Yorum Sayısı: 201
Konu Sayısı: 37
Rep Puanı:
2
(05-13-201610:39 PM)Serhat6363 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Bugün donanım haber de bir kullanıcının yorumlarını okudum.
Airfel'in yeni serisini almış yorumlarına bakarsak klima iyi duruş sergiliyormuş.
Kullanıcının yazısı;
Ben airfel yeni seri klima aldım. Bugün çalıştırdım. Dış sıcaklık 28. otomatik fanda İçeriyi 25 dereceye ayarladım yarım saat sonra 24 derece oldu.1.5 saattir 24 de sabit kaldı. 590 wattla başladı şu anda 317 watt zaman geçtikçe düşüyor wattı. Bakır boruyla geldi. Oldukça sessiz çalışıyor. Klima kapandığında 1-2 dakika 6-8 watt çekiyor sonrasında 0.4 watt a sabitleniyor.
Dikkatimi çeken klimanın 0.4 watt tüketmesi,yahu bu sezonsal değilmiydi 0,6 watt daha az tüketiyor bu cihaz bekleme modunda bu cihazın 1 watt tüketmesi gerekmiyormuydu daha az tüketiyormuş...
Sezonsal ürün olan başka bir marka..
Yazın bekleme modunda 9 watt tüketiyor.
Bekleme modunda kışın 48 watt tüketiyor yok karter ısıtıcıymış yok kompresöre takılan rezistanmış omuş bumuş şumuş.
Zamanından Airfel'den çok çok üstün bir cihaz olduğu söylenmişti. He yaaa...
Ortamı iklimlendirdikten sonra 317 watt'a kadar düşüyor bu nasıl olur.
Ki bunun tüketimi saatte 350-400 watt'tir.
Bu hafta içinde gidip maalum cihaza wattmetre takıp soğutmadaki tüketimlerimide kaydedeceğiz.
Yazın ben saatte 607 demiştim.
Bakalım wattmetre ne gösterecek saatteki tüketimini...
neymiş o sezonsal ürün olan başka marka
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Rep Puanı:
2
(05-13-201611:39 PM)memnun olan Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Abi buna ne diyosun? Bunu özellikle ekledim Haier Nebula 5000 TL 18 BTU e ME SF 5500 TL değil mi. Biraz daha ekle ME al bunun sebebi nedir.
Vallahi sf nin fiyatını bilmiyorum kampanya listesini ilk önce ben yayımlasamda bakmadım.
ben aradas 1000 1500 bile fark olsa gene ME alırım
Yorum Sayısı: 13
Konu Sayısı: 2
(05-13-201611:20 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: neymiş o sezonsal ürün olan başka marka :
Görüntüleri çektiğimde, o sezonsal markayı göreceksiniz..
Maalum cihaz kışın dur kalk yaparaktan 513 watt tüketmişti hatırlarsanız.
Yazın elektrik sayacından yaptığım hesaplarda maalum cihaz,yaptığım testlerde 24 saatte 13 kw tüketmişti. saatte 541 watt.
Farklı bir günde yaptığım testlerde 607 watt tüketmişti.
Saatlik tüketiminin 500 watt'ın altına indiğini hiç görmedim.
Kataloğunda 370 watt yazıyor saatlik tüketimi..
Ayda 100 liraya razıyım bu cihazda ..Fakat bu cihaz 150 lira ısıtmada..Yazında 150-170 lira arası yakıyor.
Wattmetre bakalım ne gösterecek...
İlk görüntüleri en kısa sürede paylaşacağım....
Rep Puanı:
2
arkadaşlar bakınız bakınız birolun iftiralarına karşı forumdaki yetkimi kullandım.
http://klimatavsiyeforumu.10tl.net/showthread.php?tid=20&pid=108#pid108
ama mesaj yazmayın daha düzenlemelerim devam edecek
Yorum Sayısı: 1
Konu Sayısı: 0
Rep Puanı:
0
Selam; şuan her ikiside kampanyada olan mitsibushi elektrik MSZ-HJ25VA (2700tl) ve DAIKIN TEGORA FTX25B (2450tl) arasında seçim yapamadım DAIKIN daha sessiz ve daha az elektrik tüketimi sunmakta, sizi hep takip ediyorum önerileriniz bu iki markayı göstermekte, dizinde bildiğiniz gibi her iki ili da 9000 btu, yaklaşık 17 m'lik yatak odasında sadece soğutma amaçlı kullanacağım bu yüzden sessizlik önem arz ediyor, sizlerin fikri önemli tercihimi hangisinden yana kullanayım yada aynı fiyatlara başka öneriniz varmı, şimdiden çok teşekkürler..
Rep Puanı:
2
(05-20-201606:44 PM)Caner Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Selam; şuan her ikiside kampanyada olan mitsibushi elektrik MSZ-HJ25VA (2700tl) ve DAIKIN TEGORA FTX25B (2450tl) arasında seçim yapamadım DAIKIN daha sessiz ve daha az elektrik tüketimi sunmakta, sizi hep takip ediyorum önerileriniz bu iki markayı göstermekte, dizinde bildiğiniz gibi her iki ili da 9000 btu, yaklaşık 17 m'lik yatak odasında sadece soğutma amaçlı kullanacağım bu yüzden sessizlik önem arz ediyor, sizlerin fikri önemli tercihimi hangisinden yana kullanayım yada aynı fiyatlara başka öneriniz varmı, şimdiden çok teşekkürler..
tekrar hoş geldiniz.
Caner arkadaşım ben kalite ve orijinalite olarak ME HJ diyorum.
daikin orijinali shiradan başlarken o bile kompresor risklidir.
sessizlik konusu kişiye göre değişir şahsen ben bir miktar sağırım o açıdan konuşuyorum ses konusunda sizi yanılta bilrim bende orj daikinde var ME de..
bu iki klimada sesiz ama HJ nin ses konusunu bilmiyorum pansonic iç ünit sesli şikayetleri duydum sizn alabileceğiniz paralara olanlardan olsun daha üst modellerden olsun.
sizin şuan düşündüğünüz daikinde seslidir onu baştan söyliyeyim zira eskide orj olmayan daikinde kullandım.
ama size şunu önerebilirim Sf serisi alabilrsieni bunda ses olayı çok güzel.
birde şunu söyleyeyim geçen gün klimacı bir arkadaşımla konuştum (ben klimacı değilim bunu bilin birkezde size söylemiş olayım gerçi yazılarım okuduğunuzu söyliyorsunuzda. olsun gene hatırlatayım.) midea mission almış bir müşterisinin gücüne göre başka bir arkadaşından.
cihazı çok beğendim çok sessiz dedi. bilginiz olsun hemde daha ucuzdur sizin dediğiniz cihazlardan tahminimce.
bakın sizi si olun piyasada airfellere vs yaklaşmayın biraz daha ucuz diye. her birde gree üretimi denk gelirse sorunlu klimalardır. aman diyim insan nefsi ucuzu çeker ama sonrası kötü olur.
bakın airfelin midea üretimide var onada güvenmeyin baır boru montaj seti var diyorlar ama olsun çok ince yaprak gibidir o set. siz siz olun bakır kangaldan açıp montaj yapan firmaların klimalarına yanaşmayın. bu tür
hazır setler özel üretim olup ancak market ürünü ve daikinin piyasadan pay kapmak için getirdikleri alt segment ürünlerde kullanılır alüminyumdan tabi iyidir ama az bir şey fazla sıkılsa rakorlar çatlar gider ve
servis olarak daikin denip şişirilsede sıkıntılıdır inanmayın.o klimayı test bile etmeden kurar gider daikin servis diye övülen servis. zaten a b c gibi ayrımları olna gruptur daikin servisler. orj daikin servisi bile iyi değildir.
Yorum Sayısı: 18
Konu Sayısı: 0
Rep Puanı:
0
(03-18-201612:37 PM)9köy Nickli Kullanıcıdan Alıntı: yeni forum deneme. bayrak açtık.
Lütfen bana tavsiye sorularınızı özelden değil forumdan sorunuz tüm forumdaşlar faydalansın. Ayrıca, Kuralları okumadan foruma mesaj yazmayalım.
Slm aleyküm üstadım Gree lomo hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim saygılarımla
Vicdanlı ve dürüst olmak olmak hesaplı olmaktan iyidir. Hesap insanı makam sahibi yaparda vicdanlı ve dürüst olmak insanı insan yapar. "Nietzsche"
Dürüstlük kazanılması zor, Ancak kaybedilmesi kolay bir erdemdir!