Klima Tavsiyesi
(11-24-201912:36 PM)caglaryk Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hoşbulduk. Cevap için sağolun. Sizin önceki tavsiyelerinize bir göz atmıştım zaten. O yönde araştırma da yaptım. Mutfak kapısı var balkona ve koridora açılıyor. Ama aspiratörüm yok ve mutfaktan gelecek kokular nedeniyle klimayı oraya kurmayı pek düşünmüyorum. Oturma odasına kurma düşüncemin sebebi de dışarıda geniş bir balkon bulunması ve dış ünitenin kurulacağı yerin hazır olmasıydı. 

Aslında en mantıklısı sizin dediğiniz gibi yüksek btu bir klima alıp koridora kurmak ama koridor çok uzun (yaklaşık 15*2 metre) ve dış bağlatının yapılacağı yerler çok uzak.

Kendi evim olsa hiç düşünmeden Mitsubishi alırdım. Ama önümde şuan iki seçenek var sanırım. Ya sıfır 9000 BTU Midea yada Vessen marka klima alacağım. Ya da pek sağlıklı olmasada 2.el temiz sayılabilecek 12000 - 18000 BTU mitsubishi klima alacağım.
Sizde sağolun.
Çağlar arkadaşım, aspiratörde çözmez siz bakmayın adının aspiratör olduğuna . çünkü ev tipi hiç bir şey profesyonel olarak iş görmez.  iş görse çok fazla maliyetli bir şeyde değil çünkü bir nebze etskisi olurmu olur ama mutfakta bir sigara içiyorum 2  saat onun koksunu atamıyor düşünmek gerekirse.

yüksek btu olayında değineyim.  oda çözüm değil kardeşim . benim buradaki klimaların başaır sağlamasının esas esprisi ufak olup zorlanarak çalışması. yükse btu klima çabucak emiş yaptığı yeri iklimlendirip durur. 

bakınız ben size durumunuz zor olduğu için biraz yüksek btu önerdim ama diğer yazımda kaliteyi net vurgulamamışım eksik kalmış. ben şahsen mitsubishi electric ve daikinin belli modellerini ne kadar red etselerde ben şahsen bu tip klimaları 25m2 odaya 12lik olarak taktırmam 9luk taktırırım.

sizde zaten durumu anlamışsınız 9luk sıfır alacağım demişsiniz. ama bence 12 lik alın derim şahsen. neden derseniz ısıtmada zorlanabilirsiniz belki. 
midea olmasa başka markayıda soğutmadada 9luk önermem çünkü bilmiyorum nasıl bir yazılıma sahip olduğunu. mideayıda kullanıp huyunu suyunu az çok bildiğim için öneriyorum. ben yaklaşık 2 kış geçirdim midea 9luk ile 15 m2 de. çok soğuklarda biraz zorlanıyordu ve kuzey cephede kuruluydu klima. yani demek istediğim biraz zayıf bu ucuz ürünler genel olarak. zaten bir çok kıyasınıda yaptım bir çok kez tüketim rakamlarına kadar.

ben bunları derken size illede ME falan alın demiyoru gücünüz önemli burada. 2. el klimayıde pek tavsiye etmem kullana kişinin evine vs montaj esnasında vakum yapıldımı yapılmadımı bilinmez çünkü. ayrıca inverter sistemlerde kart arızası vs oldumu olmadımı kart tamir edildimi bilmek zor baya maliyetli sorunlar yaşayabilirsiniz. insanlara güvenmekte zor çünkü. bence midea veya midea üretimi alın sıfır alın vessen servisler daikine aittir.  bayiden alacaksanız vrf boru ile montaj isteyin kafanız rahat olur . burada konu dahi var airfel almayın diye açılma sebeplerinden biriside budur. sizin için hayırlısı neyse o olsun.
Arkadaşlar kuralları okumadan foruma mesaj atmayınız.
Ara
Ustalar ara kat doğu ve güney cepeli 27 metre salon için kaç binlik hangi markayı almam lazım bütçem 3000 tl.
Ara
(05-07-202005:53 PM)pars Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ustalar ara kat doğu ve güney cepeli 27 metre salon için kaç binlik hangi markayı almam lazım bütçem 3000 tl.
hoşgeldiniz sn arkadaşım. öncelikle ustalar teveccühünüz için bir açıklama yapayım. forumumuzda usta yoktur şu an için, sadece meraklılar ve kullanıcılar vardır. nasılki donanım haberde klima55 isimli genç çocuk yardımcı oluyorsa oda usta değildir meraklıdır hemde iyi meraklıdır  arçelik klimasından başkada kliması yok olsada mraklıdır. bizde aynı şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz kullanıcılığımızla ve merakımızla. zaten şahsen benim meraklı olmamda 6 adet klimamızdan dolayıdır. 

affınıza sığınarak usta arıyorsanız mbirol denen dümbeleğn forumuna gitmelisiniz sizin için demiyorum genel olarak midesi kaldıran gider müşterilerinin genç kadınlarını düşleyen birinden gelen hayır hayırsa herkes kendisi bilir.  iğrenç karikatürün üstüne bana teyze denk gelmesin diye yazan bir zihniyet.

ve tabiki sadece kendi sattıklarınıi ve bana inat için önerdiklerinin tavsiyesini alabilirsiniz. donanımhaberdeki klima55tende farklı öneri gelmez kolay kolay mbirola bakar öyle yazar kendini bulamamış bir çocuktur.
halbuki çok iyi bir araştırmacıdır ama hala kendisine güveni yok. mbirol ne yazarsa hala paralelinde gidiyor. kendisi o araştırmacılığıyla kartaldır, ama hala serçe durumuna sokuyor göremiyor kendisini. yoksa mbirol başta olmak üzere siler atar araştırmacılığıyla. çünkü mbirolda tecrübe vardır mezuniyet yoktur. ve araştırmacı bir kişilik değildir ayının tekidir biraz fazla sorsan kızar. hoş haklı olduğu yerler yok değil otunu bokunu anlattığın halde aşırı soranlarda hak ediyorda.

ama klima5505 te vakit bol ,kendisini sevdirmeyide seviyor eksikliklerinden biriside budur.. zamanında birolun aşağılamalarınada benim boş işler yapma dememede takmış heraldeki biraz. şimdi burası bana kaldı tarzında yazıp duruyor.   bazan bir yazıyor sağdan soldan topluyor ama akıllıca topluyor resmen özgün yazı çıkıyor ortaya.

durum böyleyken senin ne işin var mbirolu taklit etmekle. adaminadına gree diyor senin ne işin var onun dediği ile  hala sorunlu bir ton yorum var, mhi klimalar hala kart sorunlu. lg prestijmiş vs en iyisi bile lg sonuçta. ama bunları mbirol diyor o klimacıdır diye kenisini garantiye aldığını sanarak yazıyor klima5505

bunu mbirol bile dile getiriyor. 

hem şu linke bakın http://klimatavsiyeforumu.10tl.net/showthread.php?tid=2&pid=536#pid536 

hemde alttaki resime bakın sn arkadaşım buyrun.

15-E04-CNl-RVa-EZGO5-Dxz4-HQ.png

aslında marka açısından fazla denecek bir şey yok markalar belli çünkü. fakat bir kişiyi taklit etmekte hoş değil. şahsen ben dedikodu falan yapmıyorum başka bir forumdaki gibi... klima 55 e sataşmıyorum severim kendisini bazan çok kızsamda..

burda size şahsım adına yardımcı olamazsamda kendisine gidin hiç sorun değil. en azından mbiroldan vicdanlıdır. mbirolada sataşmıyorum sadece sataştıklarına cevap veriyorum.

diğer taraftan bana sataşanlarada yine bana ait bu forumdan gereken cevabı veriyorum. -->  http://klima-forumu.179.s1.nabble.com/ 

biz meraklı amatörleriz bize onlar klimacı değil diyen domuzlar yanlış cevap verirken, sizler en çetrefilli ağır soruyu sorsanız klimacı abilermize dostlarımıza sorup yine doğru cevabıda veririz ama kendimize maal etmeyiz kaynağımız belirtiriz. 

klima55 geçen yaz bir cevap yazdı multi klimayla alakalı bir kaç kanıbozuktan birisi, bize onlar teknik elaman değil desede klima55 in cevabı doğruydu tamam sordu yada araştırdı Allah bilir çünkü cevabı geç yazdı klima5505 ama yazdığı süperdi. 

şimdi sn arkadaşım öneri istediğiniz klimaya gelirsek sanırım sadece soğutma yetiyor size. en başta şunu söyleyeyim fiyat konusunda ben şahsen yardımcı olamam çünkü bilmiyorum fiyatları inanın ve fiyatlarlada uğraşak sağlıkta değilim. kendi alışverişlerimi bile aksatıyorum internette dolaşmak için sağlam bir bilgisayarım bile yok ilk başta.

google yazdınızmı en ucuz 12binlik klima veya 18lik klima zaten cimri ve akakçe siteleri çıkıyor. oralardan marka fiyat öğrenip bize sorabilrisniz.

zaten soğutma yapacaksanız hangisni alırsanız alın iş görür sanırım arçelikte tekrar bakır kondenserli klimaya geçiş yaptı (kondensen nedir diyecek olursanız bir ara mesajımın içine eklerim resmini ama şöyle diyeyim arabanın karbiratörünü bilirsiniz klimanın dış ünitesin arkasına bakın dikey çizgi şeklindek keskin metaller var ya o bölüme kondenser denir. işte dikey keskin metallerin içinden boroular geçer onların bakır olması önemlidr hemde çok önemlidir. bu arada o dikey metallerede fin denir ve alüminyumdur onun önemi yoktur. ) arçelik altus ta alabilirsiniz. ucuz neyi bulsanız yeterki montajı bakır boru ile yaptırın ve kesinlikle vakum yaptırın hepsi iş görür.

bakır boru nedir diye sorarsanız dış ünite ile iç ünite arasındaki borunun bakrı olması gerekir onuda bir ara işlerim buraya. hatta bakınız forumun ütünde ara butonu var tıklayın yazın aratın. 

aynı şekilde vakum nedir diyecek olursanız onuda oradan aratın. diğer forumumada bakalbilirsiniz.

gücünüz ölçüsünde midea ve midea üretimi ürünleri şahsen öneririm ağız sıcaklığı çok keskin soğuk üfler bu marka. 

kaç binlik chaz almalısınız a gelince.

27m2 için güney cephe olsada camlar büyük olsada 12000 btu yeter. kapınız kapalı devamlı kullanasanız 9000 btu bile yeter. ben şahsen klasik 7000 btu ile aynı m2 güney cepheyi serinleten arkadaş biliyorum dh ye yani donanım haber e cengizumur yazın aratın.

fakat ben bu klimayı günde 2 3 saat kullanacağım diyorsanız belliki akşam gelip açacaksınız çok çabuk soğutmasını isteyeceksiniz evde kaynıyor olacak tabiki. işte o zaman 18lik almanız lazım hem masrafınız artar hemde sarfiyatınız. fakat 12000 btu bir klima alıp devamlı çalıştırısanız... salon kapınızı açıp yakın yerdeki alanınızıda serinletebilirsiniz şayet yeriniz uygunsa. çokta fazla yakmaz emin olun. ama tabiki benden bu konuda garanti istemeyiniz çünkü bu harcı  alem denen klimalarla japon menşei li marka klimaları bir tutmak olmaz. zira o markalardanda çamaşır bulaşık yıkmasını umanlarıda gördüğümden. Allah için yardımcı olalım derken bekleti yüksekliğine sokmayayım kimseyi. 

siz araştırın yine yardımcı oluruz.
Ara
(05-07-202005:53 PM)pars Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ustalar ara kat doğu ve güney cepeli 27 metre salon için kaç binlik hangi markayı almam lazım bütçem 3000 tl.
Selamlar. Size 12,000 BTU cihaz yetecektir. Midea üretimi cihazlara bakabilirsiniz ağız ısıları çok iyidir. Yazılımı stabil tam inverter klimadır.

https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35

buna bakabilirsiniz Midea üretimi bu bütçe dahilinde en iyilerdendir.

Midea üretimi Bosch klima kullanıyorum soğutması normal düzeyde fakat ısıtması fevkalade ısıtmada 55 derece ağız sıcaklığını bile gördüm mükemmel ısıtıyor. Tek sıra kondanserli ama canavar Big Grin ‌ gibi kışın genelde 400-500 Watt larda gezinir. Yazın ise akşam saatlerinde 200 küsür Watt lara indiği oluyor işini fazlasıyla stabil şekilde yapıyor. Üstelik 70 metrekare eve hitap ediyor  Wink

Aynı zamanda salonda MHİ klimam var 18 binlik inverter kendini kısması çok çok iyi ama kışın ılık üflüyor kendini çabucak kısıyor ılık üflemesin diye 25-26 derecede kullanıyorum. Isıtması Midea kadar iyi değil kıstığı için.
Ara
Antalya güneş gören ara daire 19 m2 9000 sigma plus beğendim fakat bu forumda olumsuz yorumlar var.
Yorumlar daimimidir yoksa eski uretimlere yönelikmidir? Başka önerileriniz varmıdır?Teşekkür ederim.
(05-17-202004:47 PM)Yüksel Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Selamlar. Size 12,000 BTU cihaz yetecektir. Midea üretimi cihazlara bakabilirsiniz ağız ısıları çok iyidir. Yazılımı stabil tam inverter klimadır.

https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35

Midea üretimi Bosch klima kullanıyorum soğutması normal düzeyde fakat ısıtması fevkalade ısıtmada 55 derece ağız sıcaklığını bile gördüm mükemmel ısıtıyor. Tek sıra kondanserli ama canavar Big Grin ‌ gibi kışın genelde 400-500 Watt larda gezinir. Yazın ise akşam saatlerinde 200 küsür Watt lara indiği oluyor işini fazlasıyla stabil şekilde yapıyor. Üstelik 70 metrekare eve hitap ediyor  Wink

Aynı zamanda salonda MHİ klimam var 18 binlik inverter kendini kısması çok çok iyi ama kışın ılık üflüyor kendini çabucak kısıyor ılık üflemesin diye 25-26 derecede kullanıyorum. Isıtması Midea kadar iyi değil kıstığı için.

Hocam kısan klima iyidir yorumları var önerilerde. Siz niçin kıstığı için ısıtması iyi değil demişsiniz MHİ klimaniza? Bende alacağım klimayı hem soğutma hem ısıtma için kullanacağım. Klimalar hakkında bilgi sahibi değilim.

Sordugum 2 farklı soru neden birleşti anlayamadım?
Ara
(06-03-202008:35 PM)Dr Erhan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Antalya güneş gören ara daire 19 m2 9000 sigma plus beğendim fakat bu forumda olumsuz yorumlar var.
Yorumlar daimimidir yoksa eski uretimlere yönelikmidir? Başka önerileriniz varmıdır?Teşekkür ederim.
Erhan bey selamlar kusura bakmayın bu aralar bakamadım foruma biraz şekerim yüksek seyrediyor üstünüze afiyet.

Erhan bey olumsuz yorumların olması sebebini bay aaçıkladık sizde okumuşsunuzdur. hala devam ediyormu etmiyormu orasını inanın pek bilemiyorum fakat yakın tarihlerde yine bir kaç olumsuz yoprum okudum birisi donanım haber sitesindeydi sanırım. yine en çok bilindik durmamak yada kısamamak sorunu yaşıyormuş kullanıcı.

durmadığı için farklı bir markayla alakalı benzer sorun için yazan kişiyle yazışmışlar gree klima sahibi. (artık inanın markasını bilmiyorum sigmamı DD mi farklı bir gree üretimimi o açıdan üretic firmayıı yazdım) kullanan kişinin 2. mesajında  kumanda üzerinden iç ünitedeki sensörü algılayan karşılıklı sensörle normal döndü diyor. nedir ne değildir bilemiyorum artık. 

benim elimde 6 adet klima var hiç birisinde böyle bir sorun yaşamadığım için ve kumandalarda böyle özellik olmadığı için ne dir ne değildir bilemiyorum üye ismine mesaja tekrar denk gelirsem bu cevabın içine eklerim ama ne zaman enk gelebilirsem . artık sizde ara sıra bakarsanız foruma bende yazarsam görebilirsiniz.

yanısıra bir kaçta aşırı ses ile ilgili yorum okudum. daimi sorunlar devam ediyor algısı içindeyim ben hala. ama kullanıcıların bilinçsizliğindne dolayıda çok abes yorumlarda yazılabiliyor. o açıdan belkide düzelse bile eski yorumları göz önüne alarak kafasından üreten kullanıcılarda olabiliyor.

bu iş böyle hocam sizde hastalarınızdan hesap ederseniz bende çok zor bir hastayım meselaSmile
Ara
(06-03-202008:35 PM)Dr Erhan Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sordugum 2 farklı soru neden birleşti anlayamadım?
hocam otomatik olarak forum sistemi kısa zamanlı atılan mesajları birleştiriyor. bende çok kızyorum bu sisteme size yazdığım cevaplardada 2 saat mesajlarınızı ayırıp öyle yazabildim. önceden yoktu güncellemeden sonra olmuş sanırım. ilk defa görüyorum bende. önleme yolu varsa uğraşacağım biraz forum işletmecisi arkadaşımızada sorarım.

diğer sorunuzu @yüksel beye sormuşsunuz. Yüksel beyde heralde karışık gördüğü için fark etmemiştir. eğer buradaki mesajlardan dikkatini çekmezse  bir iki gün içinde yazmaya çalışırım size.
Ara
9köy çok  zor üye oldum robot sorgusundan geçilmiyor öbür forumunuza gittim ordada çok uğraştım üye oldum onay maili gelmeyince buraya döndum tekrardan. Çözüm bulursanız iyi olur.

Bende size aynı soruyu soracaktım gree klimam var eski klasik koçtaştan almıştım memnunum yeni evimin salonunada inverterini almak istiyorum yardımcı olurmusun lütfen beyenmemen kafama takıldı biraz detaylı açıklarsan memnun olurum.
Ara
evet üyelik durumlarında baya bir ince eleyip sık dokuyor forum yazılımı dağıtan firma spamlar için.

diğer forumdada bir tuhaflık var formatı baya bir bozuldu oranın işletmecisine ulaşılmıyorda. hazılr forumların maalesef böyle zorlukları var. normal forum yazılımındanda ben anlamadığım için mecbur kalıyorum sn arkadaşım.

sorunuza gelirsek gree düz klimalarda pek şikayet yoktu varsada tek tüktü. mesela albani usta vardı dh de o da 9 lu klasik alıp biraz şişirmişti dh de yılın kliması vs diyerek. kış gelincede çok soğuk ve nemli havlarda hikaye ısıtmıyor demişti. 9 luklar genlede zayıf kaçtığındandır belki. ama memnun olanda baya çoktu. sebebini bilemem tabi bazısıda 2 saat kullanır ıstmada kapatır yorganın altına girer uyur sonrada en iyi klima benim klimam der. bir dolu sebep olabilir.

klasiğe göre inverterlerdede llk etapta sorun yok gibi gözüksede onlarda sensör sorunu var olduğunu sonradan öğrendik.

esas sorunsa yeni nesil enerji yönetmeliğine geçince çıkmaya başladı. özelliklede ısıtma modunda klima çalıştımı çok uzun süre çalışıp kısamamak. ve mecbur kullanıcı tarafından müdahele edilip derecenin düşürlmesyle otomatiğe geçip, sonrasındada 30-40 dakikalar varacak şekilde çalışmaması gibi sorunlar çıktı. hem yazılım hem sensörle alakalı. 

şu anda yazılımla ve sensörle alakalı sorunlar hala bildiriliyor.  

ben bire bir kullanmadığım için net bir şey söyleyemiyorum sn arkadaşım. istikrar yok gibi gözüküyor hala.  

kimi kullanıcı, elektriği çok yakar klimalar diye fazla kullanmadığı için memnunum diyor. kimi kullanıcı gerçekten memnun. kimi ullanıcıda eski sorunlarını bildiriyor.

mesela bu klimaların aşırı şişiricisi övücüsü klimacı mbirolun forumunda geçen gün yine bir şikayet gördüm. üstelik bu şikayet aşırı derecede ballandırlan üst segment serisinde ucrown galiba. SS aldım işleyeceğim şimdi mbirol üstelik cevap bile vermemiş kaynatmış konuyu. 

7Fq2uhE.png
https://i.imgur.com/7Fq2uhE.png

https://i.ibb.co/J3V3y5f/7Fq2uhE.png

UogAgTw.png
https://i.imgur.com/UogAgTw.png

https://image.prntscr.com/image/Hkd2Dun9...qjibAw.png

adamcağız isyan etmiş bir şeyde diyememiş. sadece 2. mesajıda samsung windfree çalışma mantığını sormuş. ama mbirol gevişe yatmış (Geviş getiriyor) sus pus Big Grin

burada sorulmasa bile mbirol esasında bu gree nin üst segment sorununa  cevap vermeliydi mbirol , ama susmuş. sadece samsung sorusuna cevap yazmış adamın. 

tam sayfa ekran görüntsü aldımki silmesin adamın mesajını diye. çünkü bu tür sahtekarlıkları çok iyi yapar mbirol.  neyse tek kelime yok gree ila alakalı mbirolun yazdığı . ama bir melectric i  vs beyinsizce kullanamayıp sataşan olsa mbirol abarta abarta bitiremezdi. gree klima kimki boş benimde dediğim. bakınız altta görüntü adama hiç cevap yazamamış zavallı. 

ve düşününüz mbirolca öve öve bitirilemeyen bu extrem model böyleyse, diğer durdumu çalışmıyor şikayetleri falan yalanmıdır. hala bu şikayetlerden bolca var. o yüzden bende hala korkmadan gree öneremeyiyorum. 

EocJ4Qc.png

https://i.ibb.co/4sZTRPx/EocJ4Qc.png

https://i.imgur.com/EocJ4Qc.png

artık karar sizin sn arkadaşım. kalite markalara affedin bok atarlar kazık fiyat diye ama bu işin şakası yok isteyen istediğini alır tabiki karışamayız. karışmakta saygısızlığa girer.

fakat kısacası bedava saldırganlık yapmanında alemi yok parası olan istediğini alır. istemeyende efendice protestosunu yapar düzgünce anlatır ve o ürünleri almaz.

kimseyde tavsiye ediyorsunuz diyeda sataşmaya kalkmaz. 

ben bu yüzden bazan kötü konuşuyorum çünkü ne öneriyorsun diye beyinsizlik edenler var yani ekmek yoksa pastamı yiyin diyoruzki. beyni çarpıklı itler sataşıyor koca bodrum belediye başkanı bile isteyen istediği yerde dönerde yer lahmacunda diyorsa azılı koministlik yapmanın alemi yok bende eski bir solcu olarak o azılı solcuların şimdi nasıl zengin olduklarını çok iyi bilirim. ben sahte solcuymuşum demekki onların servetinin binde birini edinemedim. hatta şuan eleştirlen dindar cenah halt etmiş bunların zenginliğinin yanında. onun için herkes geçecek böyle sol sağ meselesini. 

kimseye ucuz klima almayın diyemediğimiz gibi, bmw almayın mercedes almayında  deme hakkımız olmadığı gibi... boş konuşmanına alemi yok.

zamanına bu mbirol denen kişiyle aynı forumdaydım zaten çok eski arkadşımdı.. -dı- olarak kaldı.  ama güdülmezse sapıtan birisi kendi çıkarını dizginleyemez. aynı bu klima gibi haierle ilgilide piyasayı şişirdi ve benzer özellikler sergiledi haier. ve bende bu klimayı 2-3 kişiye önerdim aldılar ilk zaman. birisinden zılgıtı yedim aldığı kısa süre içinde. Allahtan baştan söylemiştimde fazla tartışmadık. diğer 2 kişiden ses soluk yok. 

bu yüzden taklitçi sonradan teknoloji üreten firmalarda  bu durumlar olabiliyor. aslında bunlarda normal durumlar. esas teknoloji üreten firmaların ayarına gelmeleri hala çok güç. o dev firmaların gerçekten çok devasa arge leri var.

ucuz markalarda en istikrarlı ürün midea markası ve midea üretimi ürünlerdir.  ben size bunları söyleyebilirim. zaten bir kez sorulup dönüşte yapılmıyor genelde tekrar sorunuz olursa sorarsanız cevaplarız yine. ama başka bir forumdada aynı soruları görüsem ben asla cevap yazmam bunuda belirteyim özgürlüğün bu kadarıda fazla olduğunu düşünenlerdenim. zira aynı forumda olsam yazabilirim ama forumlar arası insan kapıştırma laf taşıma olayıda hiç hoş bir şey değil. 50 yere üye olup 5 kuruşluk çıkarı için ortalığı velveleye veren tipleri asla istemiyorum burada kimse kusura bakmasın

sizin için hayırlısı olsun herkesle beraber.
Ara
(06-03-202008:35 PM)Dr Erhan Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(05-17-202004:47 PM)Yüksel Nickli Kullanıcıdan Alıntı:

Hocam kısan klima iyidir yorumları var önerilerde. Siz niçin kıstığı için ısıtması iyi değil demişsiniz MHİ klimaniza? Bende alacağım klimayı hem soğutma hem ısıtma için kullanacağım. Klimalar hakkında bilgi sahibi değilim.

Sordugum 2 farklı soru neden birleşti anlayamadım?
Dr Erhan bey, hocam. Yüksel bey, cevap yazmamış bende affedin bakamadım bir daha foruma. şimdi cevaplayayım havada kalmasın sözüm. size lazım olmasada başkasına lazım olur. belki klima almışsınızdır bile.

çok kısan klima arkadaş cevabındada belirtmiş ısıtmada serin üfler ve rahatsızlık verir. ısı kaçağı fazlaysada çokta öyle övüldükleri gibi algılayamaz bunu. ve ev soğur ama klima düşükte çalışarak yine enerji tüketince fazlada karlı olmaz. 

soğutmada ise yeterli serinletmez ve ısıtmadki durumları yaşatır.

mideada kolay kolay dengesiz ürün çıkmaz ama bir ürünü vardı zibro adı altında üretilen 75 serileri vardı. ben bu ürünü zmanında alacaktım mbirol dene kişiden bana ürünü satmadı çok kıstığı için sana yaramaz dedi. çünkü ürünü mutfağa takmayı düşünüyordum. mutfakta tam güney cepheydi. sonra mutfaktan vazgeçip salona ME (mitsubishi electric) GE serisi aldık 140m2 evi donduruyor.

çok övülüyor mesela pdesign vs bu klimalarıda görüyoruz. işte Tarık beye yazdığım cevap üst mesajda. ayrıca m birol tarafından o kadar övülen panasonic 9 luk klima ile bendeki yaşlı mitsubishi electric GC serisi klima aynı faturayı getiryorsa bir çok şeyin önemi fazla değil aslında görüntüsü oluşuyor.

ısıtmada 400-500 watt tüketimden aşağıda iyi ısıtma tatlı sıcaklık olmaz. bu sıcağı sevmeyen kişiye görede değişebilir. ama denemenin tek yol basit bir elektrkli sobayla yapılabilir. piyasada 400 watt a kadar bu sobalar satılıyor. herhangi bir elektrikçi ustasına bana 200 watt resitans bul veya sar diyip basit bir düzenek yapılsa okadar iyi anlaşılırki neyin iyi ısıtıp neyin ıstamadığı. 

aklımda olanlar bunlar aslında siz ilk sorduğunuzda aklımda olan başka bir kıstas vardı unuttum. sonrasında belki ek yapabilirim zira hala kafam iyi değil üstünüze afiyet. Smile
Ara

Hızlı Menü:

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping