık klimam saatte 200 wattlarda tüketim yapıyorsa hadi onlarda yerine göre izolasyon vs bird ısıtma olduğu için 400 watt çeksin.

her neyse işin özü hocam kimseye inanmayın yok hepsi aynıymışta falan..  banada ister inanın ister inanmayın sorununuzun cevabı kalite.
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
pardon aynı konu buradada varmış. uykulu kafamla görememişim.

http://klimatavsiyeforumu.10tl.net/showthread.php?tid=37
Ara
öncelikle selamlar ve saygılar
ben evime klima almak için araştırma yapıyordum ve sizin bu formunuzu gördüm inceldim. diğer gördüğün bir iki forma göre çok düzgün geldi.
üye olup sizlerin fikrini sormak istedim, form yönetimi üyelik isteğimi teveccüh edip kabul etti onlara da teşekkürler
ben İstanbul da Anadolu yakasında Küçükyalı'da oturuyorum. eski bir apartman 1978 den beri oturuyoruz. diğer çoğu dairede klima var ama ben çekiniyorum elektrik sistemlerimiz eski model klima alsam bir sorun olur mu diye.
salon 40 metre kare öğlen 14 den batana kadar güneş alıyor. apartmanda mantolama var camlar pimapen
birde almışken odalarda yararlansın diyorum, 2 yatak odası küçük hol 33(17+11+5) mk gibi 17 mk olana odanın tam kapı karşına iç üniteyi koymayı düşünüyorum.
bu bilgileri göre, Toshibanın 2+1 ilanlarını gördüm. araştırdım marka olarak fena değil deniyor. dış ünite 18 bin içerler 13 ve 16 bin modelini acaba bana az mı gelir?(Toshiba MULTİ KLİMA RAS-2M18S3AV + RAS-M16N3KV + RAS-M13N3KV)
yoksa dış ünite koyma problemim yok (geniş bir balkon) 2 ayrı dış üniteli klimamı alsam

sizler ne dersiniz? saygılarımla Ümit
Ara
Umit bey kardesim tesekkur ederim 10 dk sinra bilgisayardan yazacagim size. Siz bu sure icinde evinizin pauntten basit bir cizimini atabilirseniz daha iyu yardimci olabilirum. Kagida cizip foto atsanizda olur. Resim eklemeyle ilgili aciklamalar var forumda.
Ara
(06-10-201810:55 AM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: öncelikle selamlar ve saygılar
ben evime klima almak için araştırma yapıyordum ve sizin bu formunuzu gördüm inceldim. diğer gördüğün bir iki forma göre çok düzgün geldi.
üye olup sizlerin fikrini sormak istedim, form yönetimi üyelik isteğimi teveccüh edip kabul etti onlara da teşekkürler
ben İstanbul da Anadolu yakasında Küçükyalı'da oturuyorum. eski bir apartman 1978 den beri oturuyoruz. diğer çoğu dairede klima var ama ben çekiniyorum elektrik sistemlerimiz eski model klima alsam bir sorun olur mu diye.
salon 40 metre kare öğlen 14 den batana kadar güneş alıyor. apartmanda mantolama var camlar pimapen
birde almışken odalarda yararlansın diyorum, 2 yatak odası küçük hol 33(17+11+5) mk gibi 17 mk olana odanın tam kapı karşına iç üniteyi koymayı düşünüyorum.
bu bilgileri göre,  Toshibanın 2+1 ilanlarını gördüm. araştırdım marka olarak fena değil deniyor. dış ünite 18 bin içerler 13 ve 16 bin  modelini acaba bana az mı gelir?(Toshiba MULTİ KLİMA RAS-2M18S3AV + RAS-M16N3KV + RAS-M13N3KV)
yoksa dış ünite koyma problemim yok (geniş bir balkon) 2 ayrı dış üniteli  klimamı alsam

sizler ne dersiniz? saygılarımla Ümit

Ümit bey kardeşim hoş geldiniz. selam saygı bizden.

Ümit bey öncelikle şunu belirteyim üyelik aktif etme durumunda, bu forum hazır bir forum ve ortada dolaşan rus siteleri, gürcistan  polonya siteleri gibi o bölgelerden dolaşan bot mot dedikleri çok anlamam bu termlerden spam reklam yapan sitelerden dolayı (hadi spam reklam yapsalar neyse birde müstehcen resimli linkler atıyorlar.)  ve sağolsun beni satıcı sanıp rakip görüp saldıran doğruları kabullenemeyip saldüran kendi memleketimizden insanlar olduğundan dolayı üyelikleri anında aktif etmiyoruz. çünkü devamlı bakma imkanı olmuyor o süre zarfındada o yazılar ortada kalınca hoş bir görüntü oluşmuyor.

kusura bakmayınız bazı yerlerde ve diğer şu forumumda--> http://klima-forumu.179.s1.nabble.com/

ağır sözler olsada inanaın ben kötü niyetli adam korkutmay çalışan psikopat birisi değilim. sadece hak edenlere yazıyorum hiç bir üyeye veya üye adayına karşı art niyet haddime değildir. mübarek ramazan günü yemin ediyorum mübarek berat gecenizide cümlesiyle kutlamış olayım. ben satıcı veya forum hastası birisi olsam hergün tonlarca mesaj atarım forumu ileri götürmek için. ama buna benim sağlığım yetmez 2. şık için diyorum daha çok. zaten satıcılıkla ne alakam olabilirki. 

şimdi güzel kardeşim bende sizin komşunuz sayılırım evet o bölgelerde oldukça çok eski yapı var ama voltajlarınız 200 den aşağı düşmüyorsa hiç bişe olmaz korkmayınız.

anladığımca siz soğutmada kullanacaksınız doğrumudur.

seçmiş olduğunuz markayı kötüleyenler olsada yok btu yetmez vs diyerek  aldırmayınız.. soğutmada okadar btu önemli değil. ısıtmadada sağa sola çamur atılıyor yok ufak kompresör vs diyerek ama artık firmaların hepsi ekonomi açısından bu yola girdiler. öte türlüde tüketim yükseliyor eurovent dışına çıkılıyor. hem bunuda çamur atanlar belirtikleri halde illaki belli markalara çamur atmadan duramıyorlar. lg  gree vs gibi markalar yok şu kompresörü kullanmışta falan filan kardeşim alakası yok adamların düşüncesi tüketim mantığı dayanıklılık yok. sizim marka seçiminiz  gayet güzel ve mantıklı fiyatta uygun bence .

şayet bir çizim atabilirseniz m2 belirtmişsiniz bence işin mantığını anlamışsınız  benim bir altta bir konumdaki evin çiziminin resmi var eğer öyle bir konuma haizse eviniz başarı yüksek olur.
Ara
Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler
inanın fotoğrafı bir türlü yükleyemedim, yarım saat uğraştım ama yapamadım
voltajda sorunumuz yok. sanırım iki ay aktif kullanırız klimayı

inanın yükleyemedim özür dilerim
Ara
(06-10-201811:59 AM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler
inanın fotoğrafı bir türlü yükleyemedim, yarım saat uğraştım ama yapamadım
voltajda sorunumuz yok.  sanırım iki ay aktif kullanırız klimayı

inanın yükleyemedim özür dilerim

rica ederim kardeş ne özürü sorun değil . ben tarif edeyim basitçe aşağı yukarı bir çok forumda aynıdır işinize yarar bu bilgi. hemde bu yazdığım yerden detaylandırayım .bakın şimdi bir fotoyu aldığınızda her hangi bir resim sitesine yükleyin mesela hızlı resim sonra orası size link verir.

bakın şimdi size yazarken ekran görüntüsünü prtscn den aldım ve masasütüne atıp resime çevirdim. 

2ujo0wg.png
https://i.hizliresim.com/Z3L6B3.png
resim bu ok işaretli eri alıp hemen şuraya onudua mavi ok işaretiyle belirttim 
k51rwg.png
https://i.hizliresim.com/Y6vy7E.png

tıklayınca kutu açılır 

2v9ozvc.png

resim linkini oraya yapıştırıp ekle dedikmi resim gözükür. Smile

hatta çok basit ekran görüntüs programları bile var ekran görüntüsü oluşturan ben şahsen kullanamıyorum pc eski xp hala Smile

siz sorun etmeyin bu konuyu amaç dah düzgün yere klima takabilmek ama siz zaten anlamışsınız durumu.

bakın toshiba sağlam makinedir. multinin tek dezavantajı dış ünite veya herhangi bir iç ünite durumunda 2si birden devreden çıkar siz araştırmanızı yapın gücünüze göre .

yine toshibanın alt markaları carrierdir mideadır. aklınızda olsun bunlarda sağlam makinedir.. o çok şişirilen gree den lg den sigmadan vs daha dayanıkllıdırlar. ağız ısılarıda daha güçlüdür. mideanın tek kötü yanı kasası kırılgandır . mesele airfel olarak daikin firmasının ithalatı var. baya düzelmiş deniyor kasa kırlganlığı. daikin servisi diye şişirilmesine çok kulak asmayın . yaprak gibi ince bakır boru ile kurulum yapılıyor. toshiba içinde o çamuru attılar bende düştüm bu tuzağa ama geçen incedim yerli borudan imal edilmiş. o açıdan alarko grup ürünleri herzaman avantajlıdır serviside iyidir. midea ürünlerinin çeşitli markalarına göre fiyat bira fazla olsada.

tabi benim esas favorim mistsubishi electric olsada güç meselesi dolar alıp başını gitmişken. 

mesela yine midea üretimi uğur var ama alüminyum boru ile kurulum yapılıyor deniyor. ayrıca tabi midea kendi markasıyla satışta ama servis durumu pek iştah açıcı olmadığı söyleniyor. 

sizin aklınıza fazlaca birşeyler soktum kafanız karışmaz umarım bunları  ilave bilgi açsından belirttim.  ama toshiba mulitedende korkmaya gerek yok . aklınza takılan olursa sorarsınız.
Ara
EDVdbA.jpg
Ara
çok teşekkürler göndere bildim
bu şekil kullanacağım yerlerin yoksa mutfak banyo bir oda büyük hol kapısı kapalı olacağından çizmedim

zaten çok kötü bir çizim var tekrardan kusura bakmayın
soğutma kullanacağım apartmanımız merkezi sitem ısıtma
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping