(05-07-202005:53 PM)pars Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Ustalar ara kat doğu ve güney cepeli 27 metre salon için kaç binlik hangi markayı almam lazım bütçem 3000 tl.
hoşgeldiniz sn arkadaşım. öncelikle ustalar teveccühünüz için bir açıklama yapayım. forumumuzda usta yoktur şu an için, sadece meraklılar ve kullanıcılar vardır. nasılki donanım haberde klima55 isimli genç çocuk yardımcı oluyorsa oda usta değildir meraklıdır hemde iyi meraklıdır arçelik klimasından başkada kliması yok olsada mraklıdır. bizde aynı şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz kullanıcılığımızla ve merakımızla. zaten şahsen benim meraklı olmamda 6 adet klimamızdan dolayıdır.
affınıza sığınarak usta arıyorsanız mbirol denen dümbeleğn forumuna gitmelisiniz sizin için demiyorum genel olarak midesi kaldıran gider müşterilerinin genç kadınlarını düşleyen birinden gelen hayır hayırsa herkes kendisi bilir. iğrenç karikatürün üstüne bana teyze denk gelmesin diye yazan bir zihniyet.
ve tabiki sadece kendi sattıklarınıi ve bana inat için önerdiklerinin tavsiyesini alabilirsiniz. donanımhaberdeki klima55tende farklı öneri gelmez kolay kolay mbirola bakar öyle yazar kendini bulamamış bir çocuktur.
halbuki çok iyi bir araştırmacıdır ama hala kendisine güveni yok. mbirol ne yazarsa hala paralelinde gidiyor. kendisi o araştırmacılığıyla kartaldır, ama hala serçe durumuna sokuyor göremiyor kendisini. yoksa mbirol başta olmak üzere siler atar araştırmacılığıyla. çünkü mbirolda tecrübe vardır mezuniyet yoktur. ve araştırmacı bir kişilik değildir ayının tekidir biraz fazla sorsan kızar. hoş haklı olduğu yerler yok değil otunu bokunu anlattığın halde aşırı soranlarda hak ediyorda.
ama klima5505 te vakit bol ,kendisini sevdirmeyide seviyor eksikliklerinden biriside budur.. zamanında birolun aşağılamalarınada benim boş işler yapma dememede takmış heraldeki biraz. şimdi burası bana kaldı tarzında yazıp duruyor. bazan bir yazıyor sağdan soldan topluyor ama akıllıca topluyor resmen özgün yazı çıkıyor ortaya.
durum böyleyken senin ne işin var mbirolu taklit etmekle. adaminadına gree diyor senin ne işin var onun dediği ile hala sorunlu bir ton yorum var, mhi klimalar hala kart sorunlu. lg prestijmiş vs en iyisi bile lg sonuçta. ama bunları mbirol diyor o klimacıdır diye kenisini garantiye aldığını sanarak yazıyor klima5505
bunu mbirol bile dile getiriyor.
hem şu linke bakın
http://klimatavsiyeforumu.10tl.net/showthread.php?tid=2&pid=536#pid536
hemde alttaki resime bakın sn arkadaşım buyrun.
aslında marka açısından fazla denecek bir şey yok markalar belli çünkü. fakat bir kişiyi taklit etmekte hoş değil. şahsen ben dedikodu falan yapmıyorum başka bir forumdaki gibi... klima 55 e sataşmıyorum severim kendisini bazan çok kızsamda..
burda size şahsım adına yardımcı olamazsamda kendisine gidin hiç sorun değil. en azından mbiroldan vicdanlıdır. mbirolada sataşmıyorum sadece sataştıklarına cevap veriyorum.
diğer taraftan bana sataşanlarada yine bana ait bu forumdan gereken cevabı veriyorum. --> http://klima-forumu.179.s1.nabble.com/
biz meraklı amatörleriz bize onlar klimacı değil diyen domuzlar yanlış cevap verirken, sizler en çetrefilli ağır soruyu sorsanız klimacı abilermize dostlarımıza sorup yine doğru cevabıda veririz ama kendimize maal etmeyiz kaynağımız belirtiriz.
klima55 geçen yaz bir cevap yazdı multi klimayla alakalı bir kaç kanıbozuktan birisi, bize onlar teknik elaman değil desede klima55 in cevabı doğruydu tamam sordu yada araştırdı Allah bilir çünkü cevabı geç yazdı klima5505 ama yazdığı süperdi.
şimdi sn arkadaşım öneri istediğiniz klimaya gelirsek sanırım sadece soğutma yetiyor size. en başta şunu söyleyeyim fiyat konusunda ben şahsen yardımcı olamam çünkü bilmiyorum fiyatları inanın ve fiyatlarlada uğraşak sağlıkta değilim. kendi alışverişlerimi bile aksatıyorum internette dolaşmak için sağlam bir bilgisayarım bile yok ilk başta.
google yazdınızmı en ucuz 12binlik klima veya 18lik klima zaten cimri ve akakçe siteleri çıkıyor. oralardan marka fiyat öğrenip bize sorabilrisniz.
zaten soğutma yapacaksanız hangisni alırsanız alın iş görür sanırım arçelikte tekrar bakır kondenserli klimaya geçiş yaptı (kondensen nedir diyecek olursanız bir ara mesajımın içine eklerim resmini ama şöyle diyeyim arabanın karbiratörünü bilirsiniz klimanın dış ünitesin arkasına bakın dikey çizgi şeklindek keskin metaller var ya o bölüme kondenser denir. işte dikey keskin metallerin içinden boroular geçer onların bakır olması önemlidr hemde çok önemlidir. bu arada o dikey metallerede fin denir ve alüminyumdur onun önemi yoktur. ) arçelik altus ta alabilirsiniz. ucuz neyi bulsanız yeterki montajı bakır boru ile yaptırın ve kesinlikle vakum yaptırın hepsi iş görür.
bakır boru nedir diye sorarsanız dış ünite ile iç ünite arasındaki borunun bakrı olması gerekir onuda bir ara işlerim buraya. hatta bakınız forumun ütünde ara butonu var tıklayın yazın aratın.
aynı şekilde vakum nedir diyecek olursanız onuda oradan aratın. diğer forumumada bakalbilirsiniz.
gücünüz ölçüsünde midea ve midea üretimi ürünleri şahsen öneririm ağız sıcaklığı çok keskin soğuk üfler bu marka.
kaç binlik chaz almalısınız a gelince.
27m2 için güney cephe olsada camlar büyük olsada 12000 btu yeter. kapınız kapalı devamlı kullanasanız 9000 btu bile yeter. ben şahsen klasik 7000 btu ile aynı m2 güney cepheyi serinleten arkadaş biliyorum dh ye yani donanım haber e cengizumur yazın aratın.
fakat ben bu klimayı günde 2 3 saat kullanacağım diyorsanız belliki akşam gelip açacaksınız çok çabuk soğutmasını isteyeceksiniz evde kaynıyor olacak tabiki. işte o zaman 18lik almanız lazım hem masrafınız artar hemde sarfiyatınız. fakat 12000 btu bir klima alıp devamlı çalıştırısanız... salon kapınızı açıp yakın yerdeki alanınızıda serinletebilirsiniz şayet yeriniz uygunsa. çokta fazla yakmaz emin olun. ama tabiki benden bu konuda garanti istemeyiniz çünkü bu harcı alem denen klimalarla japon menşei li marka klimaları bir tutmak olmaz. zira o markalardanda çamaşır bulaşık yıkmasını umanlarıda gördüğümden. Allah için yardımcı olalım derken bekleti yüksekliğine sokmayayım kimseyi.
siz araştırın yine yardımcı oluruz.