Klima Tavsiyesi
9 köy üstat yazılarını Donanım Haberde okurken profilinden http://klima-forumu.1111995.n5.nabble.com/ forumun üstünden geldim buraya. O forumda cevap yazmadını buraya sorulmasını söylemişsin.  Üstat ben yazılarını çok okudum buraya üye oldum üyeliğim geç onaylandı takib edemedim şimdi yazabiliyorum bu soruna çözüm bulmanız gerekli. Üstat siz ucuz klimaları beyenmiyorsunuz benim yazılarından edindiğim kanı bu. Fakat güç meselesi herkeste sizin beyendiklerinizi alamaz üstat. Ben vestel arçelik airfel baymak midya sigma uğur boch klimalarını düşünüyorum bütçeme uyduğu için. Bu saydığım markalar içinde özellikle alın dediğin bir marka varmı? Ben soğutma ağırlıklı 17 m kare oda için düşünüyorum.
Ara
(07-24-201807:33 PM)M. Ekşi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 9 köy üstat yazılarını Donanım Haberde okurken profilinden http://klima-forumu.1111995.n5.nabble.com/ forumun üstünden geldim buraya. O forumda cevap yazmadını buraya sorulmasını söylemişsin.  Üstat ben yazılarını çok okudum buraya üye oldum üyeliğim geç onaylandı takib edemedim şimdi yazabiliyorum bu soruna çözüm bulmanız gerekli. Üstat siz ucuz klimaları beyenmiyorsunuz benim yazılarından edindiğim kanı bu. Fakat güç meselesi herkeste sizin beyendiklerinizi alamaz üstat. Ben vestel arçelik airfel baymak midya sigma uğur boch klimalarını düşünüyorum bütçeme uyduğu için. Bu saydığım markalar içinde özellikle alın dediğin bir marka varmı? Ben soğutma ağırlıklı 17 m kare oda için düşünüyorum.

sn arkadaşım öncelikle hoş geldiniz.  üyelik aktif etme meselesinde maalesef yapabileceğim bir şey yok inanın. mybb hazır forumlarda (bu forum gibi hazır forumlar ) rus çekoslavak vs botlar dolaşıyor abuk subuk mesajlar atıyorlar resimler işliyorlar. gerçi ben sizi fazla bekletmedim kendinizde söylemişsiniz takip edememişsiniz. 

ucuz klimalar diyincede evet beğenmiyorum bendede var ucuz bir klima tüketim açısından ve kışın aşırı soğuklarda yetersiz kalma meselesi var.

ama arkadaşım ben kimseye illaki kaliteli klima alacaksınız demiyorumki bu konuda serzenişiniz yersiz. kusura bakmayın yargılamışsınız yazınızı okursanız tekrar sanırım bana hak verirsiniz.

mutlaka herkeste gücüne göre klima alır bunada katılıyorum. bakın yazılarımı okuduğunuzu söylüyorsunuz ama  hemen bir üstteki üye ile yazışmalarımı okusanız bunuda demezdiniz. kusur abakmayın sn arkadaşım amacım sizi kırmakta değil. dh den beri  yazılarımda hiç bir zaman illaki şunu alın bunu alın dememişimdir.

yine yanlış anlmazsanız diğer forumumdan geldiğiniz söylemişsniz oradaki yazımı okuduğunuzu söylemişsiniz. sn arkadaşım inanın aynı şeyleri tek tek yazmak artık zor geliyor bana . okuduğunuz yazıdada bu belli. ben illaki buraya üye gelsinde demiyorum. o forumu daha çok arşiv olarak kullanmak niyetindeyim ama bir türlü toparlıyamıyorum orası ayrı.

arkadaşım yazdığınız markalardan arçelik alacaksanız kondenserleri iç ve dış alüminyummu değilmi bunu netleştirmeniz gerekir. yine yazmamaışsınız ama samsung almamalısınız komple alüminyum üretimdir. 

vestel derseniz idare edermi etmezmi bilemiyorum. son günlerde memnun olanda var olmayanda var. sonuçta vestel dendimi benim içimden çöptel demek geliyor. ama arçelik alüminyumsa ben servisi rezalet olsada vestel derim. arçeliğinde servisi vestele göre çok iyidir.

bosch, midea üretimidir bosch klimalar ve yan markaları profilo siemens gibi. servis açısından ne iyi ne kötü bence arçelik servisini tutmaz bosch servis.

baymak,  çinlilerin en kötüsü ama arçelik vestelden bence gene iyidir. servisse oda vestel gibi rezil olduğu aşikar. kısmetiniz sorunsuz ürün denk gelmesine bakar.

arifel , bu markada midea üretimdir . midealara göre kumandasınıa bir kaç eksiklik olduğu söyleniyor servisi daikin türkiyedir.  iyimidir dersek şansınıza iyi servis denk gelmesine bakar. bence asla iyi değildir daikin servisleride.

midea, makine olarak bir çok firmaya üretim yapar çinlilerin içinde iç ünite plastik kalitesi haricinde en iysidir denebilir benim görüşümdür. ama ithalatçı firmanın çok iyi olduğu söylenemez ilgisizler. dolayısyla servilerde kısmetinize kalmıştır.

sigma , gree üretimidir ben gree klimaları sevmiyorum. 2 yıl öncesine kadar baya sorun yaşattıl bu marka ama kendi makasında ama diğer markalara ürettikleriyle. son zamanalrda dahai hala tam iyi diyebilenle beğenemyenler aynı gibi. iklimsadada servis işi kısmetenizedir. ana firma kendisine aşırı yontuyor . daha öncesinde beğenirdim iklimsayı ama en son bir arkadaşa yaptıkları davranış hiç etti gözümde.

uğur, bu markada midea üretimidir. alanların çoğu memnun ama servis açısından ömemnun olmayanda yok değil ve bu marka diğer midea ürünlerinden farklı olarak alüminyum montaj borusu kullanıyormuş bilginiz olsun.

alüminyum boru nedir derseniz her iki forumumada yazıp aratınız .

önerim midea ürünleridir anlayacağınız üzere yakınalrınızda sağlam servis bulabilirseniz hangş markayı alırsanız alın derim şahsen.

size lazım olan btu, 9000 yeterldir.

saygı ve selamlarımla soracağnız olursa çekinmeyin. elimden geldiğince cevaplarım.
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
Üstat sana çok teşekkür ederim. Seni bilmeden üzdüm fakat sen üşenmeden çok güzel açıklama yaptın Allah razı olsun hakkını helal et özürümüde kabul et lütfen.
Ara
(07-26-201811:37 AM)M. Ekşi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Üstat sana çok teşekkür ederim. Seni bilmeden üzdüm fakat sen üşenmeden çok güzel açıklama yaptın Allah razı olsun hakkını helal et özürümüde kabul et lütfen.

rica ederim M. ekşi bey arkadaşım. özre felan gerek yok anlaytış olduktan sonra. emin olun şu yazı-->  
http://klima-forumu.179.s1.nabble.com/So...d1084.html

293zjb6.png

yani bu resimdeki yazı biraz veya ilk okuyana göre baya sert olsada, hiç bir üyeye olsun ve yeni kayıt olan üyeye olsun, sert gözükmek manasına gelecek bir durum oluşturmak için değildir. 

mantıklı davranana elimden geldiğince yazarım . (ben izninizle genele ve birkaç kendini bilmeze açıklama yapmak istiyorum.)  
benim kızdığım çok affedin bazan ağzımı bozduğum net bir kişi var. (ama ona genede hak etsede ağır küfür etmedim şahsiyeti dışında.) ve daha hafif kızdığım adamlar 5 altı kişiyi geçmez. onlarda hak ediyorlar kimse kusura bakmasın yalanla öne geçeceğim diye çaba sarfetmesinler.. ben belgesiz iş yapmam. gene onlarada ağır konuşmadım şahsiyetleri dışında. net kızdığım kişiden az fazla olsada çünkü yaptıkları kahpelikleri kendileri biliyorlar net kızdığım kişiye nasıl kızacaksam benzer kahpeliği yapacak olana daha çok kızarım.  çünkü biri en az kızdığım kişi kadar hatta ondanda şeytan ama benim için önem arzeden birisi değil. biride kendini ve çıkarı için anasını karısını çoluk çocuğunu kızını kısrağını bile satacak kadar alçalan kendisini şeytan sanan bir zübüktür. onu ayartan aynı onun karakterindeki sonradan gelme alçaklık kompleksi yaşayan kişiyle birlikte.  

devam edersem.. forumlarda kendini alkışlatmak için klimacı olmadığı halde klimacıyım diyenlerimi desek, yoksa klimacı sananlarımı desek. ne ararsınız arayın bu tür kişiler var. affedin bir boktan anlamadan kibarlaşmayıda çok iyi bildiklerini sanıp kendince mutlu olanlar var. ama bir görebilseler kendilerini. 

millet beni klimacı sansada ben bu kişilerin bir çoğuna zamanında önderlik etmiş olduğum halde hiç bir zaman kendime asla ve asla klimacı demedim diyemem.. nasıl derimki yeri gelince en basit klimacı çırağı bile beni kandırır kazıklar ben klimacı değilimki. çok rahat kandırlabilirim çünkü işin içinde olan adamlar insanı her türlü kandırabilir bilgisini her zaman iyiye kullanmayabilir. ben ayrıca illede benim dediğim doğrudur diye uzmanı olmadığım konularda inat eden biriside değilim. nasıl inat edebilirimki ancak kullanıcılığımı ve forumlarda yazan kullanıcı deneyimlerinin ortalamalarını  yansıtırken. ama bildiğim konudada inadımdan dönmem inatçı bir kişiyimdir.

ama bakıyorsunuz adam nickine bile klima yazmış.. hastalıklı ruhaniyetli.  millete kendisini alkışlatmak için mülayim gözüküp biraz ondan biraz bundan okuduğu bilgileri toplayıp yapıştırıp yazıyor. yazarkende ağzına yüzüne bulaştırıyor kibarlık edeyim diye. hani meşhur peynir hikayesi vardır ya. kibarlaşmaya çalışan ayının hödüğün biri. bakkala gidip vitrinde gözüken peynire, peynir diyecekken fazla incelip şu pennari istiyorum demiş bakkalda ona sen ne zaman kibar oldun popomum kennari demiş... meselesi gibi ... kendisini olduğundan farklı götermeye çalışan salaklar var. 

bir başka manyakta onu pohpohluyor usta diyor inat için. esas o pohpohçu manyak daha tehlikeli oteki salaktan. çünkü ortalık şeediştiren esas oç dir derler ya.  millette bunları yiyor. (ee insanlara etiket yapıştırmak zihniyetiyle yargılamayı düşünüp 3-5 kuruş kâr için sağa sola yalananlara çok bile bu tür insanlar. kimse kusura bakmasın) copy paste klimacılık tabirlerini işleyerek birde salakça ben anlıyorum diyen adamları yutanlara sözümüz olamaz.. 

biriside çıkar her klima aynı sevdasında  olduğunu empoze etmek için anlıyorum görüntüsü çizer amına koduğumun çocuğu. çıkarı içinse atmadığı takla kalmaz yeri gelir atesit olur yeri gelir dindar olur yeri gelir şucu bucu olur. bugün öğrendiğini yarın işi biliyormuş gibi yazar. çok gördüm böylelerini beyinleri arızalı olduğu için kendi düşüncelerini doğru sanıp ille o sakat düşüncelerini kabul ettirmek için uğraşırlar. birde kendilerini dünyanın en iyi insanı sanmazlarmı bu amına kodumun tipleri.

hadi bunların yanınada bir kaçta çalıştığı okuldan geçinen ve öğretmenliğin kutsalının içine eden birkaç salak öğretmen olsun. (maalesefki bu güzelim kutsal olması gereken meslekte çıkar için ölen kendisini rezil eden çok insan var. iyileri tenzih ederek konuşuyorum.)  nasılsa boş zamanlarıda çok bu tayfanın oturdukları yerden okulun internetini sömürürken, miyancının kesesi bol olur tarzında yazarda dururlar. 

okulun elektriğiyle geçinip (okulun ne fatura ödediklerinden bir haber bu klima iyi ısıtıyor diye ahkam kesen en iyi biz bilirizcidirler ya..)  haşa kendilerini Allah sanacak derecede salaklar maalesef bu meslekte ve dr likte olmak üzere bir çok kutsal sayılacak meslekte baya mevcut. 

bu konularda, yakın arkadaşlarımın alınacağını sanmam huyumu bilirler. sözüm meclisten dışarıdır. hiç bir mesleğede laf söylediğim sanılmasın. ama kimsenin kimseyi yanlış etkilemesine inadına ben ben biilyorum diye gıcığına yazıp milleti yanlış yönlendirmesine gerek yok. başkada kimseye karşı eleştirel veya sert konuştuğum olmaz. sataşan olursada cevabını alır. 

herkese cevap yazmasamda insanoğlunun ağzı torba değilki büzesin. affedin nice zevksiz sk.şin tohumu varken insan hangisine yetişebilir babalarının köpek gibi attırmasıya peydah olan ne dediğinden haberi olmadan konuşan elin itiyle köpeğiyle uğraşılmaz. 

ben yıllar öncesi zaten kestim bu tiplerle uğraşmayı son zamanlarda sırf gıcık kaptığım kişinin sahtekarlıklarını milleti nasıl kandırdığını deşifre etmiştim başka bir forumda şimdi oda yok artık. Allah şükür olmayan zamanımdan zaman ayırıp resmen çalıp boşa harcayıp normal işlermi yapamayacak kadar uyuşuk bir insanken birde boşuna strese giriyorduk.

adam gider en dandik klimayı alır aaa soğutuyor en iyi klima bu klima markaya para vermeyin der. 
eee... ne yapacak soğutmayacakmı.. en dandik vestel arçelik soğutmuyormu.  (görmemişki soğuturken tasarruf yapıp . tasarruf yaparkende soğutmasındanda ödün vermeyen klimayı bu amına kodumun çocuğu amacı aklınca kendisini yükseltecek.) 

birde çıkar derlerki üstadları sallayın. (öncelikle ben üstad felan değilimde. Üstad diyenler sağolsun kendi incelikleri teveccühleridir derler ya. zaten kontrol etsinler her zaman içinde demişimdir ben bu işin üstadı değilim) şimdi be amına kodumun çocuğu sallayın diyorsunda bu işin gerçekten ustalarına ayıp ettiğini göremiyormusun.. lafını bilki kötü laf duyma sonra. kendinin haklı olduğunu sanıyorsan adam gibi konuş anlat saldırgan köpek orospu çocuğu gibi laf sallama.. zaten seninde meseleğini öğrendik sende öğretmenmişsin maalesef. lütfen tekrar ediyorum öğretmen dostlarım alınmasın ama manyak ve haşa kendisini dağları ben yarattım diye gören çok bu cenahta.

görüyoruz bu tipleri ille ucuz satacaksın tarzında baskın dişi dominant karılar gibi beyinsizce konuşup dilenciliği yasal hale getirmeye çalışırlar. alma ulan amına kodumun çocuğu kalite markayı sana kurşun sıkanmı var ne alırsan al. sanki ben o şirketlerin ortağıyım ayrıcada bayisiyimde aklınca laf söyleyecek bana birleşme evi çocuğu gel buraya yazda sikim ananı senin. farklı platformlarda profillerine baktınmı zaten herşeyden şikayet etmişsin. zavallı tipler bunlar işleri güçleri indirim kuponu takip etmekten beyinleri erimiş saldıracak yer arıyorlar. bunların dindar tipleride var hem faiz haram derler ''ona şüphe yok haramdır tabiki'' bankacılıkta  haram derler, bankadan işlem yapmakta haram derler. ama bu çarka çıkarları içinde hizmet ederler bile bile banka kuponları cart curtların peşinden koşarlar. 

neyse devam edelim birde kışın zarzor ısıtıp 2 saat kullanıpta  sonra götünün korkusundan çok yakar diye klimayı kapatıp yorganın altına girip uyudumu.. 

dandik klimasının kalitesine, kaliteli klimalarla aynı demezmi bu tipler .

hatta bu tipler en kıyak klimayı alsalar, hatta bedava klima ver bunlara o zaman bile beyinleri dönük olduğu için ondada kusur bulurlar. memnun olmamak için bir yol ararlar. adama dersin inverter klima kapatılmadan çalışacakki gerçek tasarrufu yapabilsin evdeki ısıyıda korusun. yok amına kodumun çocuğuna bişe dememişsin öğretmemişsin sankide . hala der o zaman çok yakar e o zaman ne soruyorsun be orospu çocuğu git istediğini al milletin vaktini alma. birde tutar insan suçlarsın ondan sonra.

be beyni bozuk sonradan görmeliğin dayanılmaz avanaklığını yaşayan andaval amına kodumun çocuğu.. ve ucuzluğundan dolayı bu insanları seviciler. yani artık affedin işte insan nasıl uğraşsınki bu türlerle. çok affedin tohumu bozuk atılmış çil yavrusu kakalak gibi hamam böceği gibi çoğalan insan... yani düşününki bu  insanları düzeltmekte bizim işimiz değil. konuşup dursunlar kimsenin ağzı torba değilki büzesin vakitmi harcanır bu tip insanlara. sağlıklı olsamda artık bu türleri düzeltmek için uğraşmam. çünkü düzelmiyorlar kendi beyinlerince hareket ediyorlar aklın yolunda doğruda buluşmuyorlar çok gördüm böylelerini. yardımcı ol diye yalvar yakar yanaşırlar sonrada beyinlerinde ürettikleri saçmalıklarla alınmya yer araralar.

adam kaliteli iyi klima alıyor tutup odun sobası gibi elektrikli soba ufo vb gibi ısıtmıyor diyor.. çok affedin yine. be amına kodumun oğlu, klima aldın sen elektrik sobası almadın. anında 3000 watt çekip kızıl ışık versin. teneke odun kömür sobası almadın anında pof pof yanıpta hemen ısıyı yaysın.. içi tuğlalı döküm soba bile önce kendisini ısıtır sonra uzun süre idare eder ısınan tuğla ve döküm ısıyı tutar birlikte... yani bu bile önemli ayrıntıyken sen klimayı ne sanıyorsun açık ateşmi üfleyecek. 

adam gibi kullanmayı öğren diyoruz dil döküruz anlatıyoruz işte. seni yönlendiren yanlı ibnelere ve onların yalakalığını yapan orospu çocuklarına inanıpta ahkam kesip ortaya yanlış bilgi sunma insanları yanıltma.  zevksiz sikişin tohumu. 

ME Dakin Toshiba Hitachi vs ısıtmayacakmış.. hodri meydan tüm masrafımı taksi uçak otel vb olabilecek tüm maarafımı karşılasın bu tür cahillere kullanmasını öğretip klimanın hem ısıtıp hemde tasarufa geçtiğini öğretip teslim edeyim. ötmesinler sağda solda milleti yanıltmasınlar. beyinsiz herif kışın kliman açık kalacak sabah kapa akşam gel anında ısıtsın diye bişe yok hele şimdi sezonsal kartlarla çalışan bir çok klimada hiç yok..
zaten önceki enerji yönetmeliğinindende bilinir inverter yavaş yavaş ısıtacak evdeki eşyaları ısıtacak duvarları ısıtacak ve sonrasında tasarrrufla sana tam olmasada sobayı bile aratmayacak ortam oluşturacak. yani bir tür adapte olacaksın az ısıyla ısınmaya. yukarıdada dedim. adama anlatıyoruz e o zaman çok yakar diyor. yakmaz arkadaşım diyoruz yok yakarmış. yani binkere anlatsanda anlamıyor. e o zaman alma amk klima. hem soruyorsun hemde bana ona buna iş öğretmeye çalışıyorsun. ne soruyorsun o zaman. sana soru sormada demiyoruz ama önce  insan gibi dinle klima alacaksan ve soracağın soruda mantıklı olsun.

bakın en giriş seviyesi midea dahada aşağısına bakmayın fazla .. fırın gibi ısıtır. gree felan diyorlar ya mideadan bir tık üstünmüş bunların diyenlerin çoğu inat için yazıyor kaale alırsınız almazsınız size kalmış. benim görüşüm hala sorunlu o gree ler ve ürettiği markalardan sigmalar vs .

yemin ederim o midea alev gibi ısıtır sizi bazı beyinsizler hala sesli desede götlerini yalatmak için kafadan sallıyorlar artık ses olayı yok midealarda. en alt serisi modernstar dan bile çok memnun olan var. çünkü artık mideanın klimalarıda eurovent e girdi ve dış iç fan komple dc. ama bakın dikkat edin... gree ve gree üretimleri olmayabilir hala euroventte değil klimaalrı ve oldukçada ses şikayetleri arttı bu arada. 

bakın şunuda bilin mideada gree de fazla tüketim yapar. kalite klimalara göre.  benim deneyimlediğim 200-250 watt fark var bu tip alt segment klimalarda. ben mitsubsihi electric 12 binlik klimayı  55 m2 vuruyorum ortalama 2 aylık teste karlı buzlu havada 210 watt tüketimi zamanında yazdım resimledim. birde 9luk mideayı ölçtüm 5- 600 wattlarda yanındada yine 9luk daikini ölçtüm akla zarar. diğer odalara göre  çok iyi olmasada o odalardan baya iyi yalıtımlı odada klima çalışmıyordu bile. (ama daikini önermem maalesef çok problemli tüketim güzel olsada kompresörler kart vs. ve serin üfleme sorunu var mitsubishi electric midea kadar sıcak üflemiyor ama ısıtıyormu gayet iyi sadece karşısında kalınca rahatsızlık veriyor serin üflemesinden dolayı. zaten daikin eski daikin değil üstelik bendeki klima orijinal daikin çakmada değil kompresörde gitti gidecek. Allah gecinden versin dye dua ediyorum.)   ben bunları yazarken  kendine klima profu denen kişi delirmişti bilenler bilir.   

neyse midea ve gree aynı segment ürünler bunlar. ama mideanın yazılım daha iyidir. belki greeden biraz fazla tüketebilir gibi gelir ilk görünüşte ama toplamına bakmak lazım çünkü greeden çok daha stabil çalışır...  
greelerde maalesef hala bir ayar tutmadı okuduklarımca bir ton şikayet var. gene düşmanmısın diyecekler olabilir diğer çamur atanlar gibi. yahu gree ve gree üretimleri klimalar babamın malı değil düşmanda değilim. hatta inanın kafama koydum iilk lazım olan klima ihtiyacımda gree ürünü bir klima alacağım zaten artık kalite ürün alabilecek bütçem yok ve asla olamazda bundan sonra geçti o doların ucuz dönemleri. 
ve zaten  bir gree klimamda olsun isterimki sırf deneyeyim. 

neden düşman olayımki sezonsala döndükten sonra şikayet sayısı baya arttı. sezonsal öncesi dönemde kompresörleri daikinden alıyorlardı hatta bir dönem ortak üretim bile yaptılar. ortak üretimde bile sensör problemleri yok değildi. sezonsala geçilincede kendi kompresörlerini kullanmaya başladılar iyice sıçtı bu klimalar maalesef . yoksa plastik kalitesi bir tık üstündür mideadan bunuda hiç bir zaman inkar etmedim.  

bakın kimse şunuda gözlemesin klima 100 watt yaksın diye beklmesin. ben bunu kaç yıl öncesinden yazdım. zaten o tüketimi yapan klimalarda serin üfler dedim yıllar öncesinden. ucuz klima alacak yalıtımı iyi olmayan arkadaşlar korkmayın klima saatte 400-500- 600 watt tüketsin  anca ısınırsınız. mesela benim daikin anlık 270 wattlara düşüyor inanın serin üflüyor. mitsubishi electric klimam 12 yıllık Allah nazardan korusun maşaAllah süphanAllah diyorum 400 wattlara düştüğü nadirdir ama alev üflüyor. ve dur kalk çalışıyor hiç kimse bok yemesin yalıtımın iyiyse durur klima durmayan klimada serin üfler. sonuçta oda durur. 

midea 5-600 wattlarda dolaşıyor ama daha uzun çalışyor kolay durmuyor duruncada bir kaçdakika yüksek watta çalışıyor klima . fakat ağız ısısı daikinden çok daha iyi süper denecek şekilde. bir çok sağda solda marketlerde gördüğüm greede aynı ağız ısısı yok.. bir ara bunun  belgesinide yapıştırıcam buraya şuan gree daha iyi diyen sahtekara karşı onun ağzından belgeyi koyacağım buraya. zira ben her zaman bakmıyorum forumlara zaman zaman baktığımda görüyorumki gene laf çarptırıyor. demek istediğim şuki ucuz klimalar kaliteli klimalarda fazla tüketsede ocağınıza incir ağacı dikemez. ne ufo alın ne yağlı radyatör ne fanlı ısıtıc konveksiyon ısıtıcı zorda kalırsanız gidn en bait midea yı alın. sakın lg ve gree ürünlerine şuana yaklaşmayın. titan titan dedi sahtekar  ne ses ne fanı ne ısıtma sorunu bitmedi hala. birde japon kompresör varmış. 

baya açıklama yaptım devam edelim gene klşmacı olmayıp kendisini bişe sanıp yazma ihtiyacında olan kişilere dönelim.. herkes artık okadar çok biliyorki  ne kadar iyi yani  prof oldu herkes.. bu tür bilmem ne çocuklarına sövüyorsam kusura bakmayın lütfen. insanda biraz beyin olur. bu tür beyinsizlere anlatsanda anlamıyorlar yunanın hakkı tokat olduğu gibi. be amına kodumun oğlu anlatsan eşek gibi inatlaşırsın bir okusan sormana bile gerek kalmayacak. 

birde bazı orospu çocuklarınada cevap verme mecburiyeti varmış gibi ille soracaklarmış okusan öğrenirsin diyince bizi suçlu görüp sağdan soldan gönderme yaparlar otu boku deşerken.. siktir amına koduğumun çocuğu. ne mecburiyetim var senin gibisine cevap vermeye. ben gayet objektif olarak. benim dediğimi dahi doğru kabul etmeyin yazın google aklınıza geleni kesinlikle klimayla ilgili düşündüğünüz sourlara cevap çıkacaktır.  okuyun benden üstün olun demişim aklına takılanı gene sor demişim. daha ne istiyorsun daha güzel cevap olurmu. 
sen git seni kandırana kan okudum yazdıklarını kim olduğun anlaşıldı terbiyesiz adam. önceden yalakalıkla bize utanmadan kuyruk sallarken.. şu an götünü yaladığın adama...  bize yaranmak için sallarken. ikaz ettik seni bu tür davranma diye suçlumu olduk doğruyu diyince.  şimdide 50 tane nick alıp ordan dilenirken tekmeyi yemişsin. birde yalakalık ediyor neymiş çok kavga varmışta bıkmışmış amına kodumun oğlu yalanan kimdi bir gram bilgi alıcam diye yancılık eden kimdi. şimdide gidip savurduğun adam yalanırken yemişsin tekmeyi iyi olmuş yalakalığın karaktersizliğin sonu budur.. zaten seni klimacı sanmamış olsam kimsin sen diye sormazdım. bri yazı yazıyorduk sen bizden önde gidiyordun.. kafan çalışıyor ama fazla çalıştırdığın için sapıtıyorsun kıçına o büyük kompresörler girer dikkat et o sahtekara inanma.   (bu laflar gidene gitti kimse hala sövüyor demesin.)

yani arkadaşım ve arkadaşlar, ben kimseyi korkutmaya çalışan bazı kanı bozuk küfürbaz soysuzlar gibi bir insan değilim. bu tür insanlar her boku kullanırlar. aslında korkak olsalarda hatta adamları akrabaları şunları bunları bile vardır. adam korkutacaklar ya. benim bu tip insanların eylemleriyle en ufak bir paralel düşüncem yoktur.

ben hak edene dahi ilk etapta kötü konuşmam ama zehirlenmiş köpek gibi ileri giderse sövüp sayarım. sövüp saysamda benim sövüp saydığım insanlar kendi  insanlığına saygısını yitirmiş insanlardır. 

benim şahsi kitabımda bunlara küfür mübahtır. haşa kitap derken, dememek lazım yüce kitabımıza ters düşme görüntüsüde olabilir. lütfen lafı tersten almasın kimse.  ama asla durduk yere sağa sola sövecek kanıbozuklar gibi bir insan değilim ben. 

bazı farklı türde orospu çocukları öyle tanıtmaya çalışsalarda beni alakası yoktur.  analarının suçu olmasada bü kişilerin kendi şahsiyetleri orospu çocuğudur ve durllar.. insanlara iftira atanlara az bile bu laflar.

her şeyin cevabınıda veririm hamd olsun. ben belgeyle konuşurum onlar iftira ile. 

birde derler herkese cevap yazarız usanmayız esas usanan kendileridirde laf konuşacaklar ya işte. 

bal gibide  işleri sıkışınca usanırlar. sonrada başka şeyler uydurup ağız  kalabalığı ile adam kandırmaya çalışırlar. doğrular söylendimide forumlarının büyüklüğünün gücüne başvururlar. 

bense herşeyi en baştan söylerim uzatan arızalı insanlar gelmesin derim. baştan kötü olurum daha iyi. ben psikolog değilim senin açmazlarınlamı uğraşacağım. Allah için birkaç yazarım baktım adam sorunlu düşmem peşine çünkü çok gördük bu tür insanları. 

benim işim klima felan değil üye gelsinde aman satış yapayım forumuma reklam alayım derdim felanda olamaz. çünkü hem klimacı değilim ( dürüst klimacıları tenzih ederim kimsenin günahını almak istemem Allah korusun benim demek istediklerimi anlamak zor değil.) hemde forumum hazır forum reklam alma işi forumu, mybb script ini sunan 10tl net  şirketine ait.  

zaten ben klimacı vs olsam artı olarak reklamalrdan para kazanmak istesem, yerine göre  insanlara sert gözükenleri yazmamki. (aslında anlayana sertte değil ancak kendisini dünyanın en dürüst iinsani olarak sananlar diye kast ettiğim ve onların ahlakı ile örtüşen insanlara öyle gelebilir.) herşeyi kendisine yontup düşünmeden insanı etiketlmeden kabalaşmadan adilce yazan soran  herkesede boynum kıldan incedir eskisi kadar yazamasamda gene elimden geldiği kadar yardımımı esirgemem kimseye..  

kimseyi korkutma vs niyetim olamasada  öyle bir görünüm çiziyorsamda gerçekten herkesten özür dilerim. inanın yanlış görünüyorumdur. 
yazdıklarımı art niyetli olarak büyütmek isteyende kendisi bilir. ben onlarıda bilirim ahlak havarisi kesilirler ama en ufak çıkarlarına ters düşen bir şey olunca, benden bin beter konuşurlar. kendilerine gelince mübah bana gelince günah olur. 

herkese saygı ve selamlarımla.
Ara
(05-20-201610:39 PM)WhiteNight Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(05-20-201609:59 PM)warrior33 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle iyi geceler diliyorum. White Night arkadaşım benim imzamda sadece hesaptan değil,  insan olmaktan da bahseder. Yol onun hava debisi riskli yok bunun dış ünitesi sesli yok bunu  iç ünitesi sesli, yok şunlar naylon klima, tok bunlar fason klima yok efendim bu şu vs. Okudukça kafa karışıyor.  insanın fevri dönüyor bütçemiz uygun olsa kötünün iyisini alacağız diye hesap kitap yapmayız. Gider me den kriginami serisinden alırız kafa yormayın sizlerinde rahatsız etmeyiz. Ben devamlı araştırmadan veya sözlerine itibar ettiğim insanlara devamlı soru sormaktan haz almıyorum.  Ben şahsım adına konuşuyorum bana para havadan gelipde tavada yemiyorum. Siz beni sineğin kanadından yağ çıkarmakla suçlayıcı ifadelerini var.  Benim imzamda ki hesap var ancak benim yaptığım hesapta insanların çoluk çocuğunun rızkına zarar verecek veya namusunu 2 paralık edecek ve vicdanımı rahatsız edecek bir şey yok.  Ben kirada oturan 3 çocuk okutan biriyim birisi üniversite okuyor çocuk demeyelim de kardeşim. İster istemez hesap yapacam.  Sizin adını anmak istemediğim kişinin sitesinde bir yorumunuzda diyorsunuz ki,  tam olarak aktaramıyorum.  Özünü kendimce anlatmaya çalıştım Alimin Alimlerle oturması ışığını söndürür cahillerle oturup bilgilendirmesi ışığını parlatır gibisine ifadenin var.  İyi ya işte biz klima anlamıyoruz, cahiliz aklımız ermiyor bu işe. Yani insanları tanımadan suçlayan kadar yardımcı olsanız kötümü olur. Işığımız parlar. Saygılarımla

Su an sehir disindayim. Hasta ziyareti icin memlekete geldim ve telefondayim. O yuzden uzun uzun yazamam. Ki artik uzun uzadiya yazip cizmekten de usandim. Zira ya anlasilmiyor, ya da yanlis anlasiliyor. Yalniz sunu diyeyim. Siz memnun olun diye kotu mala iyi mi diyelim. Tamam butce meselesi. Fakat butceden bagimsiz seyler de var. Birseyin iyi veya kotu olmasi ayri, fiyatinin uygun veya yaramaz olmasi ayri. Nitekim sordunuz diye serzeniste bulunmadim. Donup dolasip surekli ayni iki markanin ayni iki modelini her forumda ve bsslikta sorup, herkesin ayni cevabi verdigi bir sualinizde ben de diger cevap verenlerle ayni cevabi verdim. Ve bunu soyledim yazdiklarimin ozunde. Alacaginiz cevaptan memnun olmayacaksaniz soru sormayin diye bir dusunurun sozu var. Zira siz memnun olmadiniz diye biz yanlisa dogru diyemeyiz. Siz butceniz mertebesinde secimleri dile getirdiniz diyelim. Biz de bunlar icinde aslinda olmamasi gerekene olur dedik ve siz aldiniz. Memnun kalmadiginiz yerde bizim mi basimiz yanacak diye endise ederiz elbette. Ki bu benim degilse de bu tur yerlerde tavsiyelerde bulunan cogu tanidigimin basina geldigi icin ben ders aldim kendimce. Bana gore tecrube sadece yasayarak kazanilmiyor. Eger oyle olsaydi ders almsk gibi bir durumun olmamasi gerekirdi. Sizden ricam ayni konuyi artik uzatmayin. En son dh forumda ozelden de aslinda neden oyle yazdigi yazfim. Hala orda duruyor acip tekrar okuyabilirsiniz. Hakkinizda kotuyu istedigime dair birsey dusunuyorsaniz ben burdan ozel mesajlarimi "bir baslik altinda herkese acik olmak kaydiyla sizinkilerle birlikte" bir baslik acip herkesin konu hakkinda dusunce ve fikirlerine serbestce yayinlamaniza izin veriyorum. Buyrunuz top sizde.
   Hayirli aksamlar herkese.

Merhaba, foruma ankaradan katılıyorum ofisimize ısıtma amaçlı uygun fiyatlı klima ihtiyacımız var. 
Bir tanıdığımın devrettiği iş yerinde forumlardan öğrendiğim kadarıyla gree fabrikası üretimi sigma marka klima vardı ısıtması gördüğümce iyiydi. Fakat arkadaş önermiyordu fazla tüketimi ve çok sık arıza çıkartma huyu vardı, belki 10 sende 10 kez servis gelmiştir diyordu. İçinden bir parçası yanıyormuş hep aynı parça değişiyormuş alma diyor arkadaşım. Fakat  ısıtmasını ben beğeniyordum onun iş yerine gidince terliyordum. 

Bizim ofiste yeterli gelmeyen doğalgaz kaloriferine takviye amaçlı kullanacağız. Ankarada soğutmada  çok sorun olmaz olsada olur olmasada olur pencereyi açsak yetiyor.

Sizin bu yorumunuz oldukça eski, güncel olan bir malumatınız varmı acaba.

Forumun çeşitli yerlerinde hala gree önermiyoruz denilmiş ama yeterli açıklama yok. Başka forumlardada şikayet memnuniyet oranı hesap ettiğim kadarıyla hemen hemen yarı yarıya.
Ara
(01-06-201902:25 PM)Muhsin Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(05-20-201610:39 PM)WhiteNight Nickli Kullanıcıdan Alıntı:    Su an sehir disindayim. Hasta ziyareti icin memlekete geldim ve telefondayim. O yuzden uzun uzun yazamam. Ki artik uzun uzadiya yazip cizmekten de usandim. Zira ya anlasilmiyor, ya da yanlis anlasiliyor. Yalniz sunu diyeyim. Siz memnun olun diye kotu mala iyi mi diyelim. Tamam butce meselesi. Fakat butceden bagimsiz seyler de var. Birseyin iyi veya kotu olmasi ayri, fiyatinin uygun veya yaramaz olmasi ayri. Nitekim sordunuz diye serzeniste bulunmadim. Donup dolasip surekli ayni iki markanin ayni iki modelini her forumda ve bsslikta sorup, herkesin ayni cevabi verdigi bir sualinizde ben de diger cevap verenlerle ayni cevabi verdim. Ve bunu soyledim yazdiklarimin ozunde. Alacaginiz cevaptan memnun olmayacaksaniz soru sormayin diye bir dusunurun sozu var. Zira siz memnun olmadiniz diye biz yanlisa dogru diyemeyiz. Siz butceniz mertebesinde secimleri dile getirdiniz diyelim. Biz de bunlar icinde aslinda olmamasi gerekene olur dedik ve siz aldiniz. Memnun kalmadiginiz yerde bizim mi basimiz yanacak diye endise ederiz elbette. Ki bu benim degilse de bu tur yerlerde tavsiyelerde bulunan cogu tanidigimin basina geldigi icin ben ders aldim kendimce. Bana gore tecrube sadece yasayarak kazanilmiyor. Eger oyle olsaydi ders almsk gibi bir durumun olmamasi gerekirdi. Sizden ricam ayni konuyi artik uzatmayin. En son dh forumda ozelden de aslinda neden oyle yazdigi yazfim. Hala orda duruyor acip tekrar okuyabilirsiniz. Hakkinizda kotuyu istedigime dair birsey dusunuyorsaniz ben burdan ozel mesajlarimi "bir baslik altinda herkese acik olmak kaydiyla sizinkilerle birlikte" bir baslik acip herkesin konu hakkinda dusunce ve fikirlerine serbestce yayinlamaniza izin veriyorum. Buyrunuz top sizde.
   Hayirli aksamlar herkese.

Merhaba, foruma ankaradan katılıyorum ofisimize ısıtma amaçlı uygun fiyatlı klima ihtiyacımız var. 
Bir tanıdığımın devrettiği iş yerinde forumlardan öğrendiğim kadarıyla gree fabrikası üretimi sigma marka klima vardı ısıtması gördüğümce iyiydi. Fakat arkadaş önermiyordu fazla tüketimi ve çok sık arıza çıkartma huyu vardı, belki 10 sende 10 kez servis gelmiştir diyordu. İçinden bir parçası yanıyormuş hep aynı parça değişiyormuş alma diyor arkadaşım. Fakat  ısıtmasını ben beğeniyordum onun iş yerine gidince terliyordum. 

Bizim ofiste yeterli gelmeyen doğalgaz kaloriferine takviye amaçlı kullanacağız. Ankarada soğutmada  çok sorun olmaz olsada olur olmasada olur pencereyi açsak yetiyor.

Sizin bu yorumunuz oldukça eski, güncel olan bir malumatınız varmı acaba.

Forumun çeşitli yerlerinde hala gree önermiyoruz denilmiş ama yeterli açıklama yok. Başka forumlardada şikayet memnuniyet oranı hesap ettiğim kadarıyla hemen hemen yarı yarıya.

Hos geldiniz. Biraz geç cevap yazıyorum özür dilerim. Ankara icin isitmada demiş olduğunuz cihaz ya on off tipi klasik klimadir, yada piyasa tabiriyle kemikli dedigimiz tipte saglam inverter cihazlardan biridir. Cihaz gree olmayabilir. 9koyede sordum  cihazin kesinlikle gree olmayacagini oda belirtti. Bende oyle dusunuyorum. Sadece surekli ayni parcasi degisiyormus dediginiz kafama takildi. Onun ne oldugunu cozemedim. Fakat 10-15 yil onceki gree cihazlar icinde gectigimiz yaz oturdugum yerde yakinimda bir bayiide sozu gecmisti bu tip surekli ayni arizayi veren cihazlarin cok oldugu. Yanlis hatirlamiyorsam kapasitor arizasiydi bahsettikleri. Fakat onuda iyi bir kapasitorle degistirince duzelmesi lazim. Ama kul yapisi haliyle. Sizin sorunuza su gunun sartlariyla cevap vermek epey guc. Zira piyasayi arastirdiysaniz gormussunuzdur fiyatlari. Bugun bana lazim olsa, ben bile dusuncelerimi degistirebilirim. Burda asil onemli nokta, fiyat performans cihazi tespit etmek. Ornegin x marka 1000 tl, y marka 2000 tl. X markanin muhtemel arizalarinda servis ve bu servislerin parca fiyatlarini bilmek iyi olur. Boyle bir sansiniz varsa veya en cok karsilasilanlardan oldugu icin kapasitor ve kompresor fiyatlarini bayi ve servislere sorarsaniz bence bu isi cozersiniz. Bu sayede muhtemel riski almaya deyip deymeyecegi belli olur.  
Antalya'da  bir arkadas yeni seri gree cihazlardan almisti. Dukkan komsusu gree bayisiydi fiyat olarakta cok uygun rakam verince onda karar kildi. Sizin bu mesajinizdan sonra aradim , simdiye kadar servislik herhangi bir sorun yasamamis. Yaklasik bir aydan fazladir da isitmada kullandigini, gerek isitmasindan gerekse tuketimden yana sikayeti olmadigini belirtiyor. Nitekim bu arkadas cihazin elektrik baglantisina saat takmisti ordan yapiyor bu yorumu. Dolayisiyla gree illa kotudur diyemem. Eskiden de diyemezdim. Sadece riske giremezdim. Ama bugunun sartlarinda malum rakamlarla cuzdanimi ferah tutacak her mali duzunebilirim. Kesin alirim diyemesem de degerlendiririm. Hesabima uyarsa alir kullanirim. Farkindayim tam cevap olmadi. Ama bugunun sartlarinda nokta atisi yapmakta cok zor. Agiz soyle a marka b marka al diye ama, agizdan ciktigi kadar kolay cikmiyor gunumuzde.
Ara
WhiteNight hocam iki konuda sorduklarıma cevaplarınız için teşekkür ederim. Diğer konuda daha net cevap vermişsniz ürünler belli kalitede olduğundan anladığım kadarıyla. Fakat bu konuda anlaşılan bu klima hakkında net bir şey söyleyemiyorsunuz baya yuvarlak olmuş cevabınız. 

Tek net söylediğiniz kullanan arkadaşınızın memnuniyeti. Size çok teşekkür ederim benim için arkadaşınıza ulaşmanıza. Arkadaşınız uzun süreli kullanıcısı olsaydı klimanın, hiç düşünmeden alırdım. Fakat forumlarda çok memnun kaldım diye yazıpta. Ya kısa süre sonra, veya 1 yıl sonra şu oldu bu oldu diye yazanlarda var. Birde hiç konuşmayanlar var. Kullanıcılar işi bittimi malum bir daha görüş yazmıyorlar ancak çok kızdıklarına yazıyorlar yada onuda yazmıyorlar hepimiz genelde aynıyız. Keşke daha fazla birbirimizden bilgi amaçlı faydalarımak adına biraz tembel olmasak . İnceliğiniz için bir kez daha teşekkür ederim
Ara
bu konuda bende bir şeyler söyliyeyeim @Muhsin bey. fazla detay yok demişsiniz söz banada düşmüş oluyor.  

1- sizin o beğendiğiniz klima büyük ihtimalle haierdir 10 yıl önce sigmalar iklimsa tarafından haiere yaptırılıyordu. 

haier nasıl bir klimaydı.
eskiden enerji yönetmeliği var olsada dünya genelinde çok önemsenmediğinden genel olarak birazda lükse kaçtığından. hele ülkemizde 2005 lere kadar klima, aşırı lüks olarak karşılanan bir cihaz olduğundan. en iyi ısıtan klima tercih edilirdi.  ısıtmada tükettikleri yüksek enerjiden dolayı ısıtmanın hakkını daha iyi verdiği için en çok tüketen klima olsalarda nasılsa klima çok tüketir dendiğinden revaçta olurdu bu ürünler. 

zaten enerji canavarı olan bu ürünlere tasarruf önlemide.  bir boy büyüğü alınma mantığı ile çözülmeye çalışılıyordu..  çabucak ısıtıp soğutup dursun fazla tüketmesin. komik ama yönlendirenler genelde mağazacılar ve takibinde halkta oluşan kanıydı.

bu sebeple haierler ucuz klimaların iyi ısıtanlarındandı. çünkü tüketimde hoyrat bir klimaydı. bu yüzdende bir çok ucuz klima haiere ürettirilirdi.  

ben 2006-2007 lere kadar Türkiyede klima kullanan birisi değildim ilgimde yoktu çünkü klimalardanda nefret ederdim yurt dışında çok çarpılmıştım klimalara eskiden zayıf birisiydim soğuk ihtiyacım yoktu.. 

sonrasında rahatsızlığımdan dolayı kullandığım ağır ilaçlardan  aldığım kilolardan dolayı aşırı terleme bunalma kalp vs sorunlarım başlayınca klima peşine düştüm. klima ve klimarım olunca fazla sayıda. forumlarda daha fazla takılmaya başladım merak durumu ya . haier için bazıları baya iyi klima iyi ısıtır vs yazıyordu bende  iyi klimadır diye öğrendim. ama haier klima aslında sorunlar yumağı bir klimaymış. 

bunu ne zaman anladık ben klimanın iyi klima olduğuna kanaat getirip Türkiyeye tekrar girdiğinde konu bile açtım. bu sebeple  meşhur bir eski arkadaşımın yalakası yaftasını bile yedim.  bir kaç kişiyede tavsiye üzerine haier aldırdım 2-3 kişiyi geçmez birisi zaten bir miktar canımı okudu zaten birazda ruhsal sorunları olan her aldığını daha doğru düzgün denemeden yorumlar yapan aceleci pimpirikli birisiydi. firmaların herşeyi bedava satmasını bile isteyebilecek zihniyet yapısı vardı bir çok rabbena hep bana diyen tüketicinin kendi bencilliklerini körlerini göremedikleri  gibi. bu kişilerin cahilliğini körükleyen çok orospu çocuğuda var oldumu çok affedin. en basit klimayla klimanın duayen markaları aynıdır zihniyetini bu tür çıkarını seven cahillere pompaladılarmı gelde insanlara laf anlat. 
neyseki bu tür ve ilave sebepleride vardı bu arkadaşın.  benimde sağlam ikazlarım vardı kendimi garantiye almıştım. çatsada  bana ucuz atlattım. inanın insanlarla uğraşmak çok zor o yüzden ortaya yazayım aman üye olacak olanlarda okumasalar bile ben yazmıştım demek için böyle uzun notlar düşüyorum. okumayan milletiz ya.  

neyse Türkiyeye tekrar giriş yapan bu klimaları bende forumlardan iyidir diye öğrendiğimden konu açmıştım ama hiçte öyle değilmiş. bu yeni gelenler aşırı derecede fazla tüketen bir klimaydı ve bazı buzlanma vs arızaları vardı. şimdide kart yakma problemleri görülüyor. öven kişide artık çok fazla övmüyor bile.

daha öncesindeki yani eski yıllardaki modellerindede kronik arızalar varmış bunuda  bilmezdim tabi. evime servise gelen daikin servisten öğrendim. 
airfel eskiden haier distrübütörüydü. hatta ilk ismide akfel di. dah sonra kurucusu firmayı sanko holdinge satınca ismi değişti airfel oldu. 
firma baya büyüdü airfel firması olarak daha sonra, MHI mits. heavy industsries klimaları getirdi. en sonundada airfel firması, daikince satın alındı. 

bana servise gelen daikin servisi, tabiki önce haier sonra MHI servisliklerinide yapmış eski tecrübeli bir servisti. ve bana servise geldiğindede daikin servisiydi doğal olarak. özellikle tane tane yazıyorum uzasada anlaşılması açısından.. 

bu servis sahibi arkadaşla klimalar hakkında konuşurken.  bendeki daikin çakma bir daikindi. sık arıza yaptığından sağolsun ban firma orj daikin verdi. klimaya bakarlarken konuşuyoruz gelen arkadaş servis geçmişinden söz ediyordu. haier diyince ben haier klimalar iyi diye hani nasıl bir yemeği beğeninice mımmmh mükemmel hareketi yaparız ya elimizle. 

servis güldü bana, hiçte öyle değildi nesi iyiydi sorunlu klimalardı dedi haier için bir parçasını söyledi. ama @whitenight gibi bende tam emin değilim hangi parça olduğunu unuttum.
araya laf girdi elemanları bir şey soruyor çalışırlarken haliyle.  tekrar sordum neden beğenmiyorsunuz haierleri dedim.
adam bana aynen şunları söyledi 
en çok o klimalardan kurtulduğuma birde mhi alt serilerden kurtulduğuma seviniyorum dedi. haierlerin kronik sorununu ancak V otomatla çözüyordum demişti ama lafın dağılması vs yüzüden parça adı aklımda kalmadı. adam şimdide bu çakma daikinlerden çekiyorum demişti.
şimdi eski haierlerin kronik sorununu tam hatırlamıyorum sonuçta bende klimacı değilim. teknikten fazla anlamam zaten. sadece kendi tecrübelerimi ve kullanıclardan servislerden aldığım bilgileri kendimce biraz fazla düşünerek mantık süzgecimden geçirip ortalam aiyiliklerini kötülüklerini netleştirip biraz geçte olsa uzunda olsa yazıyorum. her zamanda açıklarım bu durumu iddia etmem bilmediğimi.

eğer ağır bir soru gelirse onuda bilenlerden öğrenip öyle cevaplamaya çalışıyorum kaynak olarak belirtme durumundanda hiç çekinmem. bir çok insana bilgli gözüksemde klimacı değilim. ama bilgili olanların kötüleri gibide adam kandırmaya çalışmam. o sahtekarlarıda anlama yeteneğim çok yüksektir çünkü yalan söylemem çıkar güdmem. ilk etapta yalanlarını yutsamda her insanda belli bir miktarda aptallıkta salaklıkta vardır yok diyen zaten yalan söyler aşağılık kompleksi yüksek bir kişidir ben yanılmam diyen. deveden büyük fil var  ama Allah tarafından her insan bir süre sonra o yuttuğu meseleyede ayılır .

dh üyeliğiniz varsa burdan özelden bir isim atayım buraya yazmayayım o ismi. çünkü aram iyi değil . o kişiye dh den pm yapın. o kişinin bacanağında vardı haier aynı klimadan 2 senemi 1buçuk senemi sonra arıza yapınca servis gelmiş ve aynen şunu demiş sizin klima çok iyi gitmiş bizim sattıklarımızın hepsinin en fazla 1 yıl dolmadan şu arıza oluştu şu parçaları değişti vs demiş. ama kondansatör olduğunu sanmıyorum . 

2- greeler için yeterli açıklama yok demişsiniz dolu var yazılarımı aratırsanız forumdan. hatta google a 9köy gree yazın gene bulursunuz. google bu konuda bir hazine. ben hr aklım ageleni yazar aratır bir şeyler bulurum. az çok bir şeyler öğrenebiliyorum. bilgisayar konuları hariç kafama odunla vursalar çalışmıyor çok karışık geliyor. çok model sistem kar mart vs beni aşıyor. ama aştığını söylerim açıkça etraftan çat pat bilgiler öğrenipte kendisini klimacı sanan klimacılara bile ders vermey çalışan kişi konumuna sokmam kendimi. arkadaşım GREE klimaları  ben hala sevmiyorum. 
whitenight arkadaşta kesin konuşamamış. 1 kişiylede olmaz bu iş. zaten oda daha önceden tamamen aksi yorumlar yapmış ekonominin bozukluğundan vs ortalama bişeler demiş şimdi. 

mesela gıcığına gree övenler grubu bile var  başında övdürten sahtekar mbirol var zamanında bana kendisi kara düzen bir klima desede. ve bu gree grubunu bilip bilmeden destekleyenlerde var. hiç bir halt bilmeyip çok affedin kendini övdürtmek için sağdan soldan kopyala yapıştır yapanda var. aklınca anlıyor gibi gözükecek kendisini sevdirecek akıllı bir şey olsa götünü yalatacak diyeceğimde o akılda yok o kendisini klimacı diye tanıtan beyinsizde ve gruptaki gıcığına beyinsizlerde. gree yi övdüren bile eleştirmiş bu tipleri özelliklede o klima adıyla dolanana forumunda yazmış benden kopyalayıp yazıyorsun bari benden bahset demiş.. iyi oluyor Allah tan herşey. 

daha neler var az kullanıp çok tüketim olacak diye çabucak klimayı kapatıp yatağa girip uyuyanlar var. sonra çok iyi en iyi klima bu der bu tip kişiler. hele birde kalite klimayı bedava almaya çalışan orospu çocukları yokmu bile bile aynı demezlermi kusura bakmayın. şuan hala eski sorunlarıyla ilgili yazanlar var.  nasıl güvenelim bu klimaya bunca etken varken.. 

alacaksanız midea ürünleri alın yada ME bakın şuan bildiğimce kampanyası var ve şubat a kadar devam edecek liste elimde ama o esnada listeyi aldığım arkadaş hastalık sorunlarıyla boğuşurken  ben sanki çıkarım varmış dostluğum buna bağlıymış gibi düşünüp listeyide basmadım. sanki çıkarcılık yapmışım gibi olmuş olacaktı arkadaşa karşı. sonrada inat için basmadım listeyi. bana me satıyor vs diyenlere inat. siz gidin inceleyin bir bayiye fiyatlar baya uygundu bir dahada bulmak zor o fiyatları ama aklımda değil şuan inanın. yanı sıra toshiba albilirsiniz carrier alabilirsiniz. toshibaların birebir midea olanları var birde carriere ait tipi thailand üretimi olan modelleri var. bu modeller toshiba teknolojisi ağırlıklıdır.  siz takmayın onlarda birebir midea diyen yalancılara. midea carrier ortak zaten. carrier toshibayı yıllar önce satın aldı ama sadece tek model birebir midea. 
hatta bu durumu toshibaya yakışatıran yallancılarda var. şuan için öyle bir şey yok.  toshiba midea fabrikasında üretimide vardır ama  üretilse ne olur sanki. zaten %40 tan fazlasında kendilerine ait olabilir son zamanlarda takip edemesemde %40 kesin. isterse arçelikte üretilsin. (bu konularla ilgili farklı varyasyonlar olabiliyor ama şuan için mideaya toshiba yazıp satma durumu yok. babalar gibi toshiba dır. zaten mideaya marka basacak olurlarsa uyarırız. mesela daikin alt seriler OYL grup satın alındığından oyl markaları mcquay ve acson tipinde olanlar ayırd eiliyor daikin markası basılsada. ama illaki genede daikinin teknolojiside değmiştir. tam daikin diyemesekte bir çok markayada kafa tutar.)   airfel uğur bosch midea ürünlerine bakabilirsiniz.

gree dende uzak durun şimdilik diyorum zamanında önermediğim klima değildi düzelsin gene öneririm. maalesef şuan sağı solu belli olmuyor menun olanda olmayanda eski sorunlarından bahsedende çok. öneririm mahcup düşerim neme lazım . çünkü bakın bu ucuz klimalarda her yol mübah. iyi okuyun şimdi.

zamanında gree nin zibro markasıyla gelen ürünlerin ilk partisine elektronik expansion takmışlar sonra gelenlere takmamışlar. tabi bunu isteyen zibroyu pohpohlayan çakalın şirketiydi.. iklimsada aynı çıkarcılığı yapmazmı iyi düşünün. sabancı grubunun yapamayacağı birşey değildir. hele hele Rahmetli sabancıdan sonra.  midea alın gene gree almayın. inanın düşmanlığımda yok memnuniyet artsa öneririm. it köpek gibi inadına kötülemem. neden kötüleyeyim bir klima iyiyse durduk yere kötü diyipde günahamı gireyim. 

ayrıca sizin alıntı yaptığınız whitenight arkadaşın cevap verdiği kişi warrior33 arkadaşta gree aldı sonra memnun kalmayıp iade edip ME aldı çok memnun kaldı bilginiz olsun. bu arkadaş  şuan gözükmüyor kayıplarda dh deki nicki ebazergiffari  gibi bir şey olacak geçenlerde baktım orayada girmemiş uzun zamandır. okursa buraları bir selam versin durumunun bilelim. şuan için bizden selam olsun kendisine.

diğer konunuzda arkadaş cevap yazmış kaliteli birşey alabilirsiniz ama bende şahsen önermiyorum eğer doğalgaz varsa ısınamıyorsanız tesisatınızda sorun var olabilir malum plastik tesisatsa hem oksijen üretme hemde ek  yerlerini fazla kaynatmadan dolayı tıkanma sorunları olabilir. evin yalıtımında sorun olabilir. once her ikisinide kontrol edin varsa sorun düzelttirmeye çalışın.

hatta sizin iş yeriniz içinde aynı şeyleri önerebilirim.  tesisat tıkalıysa petekler yetersizse camlı alanlarınız büyükse bile o bölgeye bir petek ekletseniz bile başarı sağlanabilir. veya petek büyütülebilir. klimadaki avantajınızda yazın ne kadar gerek yok desenizde serinlemek istediğinizde emrinizde olur.  Smile
Ara
Merhaba arkadaşlar.  Güney batı arakat 25 m2 salonumuz için. Sadece yazın kullanmak amaçlı klima önerisi almak için üye oldum. Bana önerileriniz kaçlık klima ve hangi markalar olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ara
(05-10-201910:49 AM)Faruk Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar.  Güney batı arakat 25 m2 salonumuz için. Sadece yazın kullanmak amaçlı klima önerisi almak için üye oldum. Bana önerileriniz kaçlık klima ve hangi markalar olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba hoşgeldiniz. 12000 btu yeterlidir kaliteli bir urunde 9000 btu da yeter. kaliteli urun istiyorsaniz mitsubishi electric Ap serisi suanda kampanya var liste elimde ama bilgisayarimin ofis adobe foxit reader vs programlari bozuk olduğu icin düzenleyip isleyemiyorum. programları silsemde yeniden kurmama sistemim xp olduğu için kurulmuyor. Bu bir windows 32 seklinde sistem hata veriyor. zaten kismen çökmüş durumda pc onun  icin isleyemiyorum listeyi.

Birazda vakit darligim ve kizginligim var baska bilgisayardanda islemiyorum. Bana satici fanatik diyorlar kendi kendime ne diye ugrasayim diyorum. Siiz bir bayiden sorabilirsiniz kampanyayi Suan tabi aklimda degil fiyatlar mobilden yaziyorum .

Sonrasinda daikin shira serisi olabilir.

toshiba olabilir modelleri tam bilmiyorum. ama en ucuz modelindan dahi memnun kalırsınız. 

carrier xpower gold olabilir. 

daha ucuz klimalara bakacak olursak 

Midea olabilir. midea üretimi bosch airfel uğur olabilir.

Gree ve gree üretimi olan  klimalarda baya şikayetler var geçende  bir mağazada bulamadığımız bir ürün için mağaza yazıhanesinden diğer şubeleri kontrol için bilgisayardan ürüne bakarken  sigma (gree üretimi) gördüm.  ısıtması hoşuma gitti (normalde gree üretimi klimalar midealar kadar sıcak üflemez.) ama hala olumlu yaklaşamıyorum. çünkü eski şikayetler hala var ve bu şikayetle baya çeşitli. gree klimanın bir çok markaya üretimi var sigma en başta diğerlerini tam hatırlayamadığım için yazamıyorum hata yapabilirim. 

ayrıca haier ve eca klimalardanda uzak durun eca da haier üretimidir.
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping