(07-26-201811:37 AM)M. Ekşi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Üstat sana çok teşekkür ederim. Seni bilmeden üzdüm fakat sen üşenmeden çok güzel açıklama yaptın Allah razı olsun hakkını helal et özürümüde kabul et lütfen.
rica ederim M. ekşi bey arkadaşım. özre felan gerek yok anlaytış olduktan sonra. emin olun şu yazı-->
http://klima-forumu.179.s1.nabble.com/So...d1084.html
yani bu resimdeki yazı biraz veya ilk okuyana göre baya sert olsada, hiç bir üyeye olsun ve yeni kayıt olan üyeye olsun, sert gözükmek manasına gelecek bir durum oluşturmak için değildir.
mantıklı davranana elimden geldiğince yazarım .
(ben izninizle genele ve birkaç kendini bilmeze açıklama yapmak istiyorum.)
benim kızdığım çok affedin bazan ağzımı bozduğum net bir kişi var. (ama ona genede hak etsede ağır küfür etmedim şahsiyeti dışında.) ve daha hafif kızdığım adamlar 5 altı kişiyi geçmez. onlarda hak ediyorlar kimse kusura bakmasın yalanla öne geçeceğim diye çaba sarfetmesinler.. ben belgesiz iş yapmam. gene onlarada ağır konuşmadım şahsiyetleri dışında. net kızdığım kişiden az fazla olsada çünkü yaptıkları kahpelikleri kendileri biliyorlar net kızdığım kişiye nasıl kızacaksam benzer kahpeliği yapacak olana daha çok kızarım. çünkü biri en az kızdığım kişi kadar hatta ondanda şeytan ama benim için önem arzeden birisi değil. biride kendini ve çıkarı için anasını karısını çoluk çocuğunu kızını kısrağını bile satacak kadar alçalan kendisini şeytan sanan bir zübüktür. onu ayartan aynı onun karakterindeki sonradan gelme alçaklık kompleksi yaşayan kişiyle birlikte.
devam edersem.. forumlarda kendini alkışlatmak için klimacı olmadığı halde klimacıyım diyenlerimi desek, yoksa klimacı sananlarımı desek. ne ararsınız arayın bu tür kişiler var. affedin bir boktan anlamadan kibarlaşmayıda çok iyi bildiklerini sanıp kendince mutlu olanlar var. ama bir görebilseler kendilerini.
millet beni klimacı sansada ben bu kişilerin bir çoğuna zamanında önderlik etmiş olduğum halde hiç bir zaman kendime asla ve asla klimacı demedim diyemem.. nasıl derimki yeri gelince en basit klimacı çırağı bile beni kandırır kazıklar ben klimacı değilimki. çok rahat kandırlabilirim çünkü işin içinde olan adamlar insanı her türlü kandırabilir bilgisini her zaman iyiye kullanmayabilir. ben ayrıca illede benim dediğim doğrudur diye uzmanı olmadığım konularda inat eden biriside değilim. nasıl inat edebilirimki ancak kullanıcılığımı ve forumlarda yazan kullanıcı deneyimlerinin ortalamalarını yansıtırken. ama bildiğim konudada inadımdan dönmem inatçı bir kişiyimdir.
ama bakıyorsunuz adam nickine bile klima yazmış.. hastalıklı ruhaniyetli. millete kendisini alkışlatmak için mülayim gözüküp biraz ondan biraz bundan okuduğu bilgileri toplayıp yapıştırıp yazıyor. yazarkende ağzına yüzüne bulaştırıyor kibarlık edeyim diye. hani meşhur peynir hikayesi vardır ya. kibarlaşmaya çalışan ayının hödüğün biri. bakkala gidip vitrinde gözüken peynire, peynir diyecekken fazla incelip şu pennari istiyorum demiş bakkalda ona sen ne zaman kibar oldun popomum kennari demiş... meselesi gibi ... kendisini olduğundan farklı götermeye çalışan salaklar var.
bir başka manyakta onu pohpohluyor usta diyor inat için. esas o pohpohçu manyak daha tehlikeli oteki salaktan. çünkü ortalık şeediştiren esas oç dir derler ya. millette bunları yiyor. (ee insanlara etiket yapıştırmak zihniyetiyle yargılamayı düşünüp 3-5 kuruş kâr için sağa sola yalananlara çok bile bu tür insanlar. kimse kusura bakmasın) copy paste klimacılık tabirlerini işleyerek birde salakça ben anlıyorum diyen adamları yutanlara sözümüz olamaz..
biriside çıkar her klima aynı sevdasında olduğunu empoze etmek için anlıyorum görüntüsü çizer amına koduğumun çocuğu. çıkarı içinse atmadığı takla kalmaz yeri gelir atesit olur yeri gelir dindar olur yeri gelir şucu bucu olur. bugün öğrendiğini yarın işi biliyormuş gibi yazar. çok gördüm böylelerini beyinleri arızalı olduğu için kendi düşüncelerini doğru sanıp ille o sakat düşüncelerini kabul ettirmek için uğraşırlar. birde kendilerini dünyanın en iyi insanı sanmazlarmı bu amına kodumun tipleri.
hadi bunların yanınada bir kaçta çalıştığı okuldan geçinen ve öğretmenliğin kutsalının içine eden birkaç salak öğretmen olsun. (maalesefki bu güzelim kutsal olması gereken meslekte çıkar için ölen kendisini rezil eden çok insan var. iyileri tenzih ederek konuşuyorum.) nasılsa boş zamanlarıda çok bu tayfanın oturdukları yerden okulun internetini sömürürken, miyancının kesesi bol olur tarzında yazarda dururlar.
okulun elektriğiyle geçinip (okulun ne fatura ödediklerinden bir haber bu klima iyi ısıtıyor diye ahkam kesen en iyi biz bilirizcidirler ya..) haşa kendilerini Allah sanacak derecede salaklar maalesef bu meslekte ve dr likte olmak üzere bir çok kutsal sayılacak meslekte baya mevcut.
bu konularda, yakın arkadaşlarımın alınacağını sanmam huyumu bilirler. sözüm meclisten dışarıdır. hiç bir mesleğede laf söylediğim sanılmasın. ama kimsenin kimseyi yanlış etkilemesine inadına ben ben biilyorum diye gıcığına yazıp milleti yanlış yönlendirmesine gerek yok. başkada kimseye karşı eleştirel veya sert konuştuğum olmaz. sataşan olursada cevabını alır.
herkese cevap yazmasamda insanoğlunun ağzı torba değilki büzesin. affedin nice zevksiz sk.şin tohumu varken insan hangisine yetişebilir babalarının köpek gibi attırmasıya peydah olan ne dediğinden haberi olmadan konuşan elin itiyle köpeğiyle uğraşılmaz.
ben yıllar öncesi zaten kestim bu tiplerle uğraşmayı son zamanlarda sırf gıcık kaptığım kişinin sahtekarlıklarını milleti nasıl kandırdığını deşifre etmiştim başka bir forumda şimdi oda yok artık. Allah şükür olmayan zamanımdan zaman ayırıp resmen çalıp boşa harcayıp normal işlermi yapamayacak kadar uyuşuk bir insanken birde boşuna strese giriyorduk.
adam gider en dandik klimayı alır aaa soğutuyor en iyi klima bu klima markaya para vermeyin der.
eee... ne yapacak soğutmayacakmı.. en dandik vestel arçelik soğutmuyormu. (görmemişki soğuturken tasarruf yapıp . tasarruf yaparkende soğutmasındanda ödün vermeyen klimayı bu amına kodumun çocuğu amacı aklınca kendisini yükseltecek.)
birde çıkar derlerki üstadları sallayın.
(öncelikle ben üstad felan değilimde. Üstad diyenler sağolsun kendi incelikleri teveccühleridir derler ya. zaten kontrol etsinler her zaman içinde demişimdir ben bu işin üstadı değilim) şimdi be amına kodumun çocuğu sallayın diyorsunda bu işin gerçekten ustalarına ayıp ettiğini göremiyormusun.. lafını bilki kötü laf duyma sonra. kendinin haklı olduğunu sanıyorsan adam gibi konuş anlat saldırgan köpek orospu çocuğu gibi laf sallama.. zaten seninde meseleğini öğrendik sende öğretmenmişsin maalesef. lütfen tekrar ediyorum öğretmen dostlarım alınmasın ama manyak ve haşa kendisini dağları ben yarattım diye gören çok bu cenahta.
görüyoruz bu tipleri ille ucuz satacaksın tarzında baskın dişi dominant karılar gibi beyinsizce konuşup dilenciliği yasal hale getirmeye çalışırlar. alma ulan amına kodumun çocuğu kalite markayı sana kurşun sıkanmı var ne alırsan al. sanki ben o şirketlerin ortağıyım ayrıcada bayisiyimde aklınca laf söyleyecek bana birleşme evi çocuğu gel buraya yazda sikim ananı senin. farklı platformlarda profillerine baktınmı zaten herşeyden şikayet etmişsin. zavallı tipler bunlar işleri güçleri indirim kuponu takip etmekten beyinleri erimiş saldıracak yer arıyorlar. bunların dindar tipleride var hem faiz haram derler ''ona şüphe yok haramdır tabiki'' bankacılıkta haram derler, bankadan işlem yapmakta haram derler. ama bu çarka çıkarları içinde hizmet ederler bile bile banka kuponları cart curtların peşinden koşarlar.
neyse devam edelim birde kışın zarzor ısıtıp 2 saat kullanıpta sonra götünün korkusundan çok yakar diye klimayı kapatıp yorganın altına girip uyudumu..
dandik klimasının kalitesine, kaliteli klimalarla aynı demezmi bu tipler .
hatta bu tipler en kıyak klimayı alsalar, hatta bedava klima ver bunlara o zaman bile beyinleri dönük olduğu için ondada kusur bulurlar. memnun olmamak için bir yol ararlar. adama dersin inverter klima kapatılmadan çalışacakki gerçek tasarrufu yapabilsin evdeki ısıyıda korusun. yok amına kodumun çocuğuna bişe dememişsin öğretmemişsin sankide . hala der o zaman çok yakar e o zaman ne soruyorsun be orospu çocuğu git istediğini al milletin vaktini alma. birde tutar insan suçlarsın ondan sonra.
be beyni bozuk sonradan görmeliğin dayanılmaz avanaklığını yaşayan andaval amına kodumun çocuğu.. ve ucuzluğundan dolayı bu insanları seviciler. yani artık affedin işte insan nasıl uğraşsınki bu türlerle. çok affedin tohumu bozuk atılmış çil yavrusu kakalak gibi hamam böceği gibi çoğalan insan... yani düşününki bu insanları düzeltmekte bizim işimiz değil. konuşup dursunlar kimsenin ağzı torba değilki büzesin vakitmi harcanır bu tip insanlara. sağlıklı olsamda artık bu türleri düzeltmek için uğraşmam. çünkü düzelmiyorlar kendi beyinlerince hareket ediyorlar aklın yolunda doğruda buluşmuyorlar çok gördüm böylelerini. yardımcı ol diye yalvar yakar yanaşırlar sonrada beyinlerinde ürettikleri saçmalıklarla alınmya yer araralar.
adam kaliteli iyi klima alıyor tutup odun sobası gibi elektrikli soba ufo vb gibi ısıtmıyor diyor.. çok affedin yine. be amına kodumun oğlu, klima aldın sen elektrik sobası almadın. anında 3000 watt çekip kızıl ışık versin. teneke odun kömür sobası almadın anında pof pof yanıpta hemen ısıyı yaysın.. içi tuğlalı döküm soba bile önce kendisini ısıtır sonra uzun süre idare eder ısınan tuğla ve döküm ısıyı tutar birlikte... yani bu bile önemli ayrıntıyken sen klimayı ne sanıyorsun açık ateşmi üfleyecek.
adam gibi kullanmayı öğren diyoruz dil döküruz anlatıyoruz işte. seni yönlendiren yanlı ibnelere ve onların yalakalığını yapan orospu çocuklarına inanıpta ahkam kesip ortaya yanlış bilgi sunma insanları yanıltma. zevksiz sikişin tohumu.
ME Dakin Toshiba Hitachi vs ısıtmayacakmış.. hodri meydan tüm masrafımı taksi uçak otel vb olabilecek tüm maarafımı karşılasın bu tür cahillere kullanmasını öğretip klimanın hem ısıtıp hemde tasarufa geçtiğini öğretip teslim edeyim. ötmesinler sağda solda milleti yanıltmasınlar. beyinsiz herif kışın kliman açık kalacak sabah kapa akşam gel anında ısıtsın diye bişe yok hele şimdi sezonsal kartlarla çalışan bir çok klimada hiç yok..
zaten önceki enerji yönetmeliğinindende bilinir inverter yavaş yavaş ısıtacak evdeki eşyaları ısıtacak duvarları ısıtacak ve sonrasında tasarrrufla sana tam olmasada sobayı bile aratmayacak ortam oluşturacak. yani bir tür adapte olacaksın az ısıyla ısınmaya. yukarıdada dedim. adama anlatıyoruz e o zaman çok yakar diyor. yakmaz arkadaşım diyoruz yok yakarmış. yani binkere anlatsanda anlamıyor. e o zaman alma amk klima. hem soruyorsun hemde bana ona buna iş öğretmeye çalışıyorsun. ne soruyorsun o zaman. sana soru sormada demiyoruz ama önce insan gibi dinle klima alacaksan ve soracağın soruda mantıklı olsun.
bakın en giriş seviyesi midea dahada aşağısına bakmayın fazla .. fırın gibi ısıtır. gree felan diyorlar ya mideadan bir tık üstünmüş bunların diyenlerin çoğu inat için yazıyor kaale alırsınız almazsınız size kalmış. benim görüşüm hala sorunlu o gree ler ve ürettiği markalardan sigmalar vs .
yemin ederim o midea alev gibi ısıtır sizi bazı beyinsizler hala sesli desede götlerini yalatmak için kafadan sallıyorlar artık ses olayı yok midealarda. en alt serisi modernstar dan bile çok memnun olan var. çünkü artık mideanın klimalarıda eurovent e girdi ve dış iç fan komple dc. ama bakın dikkat edin... gree ve gree üretimleri olmayabilir hala euroventte değil klimaalrı ve oldukçada ses şikayetleri arttı bu arada.
bakın şunuda bilin mideada gree de fazla tüketim yapar. kalite klimalara göre. benim deneyimlediğim 200-250 watt fark var bu tip alt segment klimalarda. ben mitsubsihi electric 12 binlik klimayı 55 m2 vuruyorum ortalama 2 aylık teste karlı buzlu havada 210 watt tüketimi zamanında yazdım resimledim. birde 9luk mideayı ölçtüm 5- 600 wattlarda yanındada yine 9luk daikini ölçtüm akla zarar. diğer odalara göre çok iyi olmasada o odalardan baya iyi yalıtımlı odada klima çalışmıyordu bile. (ama daikini önermem maalesef çok problemli tüketim güzel olsada kompresörler kart vs. ve serin üfleme sorunu var mitsubishi electric midea kadar sıcak üflemiyor ama ısıtıyormu gayet iyi sadece karşısında kalınca rahatsızlık veriyor serin üflemesinden dolayı. zaten daikin eski daikin değil üstelik bendeki klima orijinal daikin çakmada değil kompresörde gitti gidecek. Allah gecinden versin dye dua ediyorum.) ben bunları yazarken kendine klima profu denen kişi delirmişti bilenler bilir.
neyse midea ve gree aynı segment ürünler bunlar. ama mideanın yazılım daha iyidir. belki greeden biraz fazla tüketebilir gibi gelir ilk görünüşte ama toplamına bakmak lazım çünkü greeden çok daha stabil çalışır...
greelerde maalesef hala bir ayar tutmadı okuduklarımca bir ton şikayet var. gene düşmanmısın diyecekler olabilir diğer çamur atanlar gibi. yahu gree ve gree üretimleri klimalar babamın malı değil düşmanda değilim. hatta inanın kafama koydum iilk lazım olan klima ihtiyacımda gree ürünü bir klima alacağım zaten artık kalite ürün alabilecek bütçem yok ve asla olamazda bundan sonra geçti o doların ucuz dönemleri.
ve zaten bir gree klimamda olsun isterimki sırf deneyeyim.
neden düşman olayımki sezonsala döndükten sonra şikayet sayısı baya arttı. sezonsal öncesi dönemde kompresörleri daikinden alıyorlardı hatta bir dönem ortak üretim bile yaptılar. ortak üretimde bile sensör problemleri yok değildi. sezonsala geçilincede kendi kompresörlerini kullanmaya başladılar iyice sıçtı bu klimalar maalesef . yoksa plastik kalitesi bir tık üstündür mideadan bunuda hiç bir zaman inkar etmedim.
bakın kimse şunuda gözlemesin klima 100 watt yaksın diye beklmesin. ben bunu kaç yıl öncesinden yazdım. zaten o tüketimi yapan klimalarda serin üfler dedim yıllar öncesinden. ucuz klima alacak yalıtımı iyi olmayan arkadaşlar korkmayın klima saatte 400-500- 600 watt tüketsin anca ısınırsınız. mesela benim daikin anlık 270 wattlara düşüyor inanın serin üflüyor. mitsubishi electric klimam 12 yıllık Allah nazardan korusun maşaAllah süphanAllah diyorum 400 wattlara düştüğü nadirdir ama alev üflüyor. ve dur kalk çalışıyor hiç kimse bok yemesin yalıtımın iyiyse durur klima durmayan klimada serin üfler. sonuçta oda durur.
midea 5-600 wattlarda dolaşıyor ama daha uzun çalışyor kolay durmuyor duruncada bir kaçdakika yüksek watta çalışıyor klima . fakat ağız ısısı daikinden çok daha iyi süper denecek şekilde. bir çok sağda solda marketlerde gördüğüm greede aynı ağız ısısı yok.. bir ara bunun belgesinide yapıştırıcam buraya şuan gree daha iyi diyen sahtekara karşı onun ağzından belgeyi koyacağım buraya. zira ben her zaman bakmıyorum forumlara zaman zaman baktığımda görüyorumki gene laf çarptırıyor. demek istediğim şuki ucuz klimalar kaliteli klimalarda fazla tüketsede ocağınıza incir ağacı dikemez. ne ufo alın ne yağlı radyatör ne fanlı ısıtıc konveksiyon ısıtıcı zorda kalırsanız gidn en bait midea yı alın. sakın lg ve gree ürünlerine şuana yaklaşmayın. titan titan dedi sahtekar ne ses ne fanı ne ısıtma sorunu bitmedi hala. birde japon kompresör varmış.
baya açıklama yaptım devam edelim gene klşmacı olmayıp kendisini bişe sanıp yazma ihtiyacında olan kişilere dönelim.. herkes artık okadar çok biliyorki ne kadar iyi yani prof oldu herkes.. bu tür bilmem ne çocuklarına sövüyorsam kusura bakmayın lütfen. insanda biraz beyin olur. bu tür beyinsizlere anlatsanda anlamıyorlar yunanın hakkı tokat olduğu gibi. be amına kodumun oğlu anlatsan eşek gibi inatlaşırsın bir okusan sormana bile gerek kalmayacak.
birde bazı orospu çocuklarınada cevap verme mecburiyeti varmış gibi ille soracaklarmış okusan öğrenirsin diyince bizi suçlu görüp sağdan soldan gönderme yaparlar otu boku deşerken.. siktir amına koduğumun çocuğu. ne mecburiyetim var senin gibisine cevap vermeye. ben gayet objektif olarak. benim dediğimi dahi doğru kabul etmeyin yazın google aklınıza geleni kesinlikle klimayla ilgili düşündüğünüz sourlara cevap çıkacaktır. okuyun benden üstün olun demişim aklına takılanı gene sor demişim. daha ne istiyorsun daha güzel cevap olurmu.
sen git seni kandırana kan okudum yazdıklarını kim olduğun anlaşıldı terbiyesiz adam. önceden yalakalıkla bize utanmadan kuyruk sallarken.. şu an götünü yaladığın adama... bize yaranmak için sallarken. ikaz ettik seni bu tür davranma diye suçlumu olduk doğruyu diyince. şimdide 50 tane nick alıp ordan dilenirken tekmeyi yemişsin. birde yalakalık ediyor neymiş çok kavga varmışta bıkmışmış amına kodumun oğlu yalanan kimdi bir gram bilgi alıcam diye yancılık eden kimdi. şimdide gidip savurduğun adam yalanırken yemişsin tekmeyi iyi olmuş yalakalığın karaktersizliğin sonu budur.. zaten seni klimacı sanmamış olsam kimsin sen diye sormazdım. bri yazı yazıyorduk sen bizden önde gidiyordun.. kafan çalışıyor ama fazla çalıştırdığın için sapıtıyorsun kıçına o büyük kompresörler girer dikkat et o sahtekara inanma. (bu laflar gidene gitti kimse hala sövüyor demesin.)
yani arkadaşım ve arkadaşlar, ben kimseyi korkutmaya çalışan bazı kanı bozuk küfürbaz soysuzlar gibi bir insan değilim. bu tür insanlar her boku kullanırlar. aslında korkak olsalarda hatta adamları akrabaları şunları bunları bile vardır. adam korkutacaklar ya. benim bu tip insanların eylemleriyle en ufak bir paralel düşüncem yoktur.
ben hak edene dahi ilk etapta kötü konuşmam ama zehirlenmiş köpek gibi ileri giderse sövüp sayarım. sövüp saysamda benim sövüp saydığım insanlar kendi insanlığına saygısını yitirmiş insanlardır.
benim şahsi kitabımda bunlara küfür mübahtır. haşa kitap derken, dememek lazım yüce kitabımıza ters düşme görüntüsüde olabilir. lütfen lafı tersten almasın kimse. ama asla durduk yere sağa sola sövecek kanıbozuklar gibi bir insan değilim ben.
bazı farklı türde orospu çocukları öyle tanıtmaya çalışsalarda beni alakası yoktur. analarının suçu olmasada bü kişilerin kendi şahsiyetleri orospu çocuğudur ve durllar.. insanlara iftira atanlara az bile bu laflar.
her şeyin cevabınıda veririm hamd olsun. ben belgeyle konuşurum onlar iftira ile.
birde derler herkese cevap yazarız usanmayız esas usanan kendileridirde laf konuşacaklar ya işte.
bal gibide işleri sıkışınca usanırlar. sonrada başka şeyler uydurup ağız kalabalığı ile adam kandırmaya çalışırlar. doğrular söylendimide forumlarının büyüklüğünün gücüne başvururlar.
bense herşeyi en baştan söylerim uzatan arızalı insanlar gelmesin derim. baştan kötü olurum daha iyi. ben psikolog değilim senin açmazlarınlamı uğraşacağım. Allah için birkaç yazarım baktım adam sorunlu düşmem peşine çünkü çok gördük bu tür insanları.
benim işim klima felan değil üye gelsinde aman satış yapayım forumuma reklam alayım derdim felanda olamaz. çünkü hem klimacı değilim ( dürüst klimacıları tenzih ederim kimsenin günahını almak istemem Allah korusun benim demek istediklerimi anlamak zor değil.) hemde forumum hazır forum reklam alma işi forumu, mybb script ini sunan 10tl net şirketine ait.
zaten ben klimacı vs olsam artı olarak reklamalrdan para kazanmak istesem, yerine göre insanlara sert gözükenleri yazmamki. (aslında anlayana sertte değil ancak kendisini dünyanın en dürüst iinsani olarak sananlar diye kast ettiğim ve onların ahlakı ile örtüşen insanlara öyle gelebilir.) herşeyi kendisine yontup düşünmeden insanı etiketlmeden kabalaşmadan adilce yazan soran herkesede boynum kıldan incedir eskisi kadar yazamasamda gene elimden geldiği kadar yardımımı esirgemem kimseye..
kimseyi korkutma vs niyetim olamasada öyle bir görünüm çiziyorsamda gerçekten herkesten özür dilerim. inanın yanlış görünüyorumdur.
yazdıklarımı art niyetli olarak büyütmek isteyende kendisi bilir. ben onlarıda bilirim ahlak havarisi kesilirler ama en ufak çıkarlarına ters düşen bir şey olunca, benden bin beter konuşurlar. kendilerine gelince mübah bana gelince günah olur.
herkese saygı ve selamlarımla.