Klima Tavsiyesi
(06-10-201812:48 PM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: çok teşekkürler göndere bildim
bu şekil kullanacağım yerlerin yoksa mutfak banyo bir oda büyük hol kapısı kapalı olacağından çizmedim

zaten çok kötü bir çizim var tekrardan kusura bakmayın
soğutma kullanacağım apartmanımız merkezi sitem ısıtma

23l1nyh.png

elinize sağlık bende biraz paintte çizdim.  resimde benim düşündüğüm yerleremi koymak istiyorsunuz iç ünitelerden birisini. kırmızı olan yer için düşünüyorsanız

bakın birde ortaya bir fan gibi bir şey çizdim oraya ufak bir fan koyup havayı diğer taraflara göndermeyi kolaylaştırabilirsiniz.

mavi olan girişe asacağım demişsiniz orada o problem çok daha az olur.

bakın ben zamanında aldığımda klimayı bir yer değişimi yaptıydım benim düşüncemi söylediğimde klimacım mantıklı demişti aşağıdaki çizim resmine göre.

screenshot_715.png
bakın şu aşağıdakide diğer evin kliması bu alanda sizin ev gibi baya dolammaçlı olsada işini yapıyor klima. evde soğuktan şikayet bile oluyor buz gibi oldu diye. 

4hy737.png
bu klimaların ikiside 12 lik ikinci çizimdeki klimayı 22 derecede çalıştıryoruz 138m2 bu ev. mesafe uzun olduğu için 22 de çalışıyor.  diğeri 24 derecede ama tabi her yer aynı serinlikte olmaz. fakat rahat uyursunuz terlemeden.

her klimacıda bu duruma okey vermeyebilir onuda belirtmiş olayım. siz bir keşif çağırın isterseniz bir baksınlar.
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
AzAdg7.jpgilgi ve alakanıza çok teşekkürler  şimdi daha düzgün bir evin şeklini çizdim
salona 40 mk yani 16 bin diğer yere 33 mk de 13 şekilde takmayı düşünüyorum
Ara
(06-10-201803:09 PM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: ilgi ve alakanıza çok teşekkürler  şimdi daha düzgün bir evin şeklini çizdim
Ara
(06-10-201803:09 PM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 2qauxw7.pngilgi ve alakanıza çok teşekkürler  şimdi daha düzgün bir evin şeklini çizdim

ojnzfk.png

rica ederim. belirlediğiniz yerler mantıklı şayet devamlı evde gündüz kalan varsa klima devamlı çalışsın  hiç korkmayın fazla tüketim olmaz. diğer odalarıda açın her yer kırılır.
Ara
çok teşekkürler yardımlarınız için
bende hafta içi alırım, 6100 tl fiyat vermişti internet üzerinden izmir'den bir satıcı.
Bir de buralara firmalara bakayım daha uyguna verebilen var mı?
tekrardan ilgi ve alakanız için teşekkürler
Ara
(06-10-201803:36 PM)umitbektas Nickli Kullanıcıdan Alıntı: çok teşekkürler yardımlarınız için
bende hafta içi alırım, 6100 tl fiyat vermişti internet üzerinden izmir'den bir satıcı.
Bir de  buralara firmalara bakayım daha uyguna verebilen var mı?
tekrardan ilgi ve alakanız için teşekkürler

rica ederim hayırlı olsun şimdiden . vakum konularınıda okuyunuz . aman vakum atlanmasın. bunu garantiye almak için alrko merkezi arayınız klimayı alınca vakumsuz montajı kabul etmem servisinizi uyarınız diye bildirirseniz kendiniz emniyete almış olursunuz.  kurulduktan sonra kullanım tecrübelerinizide bekleriz.
Ara
tekrardan selamlar saygılar
ben daha alamadım orta hole tek büyük bir klima alayım dedim. ama keşfe gelen iki ayrı ekipte olmaz dedi(yatak odalarına gitmez ve salonda verimli olmaz)

ondan 2+1 yerine iki ayrı klima almaya karar verdim (dış ünitede koyma problemim yok). 18 bin ve 12 bin olarak
internetten almayım dedim buralardaki bir Daikin yetkili satıcısıyla konuştum pazarlık yaptım taksitli fiyat olarak
hem N serisinde kampanya yapmışlar birde destek verdikleri Airfel markasını bana anlattılar
DAIKIN N serisi 7600 TL (12 bin +18 bin)
AIRFEL 6400 TL (12 bin + 18 Bin)

sizce ne yapmalıyım? Daikin N serisi 1300 TL fazla vermeye Airfel göre
yoksa başka markalara mı yöneliyim
çok teşekkürler, bu arada iyi bayramlar...
Ara
Aleykum selam . Umit bey arkadas. Bizdende selam saygi. Suan disardayim sarjimda iyu degil gozler zaten gornuyor fazla yazabildigim kafar yaxayim. Oncelikle size aman daikine shiradan asagi girmeyin diyeyim. Orj daikin degil cunku. Marja daikin ama urun daikinin satun aldigi oyl grupta uretilen urinlerin teknolijisi. Piyasa ile rekabet amacli urunler bunlar. Ha pek tabi gene gree airfek mideadan iyumidir sogutmasi ositmasi  iyidir. Ama dayanim konusunda onlardan pek farkli olacagini sanmam bende kullandim bu urunden 2 kez ariza yapti bilmeden daikin diye almistim sinunda kismetime iade alindi.orj daikinle degistirildi yani.  Bende orijinal daikinde var onlarin dahi kompresoru sorunlu.

Bence gucunuze gore midea urunlerini tercih edin derim sahsen. Carruerde olabulir.

Bakin size sunuda soylemistim servisler kolay kolay benim dediklerime ok vermez. Ama sizin 42m2 salona 12lik makine yeter artar daikin gucsuz o acidan 18 oneriyorlar tamam bir cok marka ufak kompresir kullanip yazilimla yukseltiyor btu. Ama birde orijinal urun var taklit teknoloji ile uretilen urun var nasil ilacta jenerik ve muadil meselesiyse. Mesela mitsubishi electricin en giris seviyesi dahi orj urundur. Ama size gidin hj serisini alin demem fiyati yuksek. ama daikinin o n serisi vs cakmasini binkere katlar dayanimda kalitede.

Gucunuz varsa kendinizi zorlayabilirsen8z 12lik msz AP serisi alin derim veyahutta biraz daha uygun mszWN serisi.

Yoksa internetten yine airfel ugur midea arastirin baya uygun alanlar var. Bakarız yine aksam siz biraz urun bulun yazin. Sizinde nayraminiz mubarek olsun simdiden.
Ara
selamlar tekrardan

MSZ-AP ENVIRO ve WN serisi hakkında hiç bir sitede fiyat göremedim (akakçe ve cimri de bile fiyat yoktu)
bazı modellerin de fiyatı iklimsada var
Mitsubishi alırsam 9 bin ve 12 bin yeter diyorsunuz değil mi
midea vs markalarda 12 bin ve 18 bin almam gerekiyor
sizede çok zahmet veriyorum, tekrardan kusura bakmayın
Ara
http://klima-forumu.179.s1.nabble.com/Di-er-forumumdaki-sistem-hatas-td1089.html
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping