(06-08-201604:12 PM)emre.alb Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam cvp için çok teşekkürler. Çok yoğun çalıştığımdan geri dönemedim. Linkte evin çizimi var --> Ev Layout
Oturulan alandan tüm evi soğutma meselesi çok ince bir nokta, uyardığın için sağol. Ama düşünüyorum da biz asıl sıkıntıyı akşam oturma odasında otururken ya da gece uyurken çekiyoruz. Zaten ne kadar da sıcak olsa da Bursa'da derdimiz evi 3-5 derece serinletmek. O yüzden salonu yeteri kadar soğutursa odalar da idare eder bir duruma gelir bence, yani odaları soğutacağız diye klimayı çok açmayız zaten ben klima da sevmiyorum.
Ama klimanın ömrü, kapasitesi tasarufluluğu açısından da nasıl bir seçim yapmamız gerekeceği ile ilgili sizin her türlü tavsiyenize açığım.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
rica ederim hocam sizde kusura bakmayın bende giremedim.
http://i.hizliresim.com/EJJq5B.png
hocam alanınız müsait oraya 12lik klima bile takarsanız tek zorlanacağınız yemek pişim esnasındaki sıcaklık olur. buda geçici tabiki.
yanısırada salonu kullanmadığınız zamanlara klimayı bir iki derece düşük ayarlarsanız oturma odanızda rahat oturursunuz uykud urumuda çok rahat nemsiz uyursunuz.
siz durumu kavramışsınız. bencede ne güzel klim akullnım yöntemi oturma ve yatak odasında olmamalı klima.
ben yıllardır bu şekilde klima kullanırım her önermemdede eleştir alrım am asonrasında keşke seni dinleseydikte bir boy ufak btu alsaydık derler dh ye bakın karamaçalar ve netbrave nicklerini araştırın bu yazıları görebilrisiniz metbrave sizin oralı hemde.
siz yanlızca şunu söyleyebilrim ben bu başarıyı me yani mistsubishi electrc klimamla sağlıyorum. yaz olsun kış olsun alt segment klimalrla yaptığım tüketim ölçümlerinde aralarındaki fark saatte 250-300 wattları bulduğu zamanlar oluyor. ben me ve daikine bu garantiyi veririm kullandığım klimalar. soutmaları sağır değildir. daikinin kompresörleri sorunludur birde yeni fark ettim iç fanda zırıldamya başladı.
sizin dikkat edeceğiniz noktalar bunlar olsun klimayıda 24 saat çalıtırın korkmayın deneyin kendineize göre daha iyi kullnım sartlarını belirlersiniz. marka konusundada tabiki seçim kendinizin bunada bir şey diyemem. takıldığınız konu olursa saorarsınız yine