(05-30-201602:01 PM)osman Nickli Kullanıcıdan Alıntı: teşekkürler, klimanın montaj edildiği odada annem 24 saat kalıyor (66 yaşında) , gecede orada uyuyor , bu yüzden o odanın çok soğuk olmasını istemem, dışarda 30-35 derece sıcaklık olduğunda ben klimayı 25-26 derecede kullanmayı planlıyorum , çok soğuk olmasını istemiyorum. amatör bir çizim yapıp size danışacağım klimadan maksiumum nasıl faydalanırım diğer odalar vs. için diye. Ramazan gelsin zaten 24 saat açık kullanacağım klimayı.
Allah ömür versin cümlesiyle.
siz gönderin çizimi yardımcı olurum tabiki.
Sağolun, Allah razı olsun. evin krokisini el çizimi şeklinde ekledim
Ben şimdilik sadece klimanın bulunduğu 19 m2 lik salonu soğutacağım. Ama havalar 35 derecelere gelince mutfağada biraz faydası olsun istiyorum.
Klimanın üfleme yönünü salon kapısına doğru yönlendirsem , giriş hol kısmına doğru bir soğuk hava gidişi olur diye düşünüyorum. (keşfetteam bu şekilde odanın dışına da fayda sağlanır demiştii)
Diğer tüm odaların kapısını kapattığımda Salon - Giriş Hol -Mutfak üçlüsünü soğutmam en azından serin rahat bir ortam oluşturmam mümkün olur mu ? Evin üzerinde çatı katı olduğu için , çatı katı merdiveni diye gösterdiğim yerde ısı kaybı ister istemez olacaktır, orada kapatabileceğim bir kapı yok.
(05-30-201611:52 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Allah ömür versin cümlesiyle.
siz gönderin çizimi yardımcı olurum tabiki.
Sağolun, Allah razı olsun. evin krokisini el çizimi şeklinde ekledim
Ben şimdilik sadece klimanın bulunduğu 19 m2 lik salonu soğutacağım. Ama havalar 35 derecelere gelince mutfağada biraz faydası olsun istiyorum.
Klimanın üfleme yönünü salon kapısına doğru yönlendirsem , giriş hol kısmına doğru bir soğuk hava gidişi olur diye düşünüyorum. (keşfetteam bu şekilde odanın dışına da fayda sağlanır demiştii)
Diğer tüm odaların kapısını kapattığımda Salon - Giriş Hol -Mutfak üçlüsünü soğutmam en azından serin rahat bir ortam oluşturmam mümkün olur mu ? Evin üzerinde çatı katı olduğu için , çatı katı merdiveni diye gösterdiğim yerde ısı kaybı ister istemez olacaktır, orada kapatabileceğim bir kapı yok.
Ekte yeni çizim var, çizim üzerinde kırmızı oklarla işaretledim , iklimlendirmek isteğim bölgeyi. daha rahat anlaşılır bu çizimle.
Benim aldığım klimada (ME sf35) iç ünite ile dış ünite arasında üretim tarihi farkı var sanırım. iç ünitenin altındaki etikette 2015/10 yazıyor, dış ünitenin etiketinde ise 2015/11 yazıyor. Bunlar üretim yıl ve ayını ifade ediyor diye tahmin ediyorum. Bu durum normal midir ? Bilgisi olan varsa teşekkürler.
(06-02-201603:35 PM)osman Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Benim aldığım klimada (ME sf35) iç ünite ile dış ünite arasında üretim tarihi farkı var sanırım. iç ünitenin altındaki etikette 2015/10 yazıyor, dış ünitenin etiketinde ise 2015/11 yazıyor. Bunlar üretim yıl ve ayını ifade ediyor diye tahmin ediyorum. Bu durum normal midir ? Bilgisi olan varsa teşekkürler.
bunun hiç bir önemi yok iç ünite bir çok kombinde kullanılabildiğii için stoklu çalışılmıştır. her markada böyledir bu durum.
(06-02-201603:35 PM)osman Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Benim aldığım klimada (ME sf35) iç ünite ile dış ünite arasında üretim tarihi farkı var sanırım. iç ünitenin altındaki etikette 2015/10 yazıyor, dış ünitenin etiketinde ise 2015/11 yazıyor. Bunlar üretim yıl ve ayını ifade ediyor diye tahmin ediyorum. Bu durum normal midir ? Bilgisi olan varsa teşekkürler.
bunun hiç bir önemi yok iç ünite bir çok kombinde kullanılabildiğii için stoklu çalışılmıştır. her markada böyledir bu durum.
Arkadaşlar merhaba. İnternetten araştırırken sitenizi görüp üye oldum. Klima seçimi ile ilgili tavsiyeye ihtiyacım var.
Evim 2 oda + salon-mutfak. Bütün odalar salon-mutfak bölümüne açılıyor. Bu 3 oda toplamda 43-44 m2. Tavan yüksekliği 2,60 m. Yani 112 m3'lük bir alandan bahsediyoruz ve hepsine birden tek bir split klima düşünüyorum - salona taktırıp
Bursa'dayım, ev de en üst katta ve önü açık doğu cepheli. Dolayısıyla evin için çok sıcak oluyor. Öte yandan kışın klima ile ısınma açısından da Bursa uygun bir şehir, çocuğumuz da yok, sadece eşim ve ben varız. Çalıştığımız için evde sadece akşamları bulunuyoruz. Dolayısıyla ısınma + soğutma amaçlı bir klima almak istiyorum.
Ancak sorun şu ki tavsiye edilen markaların fiyatları baya uçmuş durumda. Ben ise seneye daha geniş bir eve geçeceğim. Ev benim ama çok masraf da yapmak istemiyorum, kışın soğuğu yazın sıcağı kırsın, dayanıklı ve biraz da sessiz bir klima olsun bize yeter. Bütçem maks. 2.500 civarı.
Bu şartlarda bana kapasite ve marka model önerir misiniz?
(06-03-201611:27 AM)emre.alb Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. İnternetten araştırırken sitenizi görüp üye oldum. Klima seçimi ile ilgili tavsiyeye ihtiyacım var.
Evim 2 oda + salon-mutfak. Bütün odalar salon-mutfak bölümüne açılıyor. Bu 3 oda toplamda 43-44 m2. Tavan yüksekliği 2,60 m. Yani 112 m3'lük bir alandan bahsediyoruz ve hepsine birden tek bir split klima düşünüyorum - salona taktırıp
Bursa'dayım, ev de en üst katta ve önü açık doğu cepheli. Dolayısıyla evin için çok sıcak oluyor. Öte yandan kışın klima ile ısınma açısından da Bursa uygun bir şehir, çocuğumuz da yok, sadece eşim ve ben varız. Çalıştığımız için evde sadece akşamları bulunuyoruz. Dolayısıyla ısınma + soğutma amaçlı bir klima almak istiyorum.
Ancak sorun şu ki tavsiye edilen markaların fiyatları baya uçmuş durumda. Ben ise seneye daha geniş bir eve geçeceğim. Ev benim ama çok masraf da yapmak istemiyorum, kışın soğuğu yazın sıcağı kırsın, dayanıklı ve biraz da sessiz bir klima olsun bize yeter. Bütçem maks. 2.500 civarı.
2400 TL ye Midea Mission 12.000 btu klima bulabilirsiniz. Ama sizin beklenti ve ihtiyacınızı karşılar mı bilemiyorum , onu tecrübeli arkadaşlar söyleyebilir.
(06-03-201611:27 AM)emre.alb Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. İnternetten araştırırken sitenizi görüp üye oldum. Klima seçimi ile ilgili tavsiyeye ihtiyacım var.
merhaba hoş geldiniz. @ Osman arkadaşımızın cevabına rakamsal olarak bende katılıyorum. yanısıra panasonic rke seriside düşünebilirsiniz fiyatını bilmiyorum yanlız.
ben yanlız bu iki klimayada dediğiniz alan için garanti veremem zaten normalde tek klima ile serinletme bir nebze olsada ısıtmada başarı sağlamanız zor mesele zaten alanınızı görmedende bir şey söylemek zor. klimalrıda kullanmadığım için dah zor yorum yapmam. bakın bugün yeni konu açtım oraya kısa süre içinde Osman arkadaşın gönderdiği resimide ekleyip yazacağım.
ben çatı katında ikamet ediyorum ısı izolasyonu çok iyi değil zaten ülkemizde yeni binalrda dahi avrupa ve dünya standartlarına uygun izolasyon yok sadece göz boyama var.
ben bu durumda dahi kışın çok soğuk olmayan havalarda 12000 btu klimayı 85m2 alana vuryorum ama hava 10 derece altına düştümüşişiyor klima ozmanda kapıları kapatıp 43 m2 düşüryorum alanı burda tabi kullandığım klinaında önemi var gözü kapalı öneririm ama şimdi gücünüze göre önerdiğimiz markaları bilmem çok zor. zira o klimalrdan bir tanede bende var midea üretimi yapmış olduğum testlerde. 250-300 watta kadar farklar gördüm. bunlarıda düşünmek şart.
aynı zamanda inverter klima kapatılmadan çalıştırılmalı sizler eve döndüğünüzde hemen açıp ısınacağım derseniz bu mümkün değil. soğutmada bir nebze idare etsenizde ısıtmada olmaz.
siz paintten vs bir çizim atınız foruma yerinizide görerlim zira ısıtmada oturduğunuz alanda rahtsız olmazsınız ama oturulan alanda tüm evi serinletmey çalışırsanız buda olmaz Allah korusun çok kötü çarpılabilirsiniz.