Klima Tavsiyesi
kardeş hayırlı bayramlar. üstteki mesajımda tarih belli forum koptu maalesef. yazıyı belki kurtarırım diye pc yi açık bıraktım ama maalesef silinmiş. zaten hazır forum olduğu için oto kayıt yok. kısa zamanda yazmaya çalışacağım yeniden. nasılsa bayram boyunca işlem yapmazsınız heralde. ben internet sitelerinde pek anlamam acilen alabilirm felan derseniz belirtin buraya. telefonumu e postanıza atarım görüşürüz. ben markalar hakkaında baya bir detay yapmıştım. şimdi oralara girmek baya vakit alacak maalesef pcden bile düzgün yazamıyorum hem ağır hem birton hatam oluyor. evdende bayram ziyaretleri dolayısyla çıkma durumu var malum.

bu arada sakın düşünmeyinki rahatsızlık veriyorum durumu felan yok emin olun. benim diğer forumda vs bahsettiğim durmlar ayrı meseleler. lütfen oradaki ve buradaki yazan durumları sorun etmeyin .
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
öncelikle sizin ve tüm forum kullanıcılarının bayramını kutlarım

evet evet dün akşam formda problem vardı, uğraşınız boşa gitmiş üzüldüm. Mitsubishi fiyat olarak internetten bulduğum sizin başka bir başlıkta yayınladığınız fiyat listesi. başka sitelerde spot diye tabir edilen kişilerin fiyatları yok olunca liste fiyatlarına bakınca pahalı oluyor AP modeli (9+12) 10500 TL WN modeli (9+12) 9000 TL oluyor, oda kampanyada ürün kalmışsa
bana pahalı geldi. ben 6 bin tl civarıyla arayışlara başlamıştım ama gördüm o fiyatlar az şimdi 7 bin tl civarına göre (12 bin ve 18 bin) 2 klima alayım diyorum. Midea markası anladığıma göre bu orta klasmanın iyi markalarından biri. lakin midea'nın da bir kaç modeli var, pahalı modelleri on bin tl buluyor

bu klima işi çok seçenekli bir şey. fiyat performans olayını yakalamak gerekiyor. verdiğimiz paraya göre en iyi marka ve modeli aldık mı en azından kazık yemedik diye mutlu oluyoruz. biraz daha 500 tl gibi fazla verdik mi daha iyi bir marka model buluyoruz. ama bununda sonu yok gibi bir iyi daha bir daha olunca on bin tl çok rahat geçiyoruz.

dostum ondan sizce ben ne marka ve modeller arasında seçim yapmalıyım? 12 bin ve 18 binlik iki klima için performansı iyi olan çok sorun çıkarmayacak.
teşekkürler
Ara
(06-15-201810:56 AM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: öncelikle sizin  ve tüm forum kullanıcılarının bayramını kutlarım

evet evet dün akşam formda problem vardı, uğraşınız boşa gitmiş üzüldüm. Mitsubishi fiyat olarak internetten bulduğum sizin başka bir başlıkta yayınladığınız fiyat listesi. başka sitelerde spot diye tabir edilen kişilerin fiyatları yok olunca liste fiyatlarına bakınca pahalı oluyor AP modeli (9+12) 10500  TL WN modeli (9+12) 9000 TL oluyor, oda kampanyada ürün kalmışsa
bana pahalı geldi. ben 6 bin tl civarıyla arayışlara başlamıştım ama gördüm o fiyatlar az şimdi 7 bin tl civarına göre (12 bin ve 18 bin) 2 klima alayım diyorum. Midea markası anladığıma göre bu orta klasmanın iyi markalarından biri. lakin midea'nın da  bir kaç modeli var, pahalı modelleri on bin tl buluyor

bu klima işi çok seçenekli bir şey. fiyat performans olayını yakalamak gerekiyor. verdiğimiz paraya göre en iyi marka ve modeli aldık mı en azından kazık yemedik diye mutlu oluyoruz. biraz daha  500 tl gibi fazla verdik mi daha iyi bir marka model buluyoruz. ama bununda sonu yok gibi bir  iyi daha bir daha  olunca on bin tl çok rahat geçiyoruz.

dostum ondan sizce ben ne marka ve modeller arasında seçim yapmalıyım? 12 bin ve 18 binlik  iki  klima için performansı iyi olan çok sorun çıkarmayacak.
teşekkürler

tekrar cümlesiyle birlikte sizin  bayramınız mübarek olsun. 
hiç sormayın sizin bu yazınızda sormuş olduklarınızı bile sorabileceğinizi düşünerek cevaplamıştım. bu benim huyum zaten sorulabilecekleri dahi düşünmek. vaktim olursada sorulmadan detaya girmek. ama maalesef yazdıklarımı gönder tuşuna bastım ve forumun kopmasına denk gelmemle yazdıklarım heba oldu .  birçok forumda alışkın olduğum bu tür oluşabilecek arızalar için kopyalama paranoyası gelişsede sahsımda çoğu zaman yinede unutuyorum.. dün akşamda aklıma ble gelmedi kopyalamak ve tüm yazım uçtu tabiri caizse.

şimdi sn arkadaşım. 

dün yazdıkalrımda yani kaybolan yazımda. sizin ilk sorduğunuz internet sitelerine mitsubishi bulamadım dediğinize karşın,

cevap.

bir önceki  yazımda. size airfel için ve midea ürünleri için internet sitelerine bakın demiştim. airfelde bir midea ürünüdür.

gücünüz varsa mitsubishi electric almanızı önermiştim. yani ille mitsubishi electric alın diye birşey söylemedim size. gücünüz varsa dedim.

fakat belirtmeyi unutmuşum ME internet sitelerinde satılmaz. ürünlerin internet siteleri,nde spota düşmelerini istemiyorlar. başka bir ilden alım satım dahi yasak. bu şeki,lde bayilerini koruyorlar. tüketicinin işine gelmesede. bir taraftan taşıma kaynaklı buruk kırık sorunlarınıda tüketici yönünde önelendiği söyleniyor. şahsen bende yıllar öncesinden her marka için 150-200 fazla verilip bayiden alınmasınının daha iyi olabileceğini defalarca belirtmişimdir yazılarımda. o zamanlar 300-400 fark oldumu ister istemez herkesin internet sitelerini tercih edeceğini ben dahil dediğim bir çok yazım vardır. 

peşi sıra dümn kaybolan yazımda 2 adet mitsubishi markasının olduğunu belirtmiştim. artık o yazı olmadığı için yeniden detaya giriyorum zira o yazımda vestelden baymaka kadarda önerilerde bulunmuştum. artık buradan elimden geldğince kaybolan açıklamalarımı yazmaya çalışayım.

şimdi güzel kardeşim  çevrenize bakınca asılı olan klimaların çoğunun arçelik olduğunu peşi sıra vestel olduğunu görürsünüz. bu klimaların kulalnım amacını araştırmış olsa klima almak isteyen sizin gibi bir çok serinlemek isteyen arkadaşımız.  genelde bu markaların soğutma amaçlı kullanım için alındığını ve geneldede aç kapa kullanım yapıldığı gerçeği ortaya çıkar. ama siz satın alma ekonomisi açısından biliyorsunuzki daha geniş bir alanı soğutmaya çalışacaksınız. (bakınız aslında kapınız kapatsanız salonunuza 9 binlik bir klim ataksanız o bile orayıı serinletmezse ben kafamı keserim. aslına siz toshibayı bile alsanız yine karlısınız. firma garanti vermem dese bile . ben şahsen bu durma benzer bir durumda izmirde birisine tabiri caizse resmen garanti aldım ME almak istiyordu arkadaş odası 15 m2 ordaki bayiler 12lik demişler 9 luk olursa garanti kapsamı dışına çıkar deömişler ben istanduldaki merkez servis tandığıma sordum. böyle böyle diyorlarmış dedim. alsın garanti dışınada imza istiyorlarsada atsın sorun olmaz. dedi arkadaş klimayı aldı ve ısıtıp serinletmesini gayet güzel gördü. toshibada bu durm nasıldır onu bilemem yanlız. ama gayet yeterdi o klimada size. firmaların huyudur genelede bir bo büyük önerirler kendileri garantide kalmak için. buda tüketici için alım maliyeti oluşturuyor. ben kendi tecrübelimce Allah heresin büyüklerine ömür versin annemim kanser tedavisi döneminde klimamı gözden çıkarttım yanarsa yansın annemden değerlimi dedim çalıştırdım gayet başarı elde ettim. sonrasındada daha geniş alanlarda denedim. maşaAllah süphanAllah bu sene 12 yaşına basıyor ilk klimam. millet konulur teknik bilgsii yok vs diye inakr edende yok tecrübelerimi yazıyorum. ama onlar çamur atıyor adam aşağılamay çalışıyor. uyarsamda benim kimseyle iddiam yoktur desemde çok üstüme gelenlere olmadık ağır söleri dahi söyledim istemesemde. ya zaten hiç tavsiye vermediğim adamlardan dahi durduk yerde saldırı yedim bu internet ortamı böyle işte. artık hem sağlık durmum iyi değil hem yaşım ilerledi . bu tiplerle uğraşmıyorum bile son yıllarda. zamanım oldukça diğer forumumla buraya öenmli bilgileri toplayacağım okuyan gören kendi değerlendirsin Allah razı olsun diyen olsa yeter desemde. bir çok bilgiyi topralayacak halim bile yok ve zor bir şey oldukça. )

yani iş görmezmi diye bir çok kişinin sorduğunu düşünürsek. bu şekilde kullanacak olan herkesin işini bal gibide görür. 

sizde sadece soğutmada klima kullanacak olduğunuz için gücünüz ölçüsünde bu 2 yerli markamızı bile alabilirsiniz. ama dikkatinizi çekmem gereken noktayı üstte yazdım siz daha geniş alanı soğutması düşünüyorsunuz ve klima bu alanı soğutmak için daha uzun süre çalışması lazım. (bu çalışma esnasındada salonda oturacak olursanız hasta olma ihtimalinizde var. bunuda unutmayınız. bakın ben size 2 adet kendi kullandığımız klimaların kurulu olduğu yerlerin çizmini attım üst mesajlarımdan birisinde. evin birisinin koridoru geniş ve tüm odalar bu koridora açıldığı için odalarda soğuktan çarpılma ihtimali yok. ama bizim diğer evde koridor müsait omadığı için salona kurduğumuz klimayla evi sıcağını kırdırdığımız için salon buzhane gibi oluyor biz salonu devamlı kullanmıyoruz. sizn kullanma mecburiyetiniz varsa bu konuda önemli.)

diğer bir  kaç noktayıda belirteyim size ve okuyan arkadaşlarımıza faydası olması ümidi ile. bu markaların ve çin markalarının dayanımı ile ilgili. çünkü dedim ya devamlı çalıştırmanız gerekecek. her odanıza klima takmayacağınız için. (bakın siz mutfajk vs bir kaç yer dediniz ya, klima alın göreceksiniz o serinliğin tadını. kısa bir zaman sonra oraalra bile klima almayı düşüneceksiniz özellikle mutfağa. 

yerli markalar gelirsek konuyu fazla dağıtmadan şahsım adına. 
arçelik klimaların daha doğrusu arçelik in servis anlayışı vestelden iyidir. fakat klima üretiminde kısa zamana kadar alüminyum malzeme kullandığını biliyoruz. son 1-2 yılda değişmediyse bu durum. neden son bir iki yıl diyorum. arçeliğin ortağı LG yurt dışında korde vs ürettiği  bazı modellerinde alüminyumdan bakıra dönüş yaptı. acaba arçelikte bakır üretime dönmüşmüdür bilemiyorum. biraz zor görüyorum bu durumu maalesef arçelikte vestelde kötüden iyiye dönme olayı çok zor.

diğer yerli ürün vestel içinse zamanında kendi ürülerinden habersiz bir vestel servisçisi, sağa sola aklınca marka yönlendirmesi yapılıyor diye çamur atarken..

bizler alüminyum montaj borusunu dahi kabul etmezken. 

kendisi klimaların montaj borusu alüminyum olsa ne olur bakır olsa ne olur. diyerek.

zaten tüm klimaların kendisi alüminyum yazmıştı.

daha sonra firmasına sorup gördüki kendi klimaları bakırdan üretilmiş. inat ve çok bilmişlik saldırganlık ukalalık var ya sonuçta. 

insalarda burnu büyüklük olduğu için, ikaz yerse belki utancından yazısını düzeltir. belkide yeni yalanlar üreterek kendisini haklı görmeye devam eder. bu tür durumları çok gördük maalesef.

şimdi sn kardeşim keşke arçelik bakır üretimili olsada arçelik için alınabilir diyebilsem ve size maliyet açısından 3 adet klim aalın birisinide mutfağınıza takın desem. arçelik grubunun daha iyi servis anlayışı için. ama üretimde bakır durumunu netleştirmekte zor. 

bu yüzden ucuz ürün için vestel dahi alınır diyorum ve a101 mağazalarınada vestel ürünleri regal seg gibi markaları dahi takip edebilirsiniz diyorum. 

finlux ismi ile üretilen yine vestel ürünlerinin  kompresörü sesli deniyor daha önce önerilsede. 

aslında o sesli kompresör yeni üretim lg kompresörlerden daha dayanımlı daha sağlamdır ama bir çok insanda sese hassasiyet var. gerçi soğutmada ses çok fazla olmaz ısıtmaya göre. 

gelelim yine eskiden ucuz olupta şuan baya zam yapmış olan ama dolar yüksekliği ama alışıla gelmiş tutturunca fayatuı yükseletirim durumu.. çok satılan ve basit kullanımdan dolayı önerilen baymak a memnun olanda çok var. yanlış yorum yapanda. alınabilirmi alınabilir vsetel arçelik yerine. ama servisi onlara göre çok daha sorunlu olduğu aşikar. 

benim çin  malları içinde önermediğim ki zamanında onalrıda önermişimdir. sezonsal verimliliğe geçilmeden önce. çoğu kişiye önermişimdir ağız ısılarını beğenmesemde. gree ve gree üretimi klimalardır ve maalesefki fujitsu general grubunun soğutma sağırlığıdır. ve yine fan arızalarıdır. 

gree için ağızı ısısı derken ısıtmada ılık üflemesi konusundadır. midea ya göre başarısız olduğunun yazılı kanıtıda şuan greeleri şişiren kişinin itirafı bile elimde olarak. 

gree ve gree üretimi şuan çok bilinenleri  sigma york vs ismler altında ve daha başka markalar mevcut.

şuan durum nedir onuda tam bilmiyorum 2 yıl öncesinde demiş olduğum düzelmesi durumunda 1-2 yıldan önce şahsen ben bu klimalrı önermem demişimdir. 

fujitsu general grubu klimalar içinde bu kronik sorunaşr sürüyormuduru onuda bilmiyorum ben çekincelerimi belirtiyorum daah yeni alışveriş ettiğimiz eczanedeki fujistu klima üstelik klasik serinle ılık arası üflediğini gördüm. bazı markalardaki kronik durum biraz zor değişiyor bu durumları arabalardada hep görüp duyup okuyoruz. 

şimdi siz fiyat performans diyorsunuzda işte herşey aynı anda olmuyor bu yğüzden bu bu fp diye estetikçe kısaltyılan sözü bile sevmiyorum.

şimdi gelelim bu ucuz ürünlerin dayanımına ve tüketimine. 

kardeş bende midea klimada var. hani derler ya. klimalar çok tüketir çok yakar. bu durumu ısıtmada ele alırsak en kaliteli elektrikli ısıtıcıdan bile tüketim olarak oldukça düşüktür 4/1 kadar tüketir. soğutmada ise bu oran çok karlı olsada genede orjin ürünle çin malları arasında çok fark var. 

benim kendi gözlemlerimce japon menşeili klimalar ile bu çin menşeyli klimalar arasında en az 200-250 watt tüketim farkı var zamanında resim olarak bunları hep işledim forumlara itiraz edilsede. itiraz eden inadında itiraz ediyor. kendi malını , kendi sattığını düşürmemek için itiraz ediyor. 

bakınız 12lik ME çok dah büyük alanda soğutmada 2502-200 watt arasında dolaşırken midea üretimi zibro marka klima 475 wattan aşağı düşemiyor. 

yine birisi gree üretimi klimanın 550-600 watt yaktığını belirtiyor ve bunun çok iyi olduğunu söylüyor servsi olduğu için. ben söyleyince benim tüketimimde buduru diyince inanmıyor ama kendi malına gelince şark kurnazlığı yamuk kafalılık benim malım benim malım demekten geri tutamıyor kendisini. 

orj daikinin kompresörlerini beğenmesemde onalrın tüketimleride çok başarılıdır.

dayanım meselesindede ben ve zamanında daha çok yazdığımız arkadaşlın çoğu klimalarını devamlı kullanan insanlardır. 

şimdi bu çin markalarının dayanımı nedir ne değildir inanın bunu ben bilemem. şahsen kendim mideayı 1buçuk kış diyeyim . kullandım ısıtmada çok soğuklarda defrost sayısı artıp yetrersiz geliyordu ama bir çok klimaya 10 basacak bir klimadır gene midea çünkü bendekide giriş seviyesi bir ürün olsada gücü kadar üzmedi hiç sonuçta istanbulun kışı kaç gün olurki  bir boy büyük seçildimi bu sorunda ortadan kalkar. tek kötülüğü iç ünite kasa kalitesi resmen naylon çöpe atılacak bir plastik kalitesi var . büküvi gibi çatır çatırmı desem başka bir krılgan materyalmi tarif etsem bilemiyorum şuan bu durumu baya düzeltmişler diyorlar onuda bilemiyorum. gereelerin lkasa kalitesi daha iyi diyorlar ama inanmıyorum defalarca koçtaş ta vs gördüğüm kadarıyla palavradan ibaret belki bir gömlek üstündür. 

ben bukadar fazla durumu tespit ettiysem ve hala yok LG titan süper vs diye konuşanlar varsada konuşsunlar eriyik taklit tüketim teknolojisi olarak görürüm nasıl güveneyim. üstelik bi ton fan sorunu vs gibi durumlar belirtilmişken. birde bu lg nin sirus modeli vardı ondada tonlarca sorun bildirildi. bu Lg samsung gibi firmalar her yıl tonlarca ceza ediyorlar paten hırsızlığından aşırma teknolojiden. çok satarak gene bir şekilde karlı duruma geçiyorlar. zaten halkı karın tokluğuna çalışan çin için birşey demeye çok gerek yok. hatta bu kore firmaları bile üretimi çine ve uzak doğunun çeşitli ülkelerine aktardılar. aynı büyük isimli büyük şirketler gibi. amöa büyük şirketler 1 çalıyorsa onlar bin çalıyor bunuda çok güzel yapıyorlar. geçen gün tv de dinledim adamlar arı sütü propolis üretmişler. tamamen bir çeşit fazla zararı olmayan zamktan orman tozlarının yapışımını sağlayarak. zararı çok olmasada faydasıda yok. zararlı ürünlerini düşündükçede artık insanın tüyleri diken diken oluyor. aslında bunlara bu sahtekarlıkları öğretenlerde hep gen büyük şirketler büyük dünya ülkeleri. 70 lern ortalrından itşbaren herşeyin tadı kaçmaya başlamış vesselam. şimdide kendilerine yaratmak Allaha mahsusta.tabir caizse rakip yartattılar.  gende tam teknolojilerini vermeselerde çinlilerin zekaları tam olmasada taklit zekaları onları geçti. nasılki bizde yeri geldimi en pratik zekaya sahip olabilien bir milletsek. dünyada her insan yerine göre zekasını iyiyede kötüyede kullanabiliyor. 

unutmadan sizin internet sitelerinde bulduğunuz Srk serileri vs dediğiniz durumlarıda açalım. 

klima forumlarında mitsubishi markası mitsubishi electric için genelde ME olarak isimlenririlir. bu marka sadece bayilerde satılır internet sitelerine girmez. diğer mitsubishi ise mitsubishi heavy industries tir kısa adı MHI geçer klima forumlarında. bu ürün sizin demiş olduğunuz srk vs kodlara sahiptir.

japonyada mitsubishi isim hakkı mitsubishi electric firmasına aittir bu sebeple japonyada mitsubishi kliima dendimi mitsubishi electrictir.

mhi firmasının klimaları japonyada mitsubishi ismi ile piyasada yoktur. mhi firması japonyada klimalarını  beaver, daiya gibi isimlerle satışa sunuyor.  bir isim daha vardı unuttım aklıma gelirse eklerim buraya. ama avrupa ve amerikada mitsubishi ismini kullanıyor. ama dünyadada avrupadada mitsubishi klima dendimi mitsubishi electric bilinir yani ME 

peki mhi kötümüdür. bir iki sorunu var biraz kart dayanımsızlık problemi mevcuttur  biraz plastiği ve bakır materyalı incedir. 

mhi firmasının mitsubishilerinin elt alt serisi zmps olanda taşlansada boşverin bir çok klimaya taş çıkartır. 

bakınız şu kart yakma meselesindede.  piyasada benim klimam diyenler ve bazı satıcalarca ME için kart yakma sorunludur denselerde esas kart yakma sorunlu klima MHI dir. ben neleri gördüm bu şekilde çamur atan. her şeyin belgesi halen forumlarda mevcut. isim belirtmiyorum zira zamanında çok belirttim videolarım akadar saldıranlar oldu olmadık ağır lafları söyledim insanda ar namuz olmadıktan sonra birde çıkar derler insalrala uğraşılmaz diye üste çıkmaya çalışırlar bu tipler sormak lazım inasanları hayvanlarmı yönlendiriyor hayvanlarmı yalan söylüyor sahtekarlık yapıyor. 

yani arkadaşım karar ve düşünmek  sizin ben kaybolan yazımı baya bir toparlamaya çalıştım umarım faydam olur size ve herkese. bir ton kelime hatamda olabilir elim ererse düzeltirim bir ara. aklıma gelen eksikler olursada eklerim.  Smile
Ara
Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler, bu kadar uzun yazıp vakit harcadınız benim için, hem de iki defa
bilmem hakkınızı nasıl öderim sadece teşekkür edebiliyorum. sağolsun
benim düşündüğüm markalar(sizin yorumlarınızla şekillendi gibi) 18 bin ve 12 bin olarak

midea yeni blanc serisi internetten baktım fiyatlara 6300 den 7800 kadar fiyatları var aynı ürün. (hatta cimri üzerinden 6 binden az da var)
bir yetkili servis -bayi yarın konuşacağım buralardan bir bayimiş sitedeki fiyatı 7800 tl olan
onlar indirim yapsa 500 tl bile gene aynı ürünler için bin tl fazla vereceğim

Airfel için de internet üzerinde 5900 den başlayan fiyatlar var. burada hepsiburada ve n11 gibi siteler iletişime geçerseniz direk onlardan alırsanız bir kaç yüz tl daha iniyor çoğu. tüm marka modeller için
buradaki Daikin bayi 6400 demişti

Daikin N serisi var oda 7600 gibi yetkili bayi de

üstadım sizce ne yapmalıyım?
sizin yazdığınız mideanın iç ünitesi kötü plastik beni düşündürüyor. iç ünitesi aynı olduğu için fiyatlarda bir kaç yüz tl oynadığından Airfel alayım diyorum buradaki bayi biraz daha inerse 6200 TL gibi ondan yoksa internet üzerinden birinden 5700/5800 gibi alayım diyorum
ama 1500 gibi fark var ama değer derseniz daikin N serisini 7600 alayım

üstadım böyle olaylara yorum yapmak istenmez, sizi anlıyorum siz çerçeveyi çizdim karar sizin diyorsunuz da ben rica ediyorum sizden
birde son zamanlarda döviz hareketinden 4 defa zamlanmış klimalar ondan fiyatlar çok oynak bir hal almış. stokçular veya sıkışanlar eski fiyatlarıyla elden çıkarıyorlar
ben yarın alayım diyorum da yaza kullanalım
teşekkürler
Ara
(06-17-201802:48 PM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkürler, bu kadar uzun yazıp vakit harcadınız benim için, hem de iki defa
bilmem hakkınızı nasıl öderim sadece teşekkür edebiliyorum. sağolsun
benim düşündüğüm markalar(sizin yorumlarınızla şekillendi gibi) 18 bin ve 12 bin olarak

midea yeni blanc serisi internetten baktım fiyatlara 6300 den 7800 kadar fiyatları var aynı ürün. (hatta cimri üzerinden 6 binden az da var)
bir  yetkili servis -bayi yarın konuşacağım buralardan bir bayimiş sitedeki fiyatı 7800 tl olan
onlar indirim yapsa 500 tl bile gene aynı ürünler için bin tl fazla vereceğim

Airfel için de internet üzerinde 5900 den başlayan fiyatlar var. burada hepsiburada ve n11 gibi siteler iletişime geçerseniz direk onlardan alırsanız bir kaç yüz tl daha iniyor çoğu. tüm marka modeller için
buradaki Daikin bayi 6400 demişti

Daikin N serisi var oda 7600 gibi yetkili bayi de

üstadım sizce ne yapmalıyım?
sizin yazdığınız mideanın iç ünitesi kötü plastik  beni düşündürüyor. iç ünitesi aynı olduğu için fiyatlarda bir kaç yüz tl oynadığından Airfel alayım diyorum buradaki bayi biraz daha inerse 6200 TL gibi ondan yoksa internet üzerinden birinden 5700/5800 gibi alayım diyorum
ama 1500 gibi fark var ama değer derseniz daikin N serisini 7600 alayım

üstadım böyle olaylara yorum yapmak istenmez, sizi anlıyorum siz çerçeveyi çizdim karar sizin diyorsunuz da ben rica ediyorum sizden
birde son zamanlarda döviz hareketinden 4 defa zamlanmış klimalar ondan fiyatlar çok oynak bir hal almış. stokçular veya sıkışanlar eski fiyatlarıyla elden çıkarıyorlar
ben yarın alayım diyorum da yaza kullanalım
teşekkürler

rica ederim sn arkadaşım eskiden olsa dahada geniş yazardım size Smile

siz sorun soracağınızı çerçeve çizdiysemde  çekinmeyin buradayım elimden geldiğince.

kardeşim illaki daikin almanızda şart değil. daikinin kasası iyidir yumuşak plastiktir orasını belirtmekle. ama segment olarak aşağı yukarı aynı ürünler.

midea almak zorundada değilsiniz pek tabiki. airfellerin vs mideadan tek eksiği kumandaya bir kaç fonksiyon eklenmemiş. ama çok önemli değil onlar. kesinlikle kafanıza takmayınız. birde midea montajda hazır bakır boru seti kullanıyormu kullanmıyormu onu bilmiyorum. çünkü bu bakır boru seti incedir. daikin bayiden airfel alırsanız bu seti belkide değiştirtip açma bakır boru kullandırabilirsiniz.

bakınız mesela daylux, vessen, rota climate gibi cihazların ithalatçısıda daikindir internette bu cihazalrada bakınız. uygun olabilir fiyatlar. benim pek fiyat araştırtırma vaktim olmuyor sağı solu okurken vs duyuyorum aklımda pek kalmıyor. 

bakarsınız fiyatlara. en sonunda daikin bayisinede bu cihazları sorarsınız temin ederler düşüncesindeyim.   şayet bayiden alacak olursanızda baştan anlaşın bayi ile madem indirimi yeterince yapamıyorlar. dersiniz ben sizden alacağım ama kutu içinden çıkan bakır boru yerine benim klimalarıma vrv bakır boru kullanacaksınız. ok derlerse buda güzel bir avantajdır.

plastik konusunda midea düzelmiş diyorlar ama görmedim inanın.  hatta vessen ürünü ve mideanın kendi modernstar ürünü biraz kırılgan olsada.. rota, daylux, airfel plastiği için yumuşatılmış denmiş. 

haklısınız seçenek çok klim aişinde insanın kafasıda karışıyor ama inanın üç aşağı beş yukarı ucuz markaların hepsi benzer. seer scop değerlerinin birinin birinden yüksek yazılması bile doğur değildir pazarlama taktiğidir inanın. 

mesela daikin yurt dışında asla ve asla kendi ürününden başkasını satamazken ülkemizde farklı markanın ithalatçılığını yapıp farklı bir marka dı altında ve kesinlikle üst taraf bkınca 2. bir şirket bile çıkar. airfel şirketi olarak. satış yapabiliryor. ama reklam olaraksa daikin servis güvencesi deniyor. zaten zamanında toplama airfel bayilerini daikine çevirdiler. öyle pek ahım şahım servis bilgileri yoktur.  ama dakin servis güvencesi empozesi güzel. 

diğer taraftan ona özenen fg Türkiye de (fujitsu general) eskimo diye bir cihaz ithal etmiş zaten bu firmada japon markalarının içinde tonlarca markası olan arçelik beko vestel regal gibi bir markadır bir çok klima markasına ürün üretir tüm dünyada.  faoncu aolarak adlandırlsada aslında bu olaya fason denmez . çakma denir. 

fason nedir sen ürün gmnderirsin orada senin markanla toplanır. ama daikin ve fujitsu. aynı midea gibi haier gree gibi klima üretip üstüne istenen markayı basıyor. lanet olsun koca sharp bile bu yola gitmiş. çin çıktı mertlik bozuldu derler ya o eskidendi . aynı ekmeğin aslanın midesine girdiği gibi.
Ara
(06-17-201807:56 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Z3Q71k.jpg8z2Dkk.jpgED65bq.jpg1EDM4G.jpg

rica ederim sn arkadaşım eskiden olsa dahada geniş yazardım size Smile

siz sorun soracağınızı çerçeve çizdiysemde  çekinmeyin buradayım elimden geldiğince.

kardeşim illaki daikin almanızda şart değil. daikinin kasası iyidir yumuşak plastiktir orasını belirtmekle. ama segment olarak aşağı yukarı aynı ürünler.

midea almak zorundada değilsiniz pek tabiki. airfellerin vs mideadan tek eksiği kumandaya bir kaç fonksiyon eklenmemiş. ama çok önemli değil onlar. kesinlikle kafanıza takmayınız. birde midea montajda hazır bakır boru seti kullanıyormu kullanmıyormu onu bilmiyorum. çünkü bu bakır boru seti incedir. daikin bayiden airfel alırsanız bu seti belkide değiştirtip açma bakır boru kullandırabilirsiniz.

bakınız mesela daylux, vessen, rota climate gibi cihazların ithalatçısıda daikindir internette bu cihazalrada bakınız. uygun olabilir fiyatlar. benim pek fiyat araştırtırma vaktim olmuyor sağı solu okurken vs duyuyorum aklımda pek kalmıyor. 

bakarsınız fiyatlara. en sonunda daikin bayisinede bu cihazları sorarsınız temin ederler düşüncesindeyim.   şayet bayiden alacak olursanızda baştan anlaşın bayi ile madem indirimi yeterince yapamıyorlar. dersiniz ben sizden alacağım ama kutu içinden çıkan bakır boru yerine benim klimalarıma vrv bakır boru kullanacaksınız. ok derlerse buda güzel bir avantajdır.

plastik konusunda midea düzelmiş diyorlar ama görmedim inanın.  hatta vessen ürünü ve mideanın kendi modernstar ürünü biraz kırılgan olsada.. rota, daylux, airfel plastiği için yumuşatılmış denmiş. 

haklısınız seçenek çok klim aişinde insanın kafasıda karışıyor ama inanın üç aşağı beş yukarı ucuz markaların hepsi benzer. seer scop değerlerinin birinin birinden yüksek yazılması bile doğur değildir pazarlama taktiğidir inanın. 

mesela daikin yurt dışında asla ve asla kendi ürününden başkasını satamazken ülkemizde farklı markanın ithalatçılığını yapıp farklı bir marka dı altında ve kesinlikle üst taraf bkınca 2. bir şirket bile çıkar. airfel şirketi olarak. satış yapabiliryor. ama reklam olaraksa daikin servis güvencesi deniyor. zaten zamanında toplama airfel bayilerini daikine çevirdiler. öyle pek ahım şahım servis bilgileri yoktur.  ama dakin servis güvencesi empozesi güzel. 

diğer taraftan ona özenen fg Türkiye de (fujitsu general) eskimo diye bir cihaz ithal etmiş zaten bu firmada japon markalarının içinde tonlarca markası olan arçelik beko vestel regal gibi bir markadır bir çok klima markasına ürün üretir tüm dünyada.  fasoncu olarak adlandırılsada aslında bu olaya fason denmez . çakma denir. 

fason nedir sen ürün gönderirsin orada senin markanla toplanır.

ama daikin ve fujitsu, 
aynı midea gibi haier gree gibi klima üretip üstüne istenen markayı basıyor. (bunu eskidende yaparlardı ama kendi mamülleri  ile yaparlardı şimdiyse abuk subuk çin firmalarını satın alıp yapıyorlar.) lanet olsun koca sharp bile bu yola gitmiş. çin çıktı mertlik bozuldu derler ya o eskidendi . aynı ekmeğin aslanın midesine girdiği gibi.
Ara
merhabalar? nasılsınız? fotoğrafları üstteki mesaja biraz garip olarak yükledim
klimaların dış üniteleri ve odadakinin iç ünitesi, salon klasik hiçbir şey kablo boru gözükmediği için koymadım
odadaki klimanın yerini ben istedim yan odayada gitsin diye kapıyı görecek şekilde
Airfel aldım 12 bin ve 18 binlik 6200 tl taksitli daikin bayinden
elektriği sigortadan ayrı ayrı 2 kablo ile çektirdim kanallı sistem 540 tl tüm masraflarla ( takan ekip illaki kalın kablo istedi)
ama kolon nedeniyle camdan geçti kesen camcı 120 tl aldı. bence en çok ve kazık yedim
"Küçüyalıda TUNCAY CAM aman okuyan arkadaşlar uzak dursunlar " diye uyarım
daha kullanmadım bir test yaptım ama havalardan uzun süre çalıştırmadım
çalışmada ses soğukluk gibi onları da test edince yani biraz kullanınca size ve diğer okuyanlara bir fikir olması amacıyla paylaşırım
tekrardan bu süreçteki yardımlarınız için teşekkürler
Ara
(06-23-201803:08 PM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: merhabalar? nasılsınız? fotoğrafları üstteki mesaja biraz garip olarak yükledim
klimaların dış üniteleri ve odadakinin iç ünitesi, salon klasik hiçbir şey kablo boru gözükmediği için koymadım
odadaki klimanın yerini ben istedim yan odayada gitsin diye kapıyı görecek şekilde
Airfel aldım 12 bin ve 18 binlik 6200 tl  taksitli daikin bayinden
elektriği sigortadan ayrı ayrı 2 kablo ile çektirdim kanallı sistem 540 tl tüm masraflarla ( takan ekip illaki kalın kablo istedi)
ama kolon nedeniyle camdan geçti kesen camcı 120 tl aldı. bence en çok ve kazık yedim
"Küçüyalıda TUNCAY CAM  aman okuyan arkadaşlar uzak dursunlar " diye uyarım
daha kullanmadım bir  test yaptım ama havalardan uzun süre çalıştırmadım
çalışmada ses soğukluk gibi onları da test edince yani biraz kullanınca size ve diğer okuyanlara bir fikir olması amacıyla paylaşırım
tekrardan bu süreçteki yardımlarınız için teşekkürler

merhaba Ümit bey arkadaşım teşekkür ederim. sizde iyisinizdir inşaAllah.

problem yok  fotolarda gayet güzel.  

hayırlı olsun klimalarınız iyi günlerde güle güle kullanınız.

mantıklı düşünmüşsünüz kapı karşısına iç üniteyi taktırmakla .

çok para gerçekten arkadaşım. insan biraz bilmedimi baya can yakan esnaflar var bende biraz şansızım bu konularda birazda sıkıntım çok olduğu için dolaşamadığımdan fazla uğraşamayınca kaçpara diyip çıkartıp ödüyorum sanırım 2013tü annemlerin klimayı taktırdığımızda dah önce gayet uygun fiyata asansör içinden internet kablosu çektirdiğim elektrikçi. bir avize koçtaştan almıştım. tek tek yanma hatası vardı gayet basit bir hatadır bilen için ama ben korkarım elektrikten.. dedim şunada el at (gülerek bir dakikada yaptı onu. ) birde zaten klima için çağırdık.  klima bağlantısı için bir tomar 175 tl para istedi.

dedim ne yapıyorsun güzel kardeşim.  avize içinmi arttırdın fiyatı yoksa  klimanın markasından dolayımı bu kadar yüksek istedin. marka içinse bu klimayı almak için 3 sene para birktirdik biz. inanın gerçektende öyleydi dh sitesine bakın görürsünüz ne kadar araştırdığımı aman sorunsuz olsun diye düşündüğümün yanında büyük alanı serinletmek için bir çok soru sorduğumu vs.  zar zor anlaştık 100 tl miydi 75 mi 125 mi inanın unuttum . klimacılara sordum dedim hakkınımı yedim adamın acaba . klimacıların ustası Vallahi karışmak istemedim ama tam sopalık adammış dedi. yani kardeşim çok sıkmayın canınızı benim işlemimin üstünden 5 yıl geçmiş. bu ücreti sizden istemişlerse demekki liste fiyatı üzerinden istemişler. 

camdaki fiyattta çok tabiki . sanki resmen büyük ısıcam konfor özellikli cam yapmış. 

montaj içinde moralinizi bozmayayımda problem yok.   diğer forumdaşlar içinde bir bilgi olabilir diyerek ekleyeyim. birazda sizin servise kalay çekerek. yerdeki  dış üniteyi yer müsait biraz daha yukarı asabilrlerdi sonuçta soğutmada kullanılacağı için problem olmazdı .

birde kalın kablo baskısı yapmasını bilyorlarda 

ne olacak biraz kenardan girseler az bir şeyde plastiği kesselerdi . 

13zuxi8.png

2rw7u5g.png

ama her servis fazla ince düşünmez maalesef. siz benim zamanında yaşadığım servis facialarımı bir görseniz montajınıza dua edersiniz.  

hayırlısı olsun sağlık olsun problem yok montajınızda. balkonunuzda tekerlekli sandalye görünüyor hastaınızada Allah şifalar ihsan eylesin cümlesiyle. 

bende teşekkür ederim size kullanım tecrübelerinizide her zaman bekleriz. tekrar hayırlı olsun güle güle kullanın.
Ara
çok teşekkürler tekrardan
ben keşke ötekine yere monte etselerdi diyordum yer geniş ve bu bizim kullanmadığımız balkon
tekerlekli sandalye eskiden anneannemin kullanımı içindi vefat etti 10 yıldan çok oldu sanırım oda çürümüştür balkonda durmaktan
iç ünite dışa göre yüksek olsun diye boruları çekmişler yoksa su içerden gelirmiş filan demişler

birde düzeltme, çapraz yapamazlardı kolon var ve duvarın arakası salon boru salonda çirkin olurdu.
aslında cuma akşam üzeri geleceklerdi monte eden arkadaşlar ama sabah 9 da geldiler ben işteydim evdekiler vardı başlarında
sanki yukardaki klima dış ünitesi duvarı sallıyor gibi geldi çalışırken bazen. ama havalardan tam test yapamadım(3,4 saatlik)

elektrik ustası bence bedava yaptı, 4,5 saat sürdü işlem kanalları yaptı onları düşmesin diye vidaladı filan 40 m kalın kablo kullandı 2 sigorta,
ama camcı acayip para aldı ve arasını da benim işim değil diye yapmamış. klima takanlara rica etmişlerde onlar macunlamış

bakalım verimi nasıl olacak klimaların havalarda serinledi bir kaç gündür
ben size o bilgileri de paylaşırım
saygılarımla iyi günler
Ara
(06-24-201810:52 AM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: çok teşekkürler tekrardan
ben keşke ötekine yere monte etselerdi diyordum yer geniş ve bu bizim kullanmadığımız balkon
tekerlekli sandalye eskiden anneannemin kullanımı içindi vefat etti 10 yıldan çok oldu sanırım oda çürümüştür balkonda durmaktan
iç ünite dışa göre yüksek olsun diye boruları çekmişler yoksa su içerden gelirmiş filan demişler

birde düzeltme, çapraz yapamazlardı kolon var ve duvarın arakası salon boru salonda çirkin olurdu.
aslında cuma akşam üzeri geleceklerdi monte eden arkadaşlar ama sabah 9 da geldiler ben işteydim evdekiler vardı başlarında
sanki yukardaki klima dış  ünitesi duvarı  sallıyor gibi geldi çalışırken bazen. ama havalardan tam test yapamadım(3,4 saatlik)

elektrik ustası bence bedava yaptı, 4,5 saat sürdü işlem kanalları yaptı  onları düşmesin diye vidaladı filan 40 m kalın kablo kullandı 2 sigorta,
ama camcı acayip para aldı ve arasını da benim işim değil diye yapmamış. klima takanlara rica etmişlerde onlar macunlamış

bakalım verimi nasıl olacak klimaların havalarda serinledi bir kaç gündür
ben size o bilgileri de paylaşırım
saygılarımla iyi günler

rica ederim yazınızı gördüm ama anca yazabiliyorum. 

balkon kullanılmıyor diyorsunuz . aynen ozaman keşke  yere montaj yapılsaydı.  daha doğru olurdu. (benim asılmasını isteme sebebim yerden tasarruf ve balkon temizliği içindi. 

zemine montaj balkonda istemesekte kullanılan ev odadaki ses için avantajdır. (yanlız şunu bilemiyorum alt kata titreşim verirmi ben kısa süre zeminde kullandım alt kattan bir şikayet almadım.  ''ama sorsaydım ses varmı dyerek illaki var derlerdi bunu neden söylüyorum insanoğlundaki bazı tip psikolojinin tespiti için. ile o atıp dolu tutma eline geçen fırsatı değerlendirme huyu insanlarda vardır. bazı örnekler sunsam mesaj uzar -Smile'' mesela alt katta balkon varsa ses gitmesinin zor olacağını düşünüyorum. ) siz  diyorsunuz ya duvarı sanki titretiyor. 
işte o titreşim. klima zeminde olsa belki çok az veya hiç olmazdı o zaman. 

titreşim durumu aslında çok ilginnç tamamen evin duvarlarına bağlı . mesela dış üniteyi astığınız duvar arkasından ses almazsınız 2 metre ötesinden ses alabilirsiniz. aynı duvar ve esas ses gelmesi gereken yer asını olan yerken duvarın o bölümünün sıvası daha tok yapılmıştır. ve tuğla döşenmesi daha nizami olmuştur oradan ses gelmez bu defa boş bulunan yere yayılabilir o ses. ama şuna emin olun bunun tespiti çok zordur ve hemen hemen en kaliteli klimada dahi kualağı delik olan bir insan bu sesleri alabilir. birde sizn klimanızın esk klimalr gibi sses yapacağını sanmıyorum. mesele benim midea üretimi zibro resmen traktör eve ses girmiyor alt kattanda şikayet yok ama sanırım beni kurtaran mutfak pencesersi altına asılması ve alt komşununda o bölümde balkonu olması. hiç ses şikayeti almadık.

Allah rahmet eylesin anneanneniz için hastalık zor durum. Allah kimseye vermesin. 

hocam çapraz yapılabilirdi cam işi çıkmamaı için okadar çirkinde olmazı sonuçta camdan çıkanda kolon üstünden geçiyordu. ama onu yapacak usta iyi ve uğraşacak bir usta olması lazımdı. onun için artık kafanız karıştırmayayım .

elektrik zaten 2013 göre istenebilecek bir rakam doğru sizn elaman uğraşmış en azından bizim eleman  prizden aşağı alıp süpürgelikten hepsini toplasaını 5 altı kroşe yoktur belki klima çıkılına kadar kablo taş çatlasa 5 altı metre yoktur. artık iş bilenin birşey demekte zor. camcı içinse denecekleri siz demişsiniz zaten . haytırlısı olsun artık . bunlar olabilecek işler.

performansınında şimdiden iyi olduğunu düşünüyorum fazla çalıtırmadık dediğinize göre siz memnun eder Allahın izniyle. ben şahsen kilo sorunu yaşıyorum annemde kalp sorunları var o yüzden biraz daha düşük derecede kullanıyoruz. klima çalışmıyacağım ben diyor ama evde nem oldumu bir derece daha düşürüyoruz . çok nem oldumu odadakileri nem alma moduna alıyoruz zaman zaman çalıştırıp kapatıyoruz zira nem alma modu donduruyor insanı . tüketimde ona göre artıyor. 

siz şimd dah afazla deneyemedim diyorsanız sizin mem nun olacağınıza eminim. güle güle kullanın tekrar. ve yapacağınız yorumlarınız için şimdiden teşekkürler ve saygılar bizden sn arkadaşım.
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping