Klima Tavsiyesi
(07-26-201904:02 PM)Hasan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 9 köylü usta ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim. Ailemle paylacağım. Birde size bakır boru aliminyum boru farklarını sormak istiyorum biraz okudum kafam karıştı nasıl anlarız sahte olanı. Genelde aliminyum boru kullanılıyormuş.

Selamlar Carrier Alarko sanırım bakır boru kullanıyor. Hatta Midea Airfell Daylux Vessen de öyle fakat bunların boru seti çok çok ince bakır hazır boru. Ben de Midea üretimi klima var ilk kurulduğunda alüminyum sandım. Ama bakırın ölüsü alüminyuma taş çıkarır tabii ki.
Ara
Bu arada Midea üretimi klimamı 2 seneden beri kullanıyorum iç ünite plastiği hala vasat sert kırılgan plastik alacakların bilgisine...
Ara
Sayın ustalar çocuk odamızı kalorifere destek amaçlı ısıtmak için uygun fiyatlı klima almak istiyoruz odamız 15 metredir. Klima markalarını tanımıyoruz sizlerden öneri bekliyoruz.
Ara
(10-25-201904:44 PM)Begüm Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sayın ustalar çocuk odamızı kalorifere destek amaçlı ısıtmak için uygun fiyatlı klima almak istiyoruz odamız 15 metredir. Klima markalarını tanımıyoruz sizlerden öneri bekliyoruz.
merhaba hoşgeldiniz.
benim size ilk önceki önerim şu olsun. ısıtma tesisatınızı iyi bir kalorifer ustası bulup düzeltmeye çalışın. 

tesisatınızı düzeltmenizin mümkünü yoksa kiracı gibi zorluk içerecek durmunuz varsa. başta midea ve midea üretimi klimalar olmak üzere, midea, uğur , airfel, bosch, mdv, eskimo ve aklıma glemeyen bir kaç marka daha vardır. bu klimalara bakabilirsiniz. 

başka forumlarda gree ve gree üretimi klimlarda öneriliyor bayada memnuniyet açıklayanlar var ama ben o klimalara pek güvenemiyorum henüz. çünkü aç kapa kullanılan klimadan herkesin memnun kalması mümkündür. Türk kullnıcısıda zeten genelede bu şekilde kullanır klimasını. siz çocuk açısından devamlı kullanmak zorunda olabilirsiniz. tabiki karar sizindir biz karışamayız.

ayrıca baymak klimalara bakabilirsiniz onlardanda baya memnuniyet var ama çinlilerin en alt kalitesidir haberiniz olsun. 

bir ara vesteli baya abarttılar bir kaç olumlu yorum üzerine bende yerli arayanalara arçelik te alüminyum üretimler olduğundan uygun fiyatlı  yerli olması ve iç dış ünite bakır olmasından dolayı bir iki modelini önerdim ama kısa kalitesizliği çıktı ortaya. uzak durmanızda fayda var. zira lg kompresörlü vs abarttılar lg sanki çok iyi bir klimaymış gibi. şimdi o kompresörler zır zır ötüyor.

fiyat konularına gelirsek inanın ben bilmem fiyatları siz markaları en ucuz söz gelimi midea klima diye google a yazın aratın 

mXVZJj8XSTiFI0-6q9kg6Q.png
http://flashresim.com/upload/1572095354.png
bu şekilde her şeyin fiyatını ve özelliklerini bulabilirsiniz. sonrasında sormak isterseniz yardımcı oluruz yine.

tek ricamız o forumdan o bunu dedi şu bunu dedi diye bize gelmeyin yanlız oralardan sorup devam edebilirsiniz. çmkü onu bunu diyenlerle aynı sitede değilizki soran qaçısından laf taşımak gibi hoş olmayan durum oluşturur.

bizim kimseyle yarışmak gibi bir zamanımızda sağlığımızda yok. baştan söylemek daha iyidir her şeyi. sonrasında bir klima için 50 kişiyi bir birine sokmaya çalışan insanlar gibi durum oluşmasın.

bunları her zaman yazarım şahsen şuan yazma sebebimde başka foruda benzer bir yazı gördüm o kişiyseniz bir yerde durun derim şahsen affınıza sığınarak. bizim o kişlerden korkumuzda yok birisi sahtekardır satmadığı mala çamur atar ''mbirol'' diğeride ondan daha çok araştırmacı olsada klimacı olmadığı halde güzel araştırma yapar ama kendisini bulmuş birisi olmadığından hala öteki sahtekarı taklit eder.  o ne önerirse oda onu önerir. ''klima55''

halbuki kendisne güvense amatörce ondan daha iyi tavsiye yapar ama ucuz sevicilik bedavacılık onunda ruhunda var. o yüzden onu taklide devam ediyor. gree kim kardeşim mbirolun ağzından çıkardığı  sakızını almış çiğniyor. 

bundanda mbirol hiç hoşnut değil doğru çünkü sırıtıyor.  mbirol, klima5505 e kızıyor o yüzden haklı ama kendi çıkarına ters geldiğinden kızıyor esasında çünkü klima55 orda yazmasa oradan soranlar mbirol a gidecek klima5505 bunu kesiyor.  bakınız mbirolun forumunda klima5505 e kızıp  yazdığı yazı. alttaki resimdeki kastettiği kişi klima5505 tir.

o8vjs6w.png

https://i.ibb.co/VjQYqDS/A6kh2am.png
https://i.imgur.com/A6kh2am.png
lcfdgnu.png
https://i.ibb.co/f124Xjc/mY8OsDN.png
https://i.imgur.com/mY8OsDN.png

https://i.imgur.com/8xU01FB.png

birazda espri yaptık sizlere soğuk gelebilir ama mbirola şart siz çok takmayın yani uzadı ama demek istediğimiz klima forumlarındaki kişileri ciğerine kadar biliriz. onun için kimseyle tartıştıralacak yarıştırılacak kişi değiliz.

ayrıca biz klimacı değiliz klimada satmıyoruz öne çıkıp kendimizi sevdirmek pohpohlatmak için sağdan soldan copy paste yapıp düzeltip aralarınada yazarak google ı bile şaşırtıp özgünmüş gibi sunmak gibi bir düşüncemizde sağlığımızda yok.

forumumuza reklam alıp para kazanma imkanımızda yok çünkü forum bizim gibi gözüksede hazır bir forum. gözüken reklamlarda hazır forum şirketinindir bizle bağlantısı yoktur biz forumu ücretsiz kullandığımız için reklamları onlar veriyor. reklam görmek istemeyenler reklam engeleyici kurabilirler baya etkili çünkü. 
siz bu yazdıklarıma alınmayın genel olarak yazıyorum çoğunu. siz istediğinizi sorabilirsiniz elden geldiğince yardımcı oluruz.
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
Hocam detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Doğalgaz tesisatı için bilginiz varsa önerilerinizi memnuniyetle alabilirim.
Ara
(10-27-201902:13 PM)Begüm Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Doğalgaz tesisatı için bilginiz varsa önerilerinizi memnuniyetle alabilirim.
Merhaba foruma hoş geldiniz. 9köy zaten epey yazmış açıklamış ben de size yazayım

. Öncelikle ısınma yetersizliği salında radyatör metrajının küçük olmasından kaynaklanır. Genelde en az 10 metreye 1 Metre radyatör takılmalıdır. Daha büyük olmasında hiç bir sorun olmaz hızlı ısınan evde kombi alev boyutunu çabucak kısacak tasarruf sağlayacaktır veya termostat kombiyi durduracaktır. Yapılan çoğu evlerde küçük radyatör az yakar mantığı bu maalesef ki yalnış.

Bu 1.0 motorlu araba az yakıyor diye alıp rampada gücü yetmiyor diye gaza basıp bağırtırıp çok yakmaya benzer.

Benim size önerim ilk öncelikle odanızın alanını ölçün kaç metrekare. Sonra Radyatör boyunu ölçün. Bunları ölçüp bizlere yazın. Yalıtım var mı yok mu? Isı kaybı fazla mı? Radyatör metraj boyu yetersiz ise daha büyük radyatör  ile değiştirilmesi gerekir. Tesisat da tıkalı olabilir eğer öyleyse veya radyatörlerin üstleri sıcak altları ılık veya soğuksa tesisat temizliği de gerekir.

Her ne kadar klimalarda ısıtma sistemleri artık geliştirilmiş olsa da klimanın ana tasarımı soğutma üzerine tasarlanmıştır. Klimayla ısınmak doğalgaz veya soba gibi konforlu keyifli bir sıcaklık değildir bunu biliniz. Ve klima da pek sağlıklı değil üfleyerek ısıtan bir alet. 

O yüzden öncelikle tesisatınızı ben de 9köy gibi düzeltmenizi öneririm.
Daha sonra klima düşünüyorsanız ben de Midea tavsiye ederim. Vestel flora serisi ilk çıktığında iyiydi ancak son üretimlerde gene ses sorunu Ortaya çıkmış ilk başta sadece flora serisi olarak çıktı sonra naturel flora doğa flora serisi diye saçmaladılar. Üretim kaliteleri gene düştü. 
Ara
arkadaşlar alıntı yapılırken forumun yeni sürümüne geri cevap butonu konulmuş bu yüzden o buton tıklanmadımı imleç alıntı yaptığınız kişinin yazısında kalıyor.
durumu resimleyerek anlatmaya çalıştım.

hoş resim siteleride çok kötü durumda çoğu kapandı hızlı resim eksiup oldu ordan yüklediklerim bile düşmüş yine. şuan an iyi çalışan imgur ama oda yasaklı gözükmüyor. imgbb sanırım gözükenler arasında sağlam. ama 2 gün sonra ne olur bilinmez koca tinypic ve imageshack kapandıktan sonra.

bu resim işine en son diğer nabble foruma pc den işleyip oradan link almak lazım. galiba resimleri kendi sunucularında saklıyorlar yıllrdır bozulan resim yok.  

tXElEsG.pnghttps://i.imgur.com/tXElEsG.png

unl2RxF.png
https://i.imgur.com/unl2RxF.png
Ara
Merhaba arkadaşlar. İsmim Çağlar. Antalyanın bir sahil ilçesine yeni yerleştim. Kışın sıcaklık 10 derece altına pek düşmüyor. Yazın ise havalar sıcak. Kirada oturuyorum ve kendi evim olmaması sebebiyle klimaya çok fazla para harcamak istemiyorum. 
Oturduğum ev yaklaşık 170m2 ve doğu - batı - kuzey cepheli. Kışın ve yazın diğer cephelere göre biraz serin olacak gibi. Batı cephesinde olan yaklaşık 25 m2 olan odama klima taktırmayı düşünüyorum ve kışın ucuz olur düşüncesiyle almak istiyorum. Çirkin olsada bir krokisini aşağıya ekledim. Diğer odalara iyi - kötü faydası olacak ve bütçeyi minimumda tutacak biçimde hangi markaların kaç btu luk ürünlerini tavsiye edersiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.dWBcRD.jpg
Ara
(11-24-201909:20 AM)caglaryk Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar. İsmim Çağlar. Antalyanın bir sahil ilçesine yeni yerleştim. Kışın sıcaklık 10 derece altına pek düşmüyor. Yazın ise havalar sıcak. Kirada oturuyorum ve kendi evim olmaması sebebiyle klimaya çok fazla para harcamak istemiyorum. 
Oturduğum ev yaklaşık 170m2 ve doğu - batı - kuzey cepheli. Kışın ve yazın diğer cephelere göre biraz serin olacak gibi. Batı cephesinde olan yaklaşık 25 m2 olan odama klima taktırmayı düşünüyorum ve kışın ucuz olur düşüncesiyle almak istiyorum. Çirkin olsada bir krokisini aşağıya ekledim. Diğer odalara iyi - kötü faydası olacak ve bütçeyi minimumda tutacak biçimde hangi markaların kaç btu luk ürünlerini tavsiye edersiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.dWBcRD.jpg
Çağlar bey arkadaşım hoş geldiniz. 

sn arkadaşım öncelikle ısıtma soğutma zorluğu böylesine büyük evde yaşayacağınız belirterek sizi ürkütmek istemesemde...  bunu belirterek başlayayım. kardeş eviniz yapı itibarıylada biçim olarak klima 25m2 odaya takılırsa diğer odalara fayda göstermesi zor. zaten bu durum genel olarak klimacılarca tavsiye edilmez. bakmayın ben iki evimizdede tek klimaya yüklensemde herzamanda belirtirim evin yapısı çok uygun olmalı. zira ekonomi açısından mecbur kalmasak her odaya klima takılmalı derim. 

mesela 25m2 odaya klimayı takarsanız yazın o odayı kullanmamanız lazım donarsınız diğer bölümleride az bir şey kırsın diye düşünürseniz. (bakınız diğer evimizde sizn evinize biraz benzer durumlar var. orada salona kurulu klima bizim klima salonu kullanmadığımız için evi baya güzel iklimlendiriyor. tabiki hiç kapatmadan kullanıyoruz. yoksa hemen açtımda soğuttum diye bir durum yok. bulabilrisem eski resimlerden buraya işlerim size faydası olurda bir çok resim sitesindeki resmle gitmiş. )

25m2 odaya takılmasa en güzel yer mutfak (sanırım kapısı yok)fakat orayada olmaz mutfağın kokusunu ister istemez tüm eve yayar. bunun önüne bir miktar geçmek için nekadar mümkün olacağını kestirmekte zor. çünkü mutfakta yemek pişerken klimayı kapatmanız gerecek ister ismez emiş yaptığı kokuyu yine eve yayar. bu risk olmasa  mutfaktan biraz koridora doğru tavana bir kayıt atıp klimayı oraya assanız koridor genişse bir nebze iyi olabilirdi.

ayrıca unutmadan antalyanın nem ve  sıcağıda normal bir nem ve sıcak değil. ben bir kaç kez gittim boğuldum resmen.

gerçi bende istanbulda yaşayan birisi olarak belirtmem lazımki istanbulun nemide az değildir. üstelik sanayinin çoğunun burada olması ve trafiğin ne durumda oduğuda malum.  bunlarda yerine göre antalyadan beter ediyor istanbulu. ama antalyanın yaklaşık veya geçkin 7-8 derece daha fazla sıcağıda sanayisi hava kirliliği olmasada istanbuldan daha kötü duruma getiriyor oraların hissedilen sıcaklığını. 

ben sizin resimdeki odanıza kırmızı çizim yaptım artık mecbur kalırsanız klimayı oraya taktırırsanız bir miktar fayda sağlayabilirsiniz. 

P-Smof-PGQxu-CP-Z1zd-Rx-DQ.png

marka ve btu olarakta size midea ve midea üretimi klimaları tavsiye ederim. durumunuz zor olmasa oda kapısını kapalı kullansanız 9000 btu bile 25m2 için yeter. ama burada 12 lik almak zorundasınız. ( mdea üretimi klimalar: mdv, eskimo ,airfel,  uğur , bosch , profilo ve aklım agelmeyen bazı markalarda vardır midea üretim klimalardan.)  
bir iki forumda gree önerilsede ben hala güvenemiyorum gree ve gree üretimi sigma viessmann electrolux vs klimalara. gree alacaksanız orijinal gree markası olarak alın firması sağlamdır. veya alarko flair alabilirsiniz oda gree üretimidir ve sağlam firmadır.  iklimsada büyük firmadır sigma markasınız satar ama ürününü ardında durmaz. bir kaç marka daha var gree üretimi ama şuan aklıma gelmiyor.

ayrıca haier ve haiaer üretim eca klimalardanda uzak durmanızı öneririm. 

ev kendinizin olmadığı için bu markaları öneriyorum ama ne kadar stabil çalışır inanın bilemem. zira yukarıda bahsettiğşm evmizdeki klima mistsubsihi electric özellikle yazın tamaman tasarrufa odaklanmış bir yazılımı var. kışında çok çok iyi ama klimalar genel olarak kışın fazla tüketim yapar.
Ara
Hoşbulduk. Cevap için sağolun. Sizin önceki tavsiyelerinize bir göz atmıştım zaten. O yönde araştırma da yaptım. Mutfak kapısı var balkona ve koridora açılıyor. Ama aspiratörüm yok ve mutfaktan gelecek kokular nedeniyle klimayı oraya kurmayı pek düşünmüyorum. Oturma odasına kurma düşüncemin sebebi de dışarıda geniş bir balkon bulunması ve dış ünitenin kurulacağı yerin hazır olmasıydı. 

Aslında en mantıklısı sizin dediğiniz gibi yüksek btu bir klima alıp koridora kurmak ama koridor çok uzun (yaklaşık 15*2 metre) ve dış bağlatının yapılacağı yerler çok uzak.

Kendi evim olsa hiç düşünmeden Mitsubishi alırdım. Ama önümde şuan iki seçenek var sanırım. Ya sıfır 9000 BTU Midea yada Vessen marka klima alacağım. Ya da pek sağlıklı olmasada 2.el temiz sayılabilecek 12000 - 18000 BTU mitsubishi klima alacağım.
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping