Klima Tavsiyesi
(06-03-201611:03 AM)osman Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-03-201609:47 AM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: bunun hiç bir önemi yok iç ünite bir çok kombinde kullanılabildiğii için stoklu çalışılmıştır. her markada böyledir bu durum.

teşekkürler .

rica ederim. diğer demiş olduğum resimlerle ilgili konu açtım yazdım sizin evle alaklı kaşılaştırma yapabilmeniz için. http://klimatavsiyeforumu.10tl.net/showthread.php?tid=37&pid=223#pid223
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
Arkadaşlar Merhaba
Babam tanıdık olduğu için Siemens'ten klima almak istiyor.

Adamın önerdiği klima buymuş.
http://www.siemens-home.com.tr/urun-listesi/S1ZMI18403#/tab=section-technicalspecs

Bende araştırırken bu foruma ulaştım. Klima hakkında hiç bir yorum görmedim. Bilgisi olan arkadaşlar ürünü değerlendirebilirse sevinirim.

İyi günler.
Ara
(06-03-201604:43 PM)ozgur Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba

http://www.siemens-home.com.tr/urun-listesi/S1ZMI18403#/tab=section-technicalspecs

Bende araştırırken bu foruma ulaştım. Klima hakkında hiç bir yorum görmedim. Bilgisi olan arkadaşlar ürünü değerlendirebilirse sevinirim.

İyi günler.

hoş geldiniz sn arkadaşım.

bu ürün midea üretimi ama mideada hangi seriye denk gelir onu bilmiyorum. fiyat takibi pek yapmıyorum ancak duyarsam söylüyorum.

siz kullanacağınız alanın basit bir çizmini paintten yapıp atarmısınız foruma belki size 18lk gerekmeyecek. ve alım maliyetiniz düşecek. mahalle mağazaları  ille bir boy büyük klima tavsiye ederler alışkanlıklarındır.
Ara
(06-03-201606:29 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-03-201604:43 PM)ozgur Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Merhaba

İyi günler.

hoş geldiniz sn arkadaşım.

bu ürün midea üretimi ama mideada hangi seriye denk gelir onu bilmiyorum. fiyat takibi pek yapmıyorum ancak duyarsam söylüyorum.

siz kullanacağınız alanın basit bir çizmini paintten yapıp atarmısınız foruma belki size 18lk gerekmeyecek. ve alım maliyetiniz düşecek. mahalle mağazaları  ille bir boy büyük klima tavsiye ederler alışkanlıklarındır.

Hoşbulduk.

Keşif için gelen arkadaş 18000 lik demiş. Cephe kuzey-doğu. Camlar pimapen çift cam.  Çatı katı (üstü çatı). Yalıtım var. 

Paintten basit bir biçimde çizmeye çalıştım. Şimdiden teşekkürler.
Ara
(06-03-201608:39 PM)ozgur Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-03-201606:29 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: hoş geldiniz sn arkadaşım.

Hoşbulduk.

Keşif için gelen arkadaş 18000 lik demiş. Cephe kuzey-doğu. Camlar pimapen çift cam.  Çatı katı (üstü çatı). Yalıtım var. 

Ek Dosyalar
.png   Untitled.png (Dosya Boyutu: 4.28 KB / İndirme Sayısı: 13)
Ara
(06-03-201612:53 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-03-201611:03 AM)osman Nickli Kullanıcıdan Alıntı: teşekkürler .

rica ederim. diğer demiş olduğum resimlerle ilgili  konu açtım yazdım sizin  evle alaklı kaşılaştırma yapabilmeniz için. http://klimatavsiyeforumu.10tl.net/showthread.php?tid=37&pid=223#pid223

teşekkürler  , sıcaklık ve nem ölçen bir termometre alıp deneme yapacağım salon ve mutfak ne kadar soğuyor diye. birazda deneme yanılma yöntemiyle kendimize uygun yolu bulmaya çalışıcaz artık. Şu ana kadarki klima kullanımıma göre gece klima açmak bize göre değil, gündüz 25 derece 3 fan kademesinde babam üşüdüm diyor. (dışarsı 30 derece falan) . 26 derece 2 fan seviyesi açtım o gün daha iyi oldu dediler.
Ara
(06-03-201608:48 PM)ozgur Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-03-201608:39 PM)ozgur Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hoşbulduk.

r9Z6P7.png
http://i.hizliresim.com/r9Z6P7.png

metrekare belirtmemişsiniz ama isterse 50m2 olsun kapınızı kapatın serinlersiniz düşündüğünüz tarz ürünlerle.
Ara
(06-04-201608:25 AM)osman Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-03-201612:53 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: rica ederim. diğer demiş olduğum resimlerle ilgili  konu açtım yazdım sizin  evle alaklı kaşılaştırma yapabilmeniz için. http://klimatavsiyeforumu.10tl.net/showthread.php?tid=37&pid=223#pid223

teşekkürler  , sıcaklık ve nem ölçen bir termometre alıp deneme yapacağım salon ve mutfak ne kadar soğuyor diye. birazda deneme yanılma yöntemiyle kendimize uygun yolu bulmaya çalışıcaz artık. Şu ana kadarki klima kullanımıma göre gece klima açmak bize göre değil, gündüz 25 derece 3 fan kademesinde babam üşüdüm diyor. (dışarsı 30 derece falan) . 26 derece 2 fan seviyesi açtım o gün daha iyi oldu dediler.

geniş zamanda yapacağınız denemelerin faydası olacaktır. ok
Ara
(06-03-201612:51 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(06-03-201611:27 AM)emre.alb Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba. İnternetten araştırırken sitenizi görüp üye oldum. Klima seçimi ile ilgili tavsiyeye ihtiyacım var.

Evim 2 oda + salon-mutfak. Bütün odalar salon-mutfak bölümüne açılıyor. Bu 3 oda toplamda 43-44 m2. Tavan yüksekliği 2,60 m. Yani 112 m3'lük bir alandan bahsediyoruz ve hepsine birden tek bir split klima düşünüyorum - salona taktırıp
Bursa'dayım, ev de en üst katta ve önü açık doğu cepheli. Dolayısıyla evin için çok sıcak oluyor. Öte yandan kışın klima ile ısınma açısından da Bursa uygun bir şehir, çocuğumuz da yok, sadece eşim ve ben varız. Çalıştığımız için evde sadece akşamları bulunuyoruz. Dolayısıyla ısınma + soğutma amaçlı bir klima almak istiyorum.

Ancak sorun şu ki tavsiye edilen markaların fiyatları baya uçmuş durumda. Ben ise seneye daha geniş bir eve geçeceğim. Ev benim ama çok masraf da yapmak istemiyorum, kışın soğuğu yazın sıcağı kırsın, dayanıklı ve biraz da sessiz bir klima olsun bize yeter. Bütçem maks. 2.500 civarı.

Bu şartlarda bana kapasite ve marka model önerir misiniz?

merhaba hoş geldiniz. @ Osman arkadaşımızın cevabına rakamsal olarak bende katılıyorum. yanısıra panasonic rke seriside düşünebilirsiniz fiyatını bilmiyorum yanlız.

ben yanlız bu iki klimayada dediğiniz alan için garanti veremem zaten normalde tek klima ile serinletme bir nebze olsada ısıtmada başarı sağlamanız zor mesele zaten alanınızı görmedende bir şey söylemek zor. klimalrıda kullanmadığım için dah zor yorum yapmam. bakın bugün yeni konu açtım oraya kısa süre içinde Osman arkadaşın gönderdiği resimide ekleyip yazacağım.

ben çatı katında ikamet ediyorum ısı izolasyonu çok iyi değil zaten ülkemizde yeni binalrda dahi avrupa ve dünya standartlarına uygun izolasyon yok sadece göz boyama var.

ben bu durumda dahi kışın çok soğuk olmayan havalarda 12000 btu klimayı 85m2 alana vuryorum ama hava 10 derece altına düştümüşişiyor klima ozmanda kapıları kapatıp 43 m2 düşüryorum alanı burda tabi kullandığım klinaında önemi var gözü kapalı öneririm ama şimdi gücünüze göre önerdiğimiz markaları bilmem çok zor. zira o klimalrdan bir tanede bende var  midea üretimi yapmış olduğum testlerde. 250-300 watta kadar farklar gördüm. bunlarıda düşünmek şart.

aynı zamanda inverter klima kapatılmadan çalıştırılmalı sizler eve döndüğünüzde hemen açıp ısınacağım derseniz bu mümkün değil. soğutmada bir nebze idare etsenizde ısıtmada olmaz.

siz paintten vs bir çizim atınız foruma yerinizide görerlim zira ısıtmada oturduğunuz alanda rahtsız olmazsınız ama oturulan alanda tüm evi serinletmey çalışırsanız buda olmaz Allah korusun çok kötü çarpılabilirsiniz.

Hocam cvp için çok teşekkürler. Çok yoğun çalıştığımdan geri dönemedim. Linkte evin çizimi var --> Ev Layout
Oturulan alandan tüm evi soğutma meselesi çok ince bir nokta, uyardığın için sağol. Ama düşünüyorum da biz asıl sıkıntıyı akşam oturma odasında otururken ya da gece uyurken çekiyoruz. Zaten ne kadar da sıcak olsa da Bursa'da derdimiz evi 3-5 derece serinletmek. O yüzden salonu yeteri kadar soğutursa odalar da idare eder bir duruma gelir bence, yani odaları soğutacağız diye klimayı çok açmayız zaten ben klima da sevmiyorum.

Ama klimanın ömrü, kapasitesi tasarufluluğu açısından da nasıl bir seçim yapmamız gerekeceği ile ilgili sizin her türlü tavsiyenize açığım.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Ara
(06-08-201604:12 PM)emre.alb Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam cvp için çok teşekkürler. Çok yoğun çalıştığımdan geri dönemedim. Linkte evin çizimi var --> Ev Layout
Oturulan alandan tüm evi soğutma meselesi çok ince bir nokta, uyardığın için sağol. Ama düşünüyorum da biz asıl sıkıntıyı akşam oturma odasında otururken ya da gece uyurken çekiyoruz. Zaten ne kadar da sıcak olsa da Bursa'da derdimiz evi 3-5 derece serinletmek. O yüzden salonu yeteri kadar soğutursa odalar da idare eder bir duruma gelir bence, yani odaları soğutacağız diye klimayı çok açmayız zaten ben klima da sevmiyorum.

Ama klimanın ömrü, kapasitesi tasarufluluğu açısından da nasıl bir seçim yapmamız gerekeceği ile ilgili sizin her türlü tavsiyenize açığım.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

rica ederim hocam sizde kusura bakmayın bende giremedim.

EJJq5B.png

http://i.hizliresim.com/EJJq5B.png

hocam alanınız müsait oraya 12lik klima bile takarsanız tek zorlanacağınız yemek pişim esnasındaki sıcaklık olur. buda geçici tabiki.

yanısırada salonu kullanmadığınız zamanlara klimayı bir iki derece düşük ayarlarsanız oturma odanızda rahat oturursunuz uykud urumuda çok rahat nemsiz uyursunuz.

siz durumu kavramışsınız. bencede ne güzel klim akullnım yöntemi oturma ve yatak odasında olmamalı klima.

ben yıllardır bu şekilde klima kullanırım her önermemdede eleştir alrım am asonrasında keşke seni dinleseydikte bir boy ufak btu alsaydık derler dh ye bakın karamaçalar ve netbrave nicklerini araştırın bu yazıları görebilrisiniz metbrave sizin oralı hemde.

siz yanlızca şunu söyleyebilrim ben bu başarıyı me yani mistsubishi electrc klimamla sağlıyorum. yaz olsun kış olsun alt segment klimalrla yaptığım tüketim ölçümlerinde aralarındaki fark saatte 250-300 wattları bulduğu zamanlar oluyor. ben me ve daikine bu garantiyi veririm kullandığım klimalar. soutmaları sağır değildir. daikinin kompresörleri sorunludur birde yeni fark ettim iç fanda zırıldamya başladı.

sizin dikkat edeceğiniz noktalar bunlar olsun klimayıda 24 saat çalıtırın korkmayın deneyin kendineize göre daha iyi kullnım sartlarını belirlersiniz.  marka konusundada tabiki seçim kendinizin bunada bir şey diyemem. takıldığınız konu olursa saorarsınız yine ok
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping