(08-07-202004:12 PM)Mesut35 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar. İzmirdeki 1+1 yazlığımızda soğutma için arçelik tarafından yapılan ölçümle 18000 btu klima düşünmekteyiz yılda en fazla 1 ay kullanılacak kötü bir klima olmasın fakat çok yüksek limitlere sahip değiliz öneriniz ne olur.
merhaba Mesut bey, arçelik keşif yaptıysa arçelikte alabilirsiniz fiyatları bilmem ama genelde uygundur. tek dikkat etmeniz gereken arçelikte komple bakır olanlar ve alüminyum olan klimalar var. bakır olan klimalrını almalısınız. ama ben modellerini bilmiyorum dh üyeliğiniz varsa orda klima5505 diye bir çocuk var o bilir ona sorabilirsiniz benim için problem değil vay hem ordan hem burdan soruyorsunuz demem burada kural olarak ikaz ettiğim gibi. çünkü kendim söylüyorum size. arçelikleri o çocuk daha iyi tanıyor. kendi klimasıda arçelik olduğu için gönül bağıda var.
arçelikte birde montaj kiti olarak komple alüminyumdan boru kullanılmaya başlanmış klima5505 in dediğine göre. şayet alüminyumsa bunu önermesi yanlış çünkü alüminyuma güvenmem. geçenlerde bir arkadaş arçelk aldı o montaj borusuna demir gibi bir şey dedi ama bilgisizliğinden bir resim bile almamış. metal rengindeydi dedi ban. şayetmetal bir durum varsa belki alüminyumdan sağlam olabilir ama net bilgim yok. tabi en iyisi bakırdır. hatta bu soruyu diğer klima forumundaki mbirol ustayada sorabilirsiniz önemli olan yeni ürünün nasıl olduğunu öğrenmek.
ucuz klimaları bana sorarsanz midea alın derim biraz sesli meslidir ama stabil çalışır. mideanın ürettiği markalarda var uğur bosch gibi hangsini uygun bulursanız ve bakır montaj borusu hangisi kullanıyorsa onu alın.
vesteli 2 sene önce zoraki parlatmaya çalıştılar ama son sene fos olduğu anlaşıldı önerirmsiniz derseniz fazla kullanılmayacağı için iş görürmü şansınıza artık. çok zayıf bir yapısı var vestellerin .
birde baymak var çinlilerin en kötülerinden ama memnun olan baya bir kesimde var
(tabi memnuniyetin neye göre olduğuda tartışılır. günde 2 saat kullanıp çok yakar diye korkudan kapatan kullanıcıların kliması dünyanın en iyi kliması olarak kendilerince lanse edilir. çünkü kullanılmadığı için huyu suyu bilinmez ve yıpranma olayıda çok azdır. sizde yılda 1 ay kullanıcaksınız 1 ayın hergünü açık olsa bile bence işinizi baymakla birlikte ucuz markaların hepsi görebilir. fakat yılın her ayında çalıştırılacak klimalar için kısa kullanımdaki övgüler ve fazla para vermeyin hepsi aynıdır düşüncesiyle konuşmak çok yanlıştır. hergün çalıştıracak olan insanın günahına girmenin alemi yok. adamcağızın birisi ulaştı bir arkadaş vasıtası ile. bu adamcağızı yönlendirip memleketinde yaşayan anne babası için vestel aldırmışlar. adam kalkıp gidp soba kurmak zorunda kalmış kış günü. hem bol bol arıza çıkartmış hem ısıtamamış. neyseki klimayı zorla iade edip. ertesi sene aldığı klima ile sorunu çözmüş oldu.) parantez uzun oldu yani baymakta değerlendiriliebilir. belki arçelikten bile iyi olabilirde şans meselesi birazda.
çinlilerden bir kişinin abartması ile bir diğerininde onu taklit etmesyle çok önerilen çok şişirilen gree var oda şansa bir ürün. çünkü hala ayarlanan dereceye geldiğinde dahi kısamayıp ve durmayıp, durunca çalışmama şikayetleri var. fakat ithalatçı şirket ilgili ve iyi bir şirket. gree üretimi klima düşüneler direk gree markası almakla servis yönünden daha avantajlı durumda olurlar.
marketlerdede farklı marka klimalar var mesela koçtaşta hala varmı bilmem gidemiyorum çok uzun zamandır rubenis vardı. rubeniste çinlilerin ucuzlarından TCL üretimi ama iç ünite plastiği baya sağlamdı benim gördüğüm. baymak mesela iç ünitesini temizlik için açıp kapanırken bile zorlasan kırılır. çok övülen hatta midealara göre kasası sağlam denilen gree de benim gözümde öyle. kasaları yazarken aklıma gelmesiyle mideadada bu kırılganlık olayını hatırlatmış oldum. maalesefki ucuz ürünlerde bu durumlar mevcut olabiliyor.
yine marketlerde ve bazı internet sitelerinde indesit hotpoint fujiplus fujikur fujitherma gibi bol fuji başlıklı hisense üretimi olan klimalar var onlarında ama dış ama iç üniteleri oyuncak gibi tipleri güzel gözüksede .
eca var haier üretim, eskiden haierler çok sorunluydu. şimdide haierlerde kart yakma sorunları çıktı oda şansınıza.
ayrıca hiaer kendi markasıylada var .
yanısırada yine gree üretimi iklimsalarda sigmalar ve haier üretimi general electricler var. viessmanlar var electrolux ler var hepsi gree üretimi hepsi kısmetinize kalmış.
vakum yaptırmayıda unutmayın aman en önemlsi montajda vakumdur foruma ve google yazın aratın vakum nedir diye. bir çok yerde bilgiler mevcut. yaralı tarifler içeren yazılar videolar var. klima vakumu ahakkında herşey yazın aratın.
başka aklınıza takılan olursa sorarsınız yine.